Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Actief São Miguel, Faial en Pico

Actief São Miguel, Faial en Pico

Terug

programma - 7 dagen 

Dag 1 - Wandeltocht Serra Devassa & Nascentes do Canário

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7 uur - Afstand: 10,4 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Tijdens dit avontuur van een hele dag kun je het vulkanische complex van Sete Cidades ontdekken langs een ander pad, maar toch met de meest karakteristieke locaties. Deze wandeling is trouwens uitdagend, maar de landschappen zijn ongelooflijk mooi, met verborgen meren, aquaducten en waterbronnen, allemaal omgeven door inheemse vegetatie. Het brengt ons naar het hoogste punt van Sete Cidades: Pico das Éguas.
Deze circulaire wandeling begint bij Muro do Carvão, waar onze gidsen u vertellen over de bezienswaardigheden die we gedurende de dag zullen bezoeken.
Als we door Serra Devassa wandelen, krijgen we de kans om Lagoa do Caldeirão te zien en te passeren langs Pico das Éguas, Lagoa das Éguas en Lagoa do Canário.
Hier is het tijd om even te pauzeren voor de picknicklunch.
Heb je al gehoord over het uitzichtpunt Grota do Inferno? Het is een van de bekendste plaatsen op het eiland São Miguel. Daar gaan we heen en dan verder langs de Canário-bronnen om Serra Devassa terug te bereiken. Door een andere route te nemen, zien we ook het meer Lagoa Rasa en komen we in de streek van Lagoa das Empadadas om terug te keren naar het startpunt.
Dit is de perfecte manier om Sete Cidades te ontdekken op een minder bekend pad en te leren over de geomorfologie van het eiland.

Dag 2 - Minivan tour Lagoa do Fogo & Caldeira Velha  - halve dag

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada.

Duur: +/- 3,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht

Tijdens deze halve-dagtour kan u enkele van de mooiste hoogtepunten van het eiland ontdekken. Je bent getuige van secundaire vulkanische activiteit en je kan baden in het warme thermale water van de Fogo-vulkaan en iets leren over de elektriciteitsproduvtie op het eiland.
Eerst nemen we je mee naar de top van de berg Serra da Água de Pau, ook wel Pico da Barrosa genoemd met een uitzichtpunt over het diepblauwe Lagoa do Fogo, een deel van het eiland en de oceaan aan beide kanten. Tijdens de afdaling brengen we je naar Caldeira Velha, waar je de tijd kunt nemen om te baden en te ontspannen in het thermale bad met waterval, omgeven door endemische fauna en flora. 
De laatste stop is de prachtige waterval van Salto do Cabrito, waar men ook aan canyoning doet. Om de tour te beëindigen passeren we het centrum van Ribeira Grande.

Dag 3 - Walvisobservatie

Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada. Duur: +/- 3 uur. 

Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.

Dag 4 - Thematour naar Furnas (per minivan + lichte wandeling)

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.

We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 5 - Wandeltocht UNESCO erfgoed: Santana naar Lajido - halve dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Madalena
Duur: +/- 3,5 uur - Afstand: 8 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Deze tocht voert je door een breed scala aan landschappen en het beroemde gebied waar ooit de likoreuze Pico-wijn werd gemaakt. Lajido is een van de oudste wijnproductieplaatsen. Door het goede behoud van de plaats met de vele kleine adega's (wijnkelders), landhuizen en overblijfselen gelinkt aan het gouden wijntijdperk, kunnen we zeggen dat dit een authentiek openluchtmuseum is.
Het pad leidt door het landschap van de wijngaarden, die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed, maar ook door dichte begroeiing, langs weilanden en over stenen paden gemarkeerd door de veelvuldige passage van ossenkarren. Eenmaal aangekomen in Lajido is er kans om de traditionele Pico-wijn te proeven. De originele wijnen van Pico zijn wit met een hoge alcoholgraad en gemaakt van drie nobele druivensoorten: Verdelho (de meest voorkomende), Azorean Arinto en Pico's Terrantez.

Vanwege de vulkanische grond en de speciale opstelling van de wijngaarden, verkrijgen we druiven met een hoog suikergehalte en een wijn met een evenwichtige zuurgraad en een hoge mineraliteit. Pico produceert al wijn sinds de 15e eeuw, enkele jaren nadat de eerste kolonisten kwamen.
Na deze culturele wandeling en heerlijke wijnproeverij gaan we terug naar Madalena om je af te zetten.

 

Dag 6 - Minivan tour Vulkanen en meren - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Madalena - picknicklunch inbegrepen
Duur: +/- 8 uur - Moeilijkheidsgraad: licht

Op het centrale plateau van Pico bevinden zich meer dan 200 vulkanische kegels en een groot aantal meren en vijvers die zeldzame biotopen vertegenwoordigen. In dit nogal afgelegen gebied vinden we een hoge biodiversiteit en waarderen we nog steeds de verscheidenheid aan endemische flora. We zullen ook genieten van de mooiste uitzichten over de oceaan en de omliggende eilanden. Daar kunnen we op zijn best genieten van de natuur van Pico en de vulkanische oorsprong van het eiland ervaren.

We halen je eerst op in Madalena voor dit ongelooflijke avontuur van een hele dag. Tijdens de tour zullen we de "mysteries" van Pico ontdekken, prachtige kleine meren en verschillende uitkijkpunten bezoeken. We passeren Pico da Urze, een vulkaan die een prachtig panorama biedt over de Pico-berg en door het vulkanische complex van het oostelijke deel van het eiland.
Na een picknicklunch gaat het avontuur 's middags verder. Voorzien van helmen en zaklampen, zullen we deelnemen aan een rondleiding door de langste lavabuis van Portugal: Gruta das Torres, 5150 meter lang. Deze buis bestaat ongeveer 1.500 jaar en is ontstaan ​​tijdens een uitbarsting vanuit Cabeço Bravo. De rondleiding naar de grot duurt ongeveer 1 uur, waarin je verschillende geologische formaties kunt observeren, zoals stalactieten, stalagmieten, zijbanken, lavaballen en nog veel meer.
Eenmaal terug aan de oppervlakte, brengen we je terug naar Madalena na deze lange dag vol wonderen.

Dag 7 - Eilandtour van Faial - volledige dag

Pick-up en drop-off  aan het hotel in Madalena 
Duur: 8 uur (zonder de ferry overtochten) - moeilijkheidsgraad: licht

Wist je dat 20.000 jaar geleden de eilanden Pico en Faial in feite één eiland waren? Op het eiland Faial kunnen we veel leren over vulkanen en verschillende geologische formaties observeren.
Na een veerboottocht van ongeveer 30 minuten vanuit Madalena, komen we hier aan in de prachtige stad Horta. Van hieruit rijden we naar de "Caldeira", een gigantische vulkanische krater die het centrum van het eiland domineert.
Caldeira vormt een natuurreservaat dat ongelooflijk rijk is aan endemische flora van de Azoren. Als we op de rand van de "ketel" van de Caldeira staan, worden we ons bewust hoe klein we zijn. De gigantische krater is ongetwijfeld een van de belangrijkste natuurattracties van het eiland. Het stijgt tot 1043 meter  vanaf de zeespiegel bij Cabeço Gordo, het hoogste punt van het eiland, met een kraterdiameter van ongeveer 2 km. De laatste uitbarsting vond plaats iets meer dan 1000 jaar geleden en bedekte meer dan 70% van het eiland met puimsteen.
We gaan verder in de richting van de noordkust, meer bepaald naar de vulkaan Capelinhos, de jongste vulkaan van de Azoren die pas 62 jaar geleden werd gevormd. Het is nog steeds mogelijk om door het "maanlandschap" van as te dwalen.
Na een traditionele lunch in een lokaal restaurant, ontdekken we meer over het vulkanische en natuurlijke landschap van Faial, bezoeken we een voormalig walvisstation en proeven we de heerlijke kaas van een lokale fabriek vooraleer we de veerboot nemen om terug te keren naar het eiland Pico.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Actief S. Miguel, Faial en Pico

AZ-ACT3ISL7-FU

2022
Volwassene 472,00
Kind <12 jaar 295,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Kan enkel worden gereserveerd in pakket met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in  Ponta Delgada en Madalena)
- lunch tijdens de dagexcursies
- inkom tot het Capelinhos museum of de botanische tuinen
- aansprakelijkheidsverzekering persoonlijke ongevallen

Maaltijden:
- picknicklunch op dag 1 en 6 (sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap)
- cozido-lunch op dag 4: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.
- lunch in een lokaal restaurant op dag 7: voorgerecht, vis of vlees, dessert en drank inbegrepen

Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- transfers tussen de luchthaven/haven en de hotels en omgekeerd

- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada, Horta en Madalena
- inter-eilandvluchten
- ferrytickets
- hotelovernachtingen Ponta Delgada (S.Miguel) en Madalena (Pico) - keuze uit ons ruime aanbod  
- niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen