Home > Bestemmingen > Europa > Italië > Venetië

Venetië

Terug

Venetië was ooit de toegangspoort naar het Oosten wat de stad macht en rijkdom bezorgde.

Het drukste punt van de stad is het San Marcoplein met de schitterende basiliek en het Dogenpaleis (Palazzo Ducale). De Brug der Zuchten werd gebouwd als verbinding tussen het Dogenpaleis en de cellen en ontleent zijn naam aan de jammerklachten van de gevangenen op weg naar het verhoor. Langs de Canal Grande vindt men tientallen paleizen en de Rialtobrug die in één van de drukste wijken van de stad ligt. Van hieruit heeft men een mooi uitzicht over het kanaal met zijn komen en gaan van bootjes. Voorbij de Rialtobrug -richting zee- maakt het kanaal een scherpe bocht ook "La Volta" genoemd. Daarna wordt het kanaal breder en het uitzicht overweldigend.

De gondeliers horen bij de symboliek en de mythologie van Venetië en een tochtje per gondel blijft de beste en meest romantische manier om Venetië te bekijken. Je moet er wel een fiks bedrag voor neertellen.

Verder kan men zich verplaatsen per vaperetti die het station verbinden met het San Marcoplein. 

Om optimaal van Venetië te genieten, boekt men het best een hotel in de stad. Een wandeling door de vele zijstraatjes doet je écht kennismaken met de levenswijze van de Venetianen.