Home > Bestemmingen > Europa > Italië > Campanië & Napels

Campanië & Napels

Terug

De hoofdstad van Campanië, Napels, is niet alleen één van de meest chaotische havensteden langs de Middellandse Zee en de grootste stad van Zuid-Italië, het is vooral een bruisende metropool. Dat is doorheen de geschiedenis nooit anders geweest, maar de laatste jaren heeft de stad ook haar negatieve imago wat betreft criminaliteit en verloedering van zich afgeschud. Straten en pleinen werden opgeknapt, nieuwe trendy buurten doken uit de ruïnes op. Vandaag heeft de stad waar de pizza werd uitgevonden heel wat te bieden voor de bezoeker. Ze ligt in een prachtige baai en bulkt van de historische gebouwen: musea, amfitheaters, kerken, kloosters, antieke ruïnes. maar de temperamentvolle inwoners en het drukke straatleven vormen al een bezienswaardigheid op zich. Als voetganger de straat oversteken in het hectisch verkeer is een hachelijke onderneming, maar de Napolitanen tonen u hoe het moet.
Vlakbij vindt u ook de Vesuvius en de archeologische site van de Romeinse stad die door de vulkaan werd verwoest: Pompeï.

Voor de kust van Napels liggen de eilanden Capri, Ischia en Procida. Capri is een waar paradijs met prachtige rotskusten en een heerlijk klimaat. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Grotta Azzurra, de Villa San Michele en de Villa Jovis. Ischia is het grootste eiland en is gekend voor de geneeskrachtige bronnen en therapeutische stranden. Procida is het rustigste eiland, een aanrader voor wie de drukte wil ontlopen. De eilanden zijn te bereiken per vleugelboot of ferry.

Maar wie een écht vakantiesfeertje wil opsnuiven, rijdt langs de Amalfitaanse kust met zijn prachtige panorama's naar het schiereiland Sorrento, waar het in het voorjaar nog lekker rustig is.
De Costiera Amalfitana met zijn schilderachtige plaatsjes zoals Positano en Praiano is bekoorlijk mooi. U kan hier genieten van lokale visgerechten en een heerlijk glaasje ijsgekoelde Lacrima Christi. Amalfi is de grootste stad aan deze kust en populair bij toeristen. Het bezoeken waard zijn de Duomo en het 13de-eeuwse Chiostro del Paradiso. Het mooiste zicht heeft u vanuit Ravello en in het bijzonder vanuit de tuinen van Villa Cimbrone en de Villa Rufolo. De belangrijkste vindplaats van Griekse overblijfselen is Paestum met drie Dorische tempels en de overblijfselen van de oude stad. Salerno is een drukke havenstad en vooral bezocht vanwege de Duomo en het Museo Diocesano.