Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Wandelvakanties Azoren > São Miguel Wandelvakantie - L

São Miguel Wandelvakantie

Terug

Wandelprogramma onder begeleiding van een natuurgids

Dag 1 - Aankomst São Miguel 
Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel in Ponta Delgada. Rest van de dag vrij.

Dag 2 - Wandeling Sete Cidades
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 11 km - Duur: 4u00 - Niveau: gemakkelijk

Verkenning van de westkant van São Miguel. Sete Cidades is een van de meest bekende en legendarische meren van het eiland. Het wandelpad loopt rond de vulkaankrater door een geklasseerd en beschermd landschap met buitengewone uitzichten over de meren. Tijdens de wandeling leert u meer over de fauna, flora, geschiedenis en vulkanische formatie van het eiland en krijgt u natuurlijk de legende over het ontstaan van de meren te horen.
Na de wandeling terug langs de zuidkust met stop in Ferraria, een heerlijke natuurlijke badplaats waar het zeewater wordt verwarmd door een vulkanische spleet.

Dag 3 - Wandeling Lagoa do Fogo 
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand:
12 km - Duur: 4u30 - Niveau: middelmatig
Dit pad brengt u naar een van de mooiste meren van de Azoren en het omringend beschermd natuurgebied. Dit is een zeer complete wandeling door een grote diversiteit van inheemse en endemische planten. Het meer ligt op de boden van een ingestorte krater waar je bij aankomst een korte dip kan nemen voor de picknicklunch. Deze wandeling is van middelmatig niveau - in de ochten gaat het meestal bergop gedurende ongeveer 2 uur. Na de lunch is het vrijwel constant bergaf maar moet men oppassen om niet uit te glijden.
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen.

Dag 4 - Wandeling Faial da Terra & Salto do Prego
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand:
6 km - Duur: 3u00 - Niveau: middelmatig/technisch
Faial da Terra is een dorpje van Povoação, in het zuidoosten van het eiland. De wandeling begint met een steile smalle weg naar Sanguino - een dorpje dat in de vroege jaren '70 werd verlaten en nu stilaan wordt gerestaureerd. De rest van het pad loopt door de bossen, zeer onregelmatig, met veel korte steile heuvels tussen zeer dichtbegroeide vegetatie. Men kan het groen als het ware ruiken. Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot een verkwikkende duik voor de lunch. Op de terugweg volgen we een ander pad met dezelfde karakteristieke eigenschappen. Op het einde is er tijd voor een snack en kennismaking met de lokale bevolking.
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen

Dag 5 - Walvisobservatie & vrije namiddag
Pick up aan het hotel in Ponta Delgada - vrije namiddag
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.

Dag 6 - Thematour naar Furnas (per jeep of minibusje + lichte wandeling)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 7 - Wandeling Praia da Viola
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 5 km - Duur: 3u00 - Niveau: middelmatig
De wandeling begint in Ribeira Funda (Fenais da Ajuda) en eindigt in in de vissershaven van Maia. Eerst daalt u af naar Praia da Viola waar u enkele oude watermolens kan zien. Na een korte wandeling langs het zwarte zandstrand gaat het terug bergop waarbij u een ander uitzicht krijgt over de streek. De wandeling gaat verder langs een smal pad omzoomd door pijlriet, verder komt u langs verschillende beekjes en typische Azoreaanse landschappen met velden en weiden, de alom aanwezige oceaan en de plaatselijke fauna. Op het einde van het wandelpad vervoegt u de weg en kort daarna komt u aan in de vissershaven van Maia. Wie zich wenst te verfrissen kan dit doen in een van de natuurlijke zwembaden.

Dag 8 - Terugvlucht of verlenging
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Verlenging op São Miguel of een ander eiland mogelijk.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Wandelvakantie São Miguel

FU-WASM7 

2019
Volwassene 394,00
Kind 250,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- luchthaventransfers naar en van hotels in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)
- activiteiten zoals vermeld in het programma met Engelssprekende gids (transfers inbegrepen voor  hotels in Ponta Delgada)
- transfers naar en van de wandelingen voor hotels in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)
- wandelingen onder begeleiding van een gids
- lunch tijdens dagexcursies

Maaltijden
- Picknicklunch op dag 2, 3, 4, en 7: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap
- cozidolunch op dag 6: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.

Vegetarische optie op verzoek (24 uur voor de excursie)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen