Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Actief São Miguel Family Fun - L

Actief São Miguel Family Fun - L

Terug

8 dagen / 7 nachten

Dag 1 - Aankomst op São Miguel
Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel in Ponta Delgada. Rest van de dag vrij.

Dag 2 - Thematour naar Furnas (per minivan + lichte wandeling)
Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 3 - Walvisobservatie & bezoek aan het eilandje van Vila Franca*
Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada. In de namiddag drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch inbegrepen.
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Na dit avontuur is er een pauze in Vila Franca voor de lunch in een lokaal restaurant.
Daarna gaat u aan boord van een omgebouwde traditionele vissersboot voor de overtocht naar het eilandje van Vila Franca, een vulkanische krater in zee, die een gigantische natuurlijke baai heeft gevormd. Het eiland is een natuurreservaat waar u al snorkelend een grote diversiteit van vissoorten kan zien (maskers en snorkels zijn voorzien). Terug naar Ponta Delgada per boot of minivan.

*deze activiteit is enkel mogelijk tijdens het zomerseizoen vanwege de openingsperiode van het eilandje wat normaal loopt van 15 juni tot 15 september. Als alternatief is er een bezoek aan het Oficina Museum en de ananasplantages of een andere activiteit in overeenstemming met de klanten bij aankomst.

Dag 4 - Avontuur in Sete Cidades (fietsen + kajak)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Vandaag ontdekt u de westkant van São Miguel. De sprookjesachtige tweelingmeren van Sete Cidades zijn de meest bekende en legendarische van het eiland. Tijd om af te dalen naar de kraterbodem voor een fietstochtje rond en een kajaktocht op het meer. Dit is absoluut de beste manier om de energie en de schoonheid van deze plek te ervaren. Als lunch is er een heerlijke picknick aan de oever van het meer. In de namiddag rit terug langs de zuidkust met stop in Ferraria, een heerlijke natuurlijke badplaats waar het zeewater wordt verwarmd door een vulkanische spleet.
De ideale afsluiter van deze avontuurlijke dag!

Dag 5 - Zwemmen met dolfijnen + vrije namiddag
Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada - duur van de tocht 2,5 uur - vrije namiddag 
In de ochtend afspraak met de dolfijnen. Met masker en snorkel glijdt u in het diepblauwe water en laat u de dolfijnen speels langskomen terwijl u ze kan bewonderen maar ook horen. 
Er bestaan veel mythes en legendes die vertellen over de ontmoeting tussen mens en dolfijnen maar geen van deze verhalen kunnen de emoties beschrijven die men ervaart tijdens een ontmoeting met deze dieren in hun natuurlijke omgeving... vrij en wild.
Dichtbij de dolfijnen zwemmen, hun gedrag en nieuwsgierigheid observeren en het oogcontact is een niet te missen ervaring, een ontegensprekelijk unieke en opwindende ontdekking van een mysterieuze wereld. Een onvergetelijke ervaring! Wetsuits en maskers zijn ter beschikking.

Dag 6 - Jeepsafari Lagoa do Fogo - noordkust - strand Santa Bárbara - Gruta do Carvão 
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch inbegrepen.
In de ochtend bezoekt u de Gruta do Carvão, de langste lavatunnel van het eiland São Miguel.
Lunch in een lokaal restaurant in Lagoa.
In de namiddag kan u genieten van de natuur op haar best in het natuurreservaat van Lagoa do Fogo, een prachtig blauw meer op de bodem van een krater. Het is een van de mooiste meren van de Azoren. Na een pauze aan het meer verder naar Caldeira Velha (warme waterval en mogelijkheid tot zwemmen) en de Caldeiras van Ribeira Grande waar u verschillende fumaroles kan zien. De tour eindigt in Praia de Santa Bárbara, een mooi zwart zandstrand waar u een duik kan nemen in de oceaan.

Dag 7 - Vrije dag

Dag 8 - Terugvlucht of verlenging
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Verlenging op São Miguel of een ander eiland mogelijk.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Actief São Miguel voor families 7 nachten

AZ-ASMF7-FU

2019

Volwassene 470,00
Kind < 12 jaar 315,00

Prijzen per persoon - min. 4 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- excursies en activiteiten zoals vermeld in het programma (met pick-up aan de hotels in Ponta  Delgada)
- luchthaventransfers naar en van hotels in Ponta Delgada (hotels buiten Ponta Delgada mits toeslag)
- lunch tijdens de dagexcursies

Maaltijden  
- cozido lunch op dag 2: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.
- Lunch in een lokaal restaurant op dag 3 en 6 - voorgerecht, vis of vlees, dessert en drank
- picknicklunch op dag 4: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap

Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen