Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Family fun with kids & teens

Family fun with kids & teens

Terug

Exploreer São Miguel, het meest diverse eiland van de Azoren, met dit ontspannen weekprogramma vol superleuke activiteiten die ook kinderen en tieners zullen aanspreken.  

Programma - São Miguel (7 n.)                                                                    PDL-ADVSM-PI

Dag 1      Brussel - São Miguel
Onthaal op de luchthaven van Ponta Delgada en transfer naar het hotel.

Dag 2      Canyoning - halve dag
Het binnenland van São Miguel verbergt veel watervallen en stromen die ideaal zijn om te verkennen door canyoning. Wandelen in het water, springen in kristalheldere waterplassen, glijden tussen de door het water uitgesleten rotsen en abseilen langs uitdagende watervallen (hoogste is 8m) zijn de ingredienten van momenten vol adrenaline en plezier in een door de natuur gevormd waterpark. De activiteit start met het uitdelen van de uitrusting, gevolgd door een korte wandeling van +/- 20 minuten, tot aan de rivier, waar de briefing wordt gegeven.
Pick-up aan het hotel om 09u00 en terug rond 14u00.

Dag 3      Zwemmen met dolfijnen - halve dag
In de Azoren heeft men de gelegenheid te zwemmen met dolfijnen in open zee, in perfecte symbiose met hun natuurlijk gedrag en in hun natuurlijke habitat. Je wordt zeker overweldigd door de diepblauwe zee, de nieuwsgierigheid van de dolfijnen en het kristalheldere water.
Het avontuur begint met een briefing waarin wordt uitgelegd hoe zich te gedragen. Daarna is er een korte boottocht tot bij de dolfijnen en is het tijd voor de grote ontmoeting die zonder twijfel de beste herinnering zal worden van je verblijf op de Azoren.

Dag 4     Jeepsafari Sete Cidades - halve dag
Tijdens dit off-road avontuur ontdek je een van de wonderen van het eiland - Sete Cidades! Je krijgt de gelegenheid om prachtige landschappen te fotograferen van het grootste meer van het eiland gekend voor haar 2 kleuren: groen en blauw!. Geniet van het koninklijk uitzicht aan Vista do Rei en laat je betoveren door de prachtige natuur.

Dag 5     Wandeling Ribeira Funda - Praia da Viola - volledige dag
De tocht beging in het centrum van een klein dorp in het noorden van het eiland, Ribeira Funda. We volgen een pad met dichte plantengroei die leidt naar enkele oude watermolens en langs enkele stromen tot bij een uitkijkpunt vanwaar we ons volgend stoppunt kunnen zien: het strand van Praia da Viola. Het is een klein en rustig strand met grof zand en stenen, geflankeerd door kliffen met verschillende waterbronnen. Bij kalme zee is er gelegenheid tot een duik in het water. In het midden van het strand begint het pad die ons naar het eindpunt brengt. Eerst klimmen we tot bij het dorp Maia en daarna zien we opnieuw enkele watermolens die ooit werden gebruikt om tarwe en maïs te transformeren tot bloem voor het bereiden van brood. Sommige stukken zijn zeer smal en steil en kunnen slipperig zijn. Zorg voor aangepast schoeisel.

Dag 6     Furnas - Fietsen en kajak - volledige dag
Op een rustig tempo, verken je vanop het water het culturele erfgoed van deze bucolische plek tot bij de plaats waar zich de fumarolen en kokende modderpoelen bevinden. Aan de oevers van het meer bereiden de locals de cozido, hun traditionele stoofpot door middel van vulkanische stoom. De terugtocht gaat door het centrale deel van het meer waar je de grootsheid voelt van de slapende vulkaan, omgeven door groene hellingen.
Na de lunch start de mountainbike tour. Het is een circulaire route (10,5km) die begint in het centrum van Furnas, langs de caldeiras aan het meer en verder langs een onverharde weg die het meer omcirkelt. Het hoogste punt van deze tour ligt in de streek van Pico dos Milhos, vanwaar men een mooi zicht krijgt op het dorp. De afdaling gaat langs secundaire wegen tot bij het beginpunt. De transfer terug naar Ponta Delgada gaat langs de noordkust van het eiland.

Dag 7      Vrije dag
Naar keuze in te vullen. Enkele suggesties:
- Walvisobservatie (+ snorkelen Ilhéu da Vila Franca)
- Duikinitiatie
- Diepzeevissen
- Vogelobservatie
- Dagexcursie naar Nordeste

Dag 8      Sao Miguel - Brussel
Transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht of vlucht naar een van de andere eilanden van de archipel of verlenging in het hotel.

NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.  


São Miguel Family Fun with Kids & Teens

AZ-ASMF7-PI

2019

Volwassene  285,00
Kind 6-11 jaar   142,50

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- luchthaventransfers bij aankomst en vertrek
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in    Ponta Delgada behalve voor het zwemmen met dolfijnen)
- picknicklunch op dag 5
- lunch in een lokaal restaurant op dag 6

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Opmerking
De prijs is enkel geldig bij verblijf in een hotel in Ponta Delgada. Voor hotels gelegen buiten Ponta Delgada zal een toeslag worden aangerekend voor alle transfers.

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen