Home > Praktische info > Brussels Airport

Brussels Airport

Gratis drop-off zone

Sinds midden december heeft Brussels Airport een nieuwe, gratis drop-off zone. De zone is uitsluitend bedoeld om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten. Parkeren is er immers niet mogelijk en bestuurders mogen hun voertuig niet verlaten.

De drop-off zone bevindt zich op het niveau van de bushalte en op wandelafstand van de terminal. Signalisatie "drop-off" op de luchthaven wijst bestuurders de weg naar deze parking. Voor het comfort van de passagiers is de wandelroute naar de terminal overdekt zodat ze in alle weersomstandigheden droog de terminal kunnen bereiken.

30 minuten gratis parkeren met de Brussels Airport Pcard+

Brussels Airport en Interparking introduceren een gepersonaliseerde Pcard+ voor de luchthaven, waarmee passagiers makkelijker en goedkoper kunnen parkeren op de luchthaven. De Pcard+ is gratis, zonder beheerskosten en biedt verschillende voordelen.

Met de Brussels Airport Pcard+ kan je 30 minuten gratis parkeren in de parkeergebouwen die het dichtst bij de terminal liggen, met name P1, P2 en P3.

Tot nu toe kon iedereen 15 minuten gratis parkeren in deze parkings, met een Pcard+ wordt dat uitgebreid tot 30 minuten. Wie geen Pcard+ heeft, betaalt 2 euro voor het eerste half uur.

De bestaande Pcard+ van Interparking biedt dezelfde voordelen aan. ​Wie een Pcard+ gebruikt, geniet ook van 10% korting bij elke parkeerbeurt langer dan 24 uur in P1, P2 en P3.Wie minder dan 24 uur parkeert, krijgt 2 euro korting. Bovendien geeft de kaart ook recht op voordeeltarieven in een 70-tal parkeergarages van Interparking in België.

Meer info

Express check-in nu ook mogelijk op bus- en treinniveau

Sinds enkele weken kunnen passagiers zelf inchecken op het bus- en treinniveau van de terminal.
​De Express check-in machines laten vertrekkende reizigers toe om eenvoudiger en sneller het proces naar de gate te doorlopen.

Tot voor kort waren de Express check-in machines enkel in de vertrekhal te vinden. Deze zeven nieuwe machines moedigen passagiers komende van het bus- en treinstation aan om in het begin van hun traject zelf in te checken. In het bijzonder voor passagiers die enkel met handbagage reizen, vereenvoudigt dit het proces aanzienlijk.