Home > In de kijker > Regels rond reizen deze zomer

NULL

REGELS ROND REIZEN DEZE ZOMER BEKEND 

Vandaag kwam het overlegcomité samen om beslissingen te nemen ivm reizen deze zomer.

Beslist is dat Belgische reizigers die terugkeren uit een rode reiszone en op dat moment al 2 weken volledig gevaccineerd zijn, geen rekening meer zullen moeten houden met quarantaines en testing bij thuiskomst. Wie niet reeds 2 weken volledig gevaccineerd is, zal wel nog binnen de 48u na thuiskomst een PCR- test moeten ondergaan, en dat vanaf de leeftijd van 12 jaar. Tenzij er een negatieve test van max 72u bij aankomst in België kan worden voorgelegd. Quarantaine is bij testing binnen de 48u na thuiskomst wel niet meer verplicht.

Er komen ook -zoals in ons vorig bericht van deze ochtend- twee gratis PCR-tests voor wie op reis gaat, en nog niet volledig gevaccineerd is.
De regering heeft wel ook een noodrem ingebouwd om de verspreiding van besmettelijke en gevaarlijke virusvarianten tegen te gaan. Dat wil concreet zeggen dat mensen in ons land altijd een quarantaineperiode van 10 dagen moeten respecteren als ze in de voorbije twee weken in een specifiek daartoe aangeduide hoogrisicozone zijn geweest. Dit geldt  voor iedereen, ook wie gevaccineerd is. Voor niet-Belgen die uit zo'n hoogrisicogebied komen, geldt er zelfs een volledig inreisverbod.