Home > Bestemmingen > Afrika > Kenia

Kenia

Terug

Out of Africa

We bezochten alle lodges & kampen onder het portfolio van Elewana, Saruni en Kicheche, stuk voor stuk exclusieve verblijven voor wie op zoek is naar de "echte" safaribeleving.
 
Kenia heeft het "Out of Africa" gevoel dankzij legendarische persoonlijkheden zoals Ernest Hemingway en Karen Blixen. Er is een verscheidenheid aan landschappen waaronder het spectaculaire Great Rift Valley. Mount Kenya met zijn eeuwige sneeuw, is de tweede hoogste berg van Afrika en kan het best gezien worden vanuit het Amboseli National Park. Er is een prachtige kustlijn, vooral de Lamu Archipel met de eilanden Lamu, Manda en Pate.

Het is zondermeer één van de beste landen in Afrika om grote concentraties dieren te zien gedurende het hele jaar. Het is ook de droombestemming van menig ornitholoog, met meer dan 1000 geregistreerde vogelsoorten. Het Masai Mara National Reserve is bekend voor de Big Migration van miljoenen herbivoren. Lake Nakuru is de broedplaats van de flamingo, men kan er tot 2 miljoen vogels aantreffen.

De Masai en Samburu stambewoners leven en hoeden hun vee temidden van het wilde dierenrijk. De bewoners van Kenya zijn gekend voor hun gastvrijheid en warm en vriendelijk onthaal.

KLIMAAT 
Kenia wordt doorkruist door de Evenaar en geniet van een tropisch klimaat. Heet en vochtig aan de kust, gematigd in het binnenland en droog in het nooren en noordoosten van het land.

Zomer:     september - april     max 34°C - min 20°C
De warmste maanden zijn februari en maart.
Winter:     mei - augustus        max 25°C - min 11°C
De koudste maanden zijn juli en augustus.
Regenseizoen:  april - juni (lange regens) ; oktober - december (korte regens)
De soms hevige regenbuien vallen meestal in de namiddag of 's avonds. 

Voor deze bestemming zullen wij graag voor u een programma op maat uitwerken, rekening houdend met de duur van uw reis, uw interesses en uw budget.