Home > Bestemmingen > Europa > Italië > Piëmonte

Piëmonte

Terug

De Ligurische Apennijnen, de uitgestrekte Povlakte en het merengebied maken het Piemontese landschap bijzonder afwisselend en aantrekkelijk. 

Turijn, de hoofdstad van de Piëmonte, is voornamelijk gekend voor zijn autoindustrie maar is ook een stad met gratie en charme en grootse barokbouwkunst. Turijn is gezegend met voortreffelijke musea, gehuisvest in schitterende palazzi en openbare gebouwen. In de Duomo ligt de zeer omstreden lijkwade van Turijn.
 
Ten zuiden van Turijn, in het noordwesten van Italië, liggen de groene heuvels van Alba en Asti. De Langhe is het heuvelland rond Alba en al eeuwenlang een productiegebied van wijn, onder meer van de beroemde Barolo en Barbaresco. Alba is ook het truffelmiddelpunt van de wereld, hier groeit namelijk de "tartufo bianco", de witte truffel. In de streek rond Asti groeit de zeer aromatische muskaatdruif voor het produceren van de mousserende DOC Asti en de DOC Moscato d’Asti.
 
In het noorden van de Piëmonte ligt het ongerept natuurgebied van het Parco Nazionale del Gran Paradiso en in het noordoosten vindt men de meren Laggo Maggiore en het minder bekende Lago Orta. Verspreid over de streek vindt men heel wat interessante middeleeuwse dorpjes met een schat aan historische overblijfselen en kunstvoorwerpen.