Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Duiken op de Azoren

Duiken op de Azoren

Terug

Duiken op de Azoren: dankzij de unieke ligging midden in de Atlantische Oceaan is het een onvergetelijke ervaring. Ontdek de rijke onderwaterwereld van de archipel, waar bijna net zoveel te zien is als boven water. Duikliefhebbers kunnen zich een week lang uitleven tijdens tien duiken op verschillende plaatsen rond de eilanden.

The deep blue reikt op de Azoren tot wel 3000 meter diep. Er ligt een fascinerende wereld verscholen met onderwatergrotten en spelonken, spectaculaire lavalandschappen, spuitende warmwaterbronnen, vulkanische kliffen, rotsenriffen en gezonken scheepswrakken. Tijdens de duiken mag je je verwachten aan grote scholen makreel en barracuda’s, zeespinnen, octopus, kreeften en garnalen tussen de rotsspleten en ontmoetingen met geelvintonijnen, dolfijnen, witte merlijnen, manta’s en pijlstaartroggen. De zeetemperatuur schommelt tussen 17 en 24 graden en de zichtbaarheid is goed tot een diepte van 20 à 25 m. 
De duikprogramma’s worden georganiseerd op de eilanden São Miguel, Santa Maria en Faial. Santa Maria heeft de langste geschiedenis van flesduiken, met verschillende duiktypes dichtbij de kust (prachtige geologische formaties) en verder in zee (meer zeedieren). Zo is er de bekende duikspot Baixa do Ambrosio met grote concentraties van aderlaarsroggen. Het Natural Reserve Formigas & Dollabarat, op 32 km van Santa Maria, wordt beschouwd als één van de mooiste duikspots in Europa.

Programma's en prijzen op aanvraag