Home > Bestemmingen > Europa > Italië > Trentino/Alto Adige

Trentino/Alto Adige

Terug

De majestueuze Dolomieten die langzaam overlopen in de machtige Alpen bieden ongekende sportmogelijkheden zowel in de zomer als in de winter.

De noordelijke provincie Bozen – Zuid-Tirol (Bolzano – Alto-Adige) is voornamelijk Duitstalig terwijl er in de zuidelijke provincie Trente (Trentino) bijna enkel Italiaans wordt gesproken.
 
De belangrijkste skigebieden in Zuid-Tirol zijn Alta Badia, Kronplatz, Ortisei/Val Gardena, Meran 2000, Hochpustertal en het Tauferer Ahrntal. In Trente zijn dat Val di Sole, Madonna di Campiglio/Val Rendena, Civetta/Marmolada, Cortina d’Ampezzo, Val di Fassa en Cavalese/Val di Fiemme.
 
Het gebied is ook rijk aan kastelen welke men o.a. vindt in Merano (Meran), Brunico (Bruneck), Bressanone (Brixen), Sabbionara d’Avio, in de buurt van Rovereto (Castel Beseno) en in Sluderno (Schluderns).
 
Andere historische overblijfselen en musea vindt men in Merano (Meran), Vipiteno (Sterzing), Brunico (Bruneck), Bressanone (Brixen), Malles Venosta (Mals im Vinschgau), Bolzano (Bozen), Ortisei (Sankt Ulrich), Cavalese en Rovereto.
 
Trento, de hoofdstad van Trentino, is tevens de mooiste stad van de streek. Aan het Piazza Duomo staat het Palazzo Pretorio en de Duomo. In het Castello del Buonconsiglio dat deel uitmaakt van de verdedigingswerken van de stad vindt men ook het Magno Palazzo met het Museo Provinciale.
 
De echte bergliefhebbers kunnen genieten in Canazei dat omgeven wordt door enkele van de hoogste pieken van de Dolomieten. Een populair uitkijkpunt is Belvedère I dat bereikbaar is met de kabelbaan. Van hieruit heeft men zicht op de steile wanden van de Sella, de Sasso Lungo en de Marmolada.
 

Op een 6 km verwijderd van het wijnstadje Cembra vindt men de Piramidi di Segonzano, een reeks zuilen ontstaan door erosie. Sommige zijn wel 30 m hoog en afgedekt met een rotsblok. De weg erheen is steil maar de schoonheid van de natuur en het uitzicht over de vallei en de pieken van de Brenta maken het de moeite waard