Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > São Miguel Soft Adventure

São Miguel Soft Adventure

Terug

programma - 4 dagen                                                                                            AZ-SMSAD-PI

Dag 1 - Sete Cidades & Lagoa do Fogo (minivan)

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada - lunch inbegrepen

Pick-up aan het hotel rond 09u00 en vertrek richting Sete Cidades. Onderweg zijn er verschillende fotostops aan de mooiste plekjes van de streek met als hoogtepunt het uitkijkpunt Vista do Rei waar men een fantastisch uitzicht heeft op de iconische blauw-groene meren van Sete Cidades. Na de pauze aan Vista do Rei dalen we af naar de bodem van de krater voor een kort bezoekje aan de kerk van Sete Cidades. Daarna gaat het richting Lagoa voor de lunch in een lokaal restaurant. De tour gaat verder naar Lagoa do Fogo met een stop aan Caldeira Velha voor een dip in het thermaal bad. Alvorens terug te keren naar Ponta Delgada kan u het Lagoa do Fogo bewonderen vanop Pico da Barrosa. 

Dag 2 - Walvisobservatie - halve dag

Om 08u15 afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada

Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Keuze uit zodiac of catamaran. Aan boord van de zodiacs is het verplicht een zwemvest te dragen. Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.  

Dag 3 - Wandeling Sanguinho (Faial da Terra/Salto do Prego)

Pick-up aan het hotel in Ponta Delgada - picknicklunch inbegrepen 

De wandeltocht begint en eindigt in Faial da Terra, een dorpje dat behoort bij Povoação in het zuidoosten van São Miguel. De wandeling vangt aan met een steile smalle weg die leidt naar Sanguinho - een verlaten dorp sinds begin van de jaren '70 en nu in eer wordt hersteld. De rest van de weg gaat door de bossen, afwisselend bergop en bergaf, tussen heel dichte vegetatie. Dit is een wandeling waarbij men werkelijk het groen rondom kan "ruiken". Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot zwemmen en voor de picknicklunch. De weg terug gaat langs een pad wat parallel loopt met de rivier die het water van de waterval naar het dorp brengt, omgeven door weelderige vegetatie. Op de terugweg naar Ponta Delgada is er nog een stop in het dorp Povoação, de eerste nederzetting op het eiland. (duur van de wandeltocht is +/- 3,5uur)

Dag 4 - Mystiek Furnas - Kajak & tuinen Terra Nostra

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch is inbegrepen


Voormiddag: Kanovaren op het meer van Furnas. In het midden van het meer voel je de grootsheid van de slapende vulkaan, omgeven door groene hellingen en warmwaterbronnen. Een lichte activiteit.
Lunch: in Furnas
Namiddag: bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra

Na de cozido-lunch in het dorp is het tijd voor een bezoekje aan de tuinen van Terra Nostra. een van de mooiste botanische tuinen uit de 18de eeuw. Hier vindt men planten afkomstig van over de hele wereld. Na een korte begeleide tour langs de wandelpaden kan men een dip nemen in het gigantisch thermaal bad. Daarna is het tijd om terug te keren langs de noordkust naar Ponta Delgada.

NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


São Miguel Soft Adventure - 4 dagen

AZ-SMSAD8-PI

2024

Volwassene  295,00
Kind 6-11 jaar   148,00 

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Kan enkel worden gereserveerd in pakket met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in    Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- lunch in een lokaal restaurant op dag 1 en 4 en picknicklunch op dag 3

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- aankomst- en vertrektransfers 
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen