Home > In de kijker > Reizen naar de Azoren in coronatijd

Reizen naar de Azoren in coronatijd

European Safest Destination 2021

Huidige COVID-cijfers op de Azoren (alle 9 eilanden samen - +/- 250.000 inwoners)

Totaal aantal actieve besmettingen op 18.10.21: 193 (166 op S.Miguel, 5 op Terceira, 14 op Faial, 6 op Santa Maria en 2 op Pico)

Er liggen 7 mensen in het ziekenhuis waarvan 0 op intensieve zorgen.
Sinds de aanvang van de pandemie testten 9.278 mensen positief op de Azoren (inclusief de reizigers die positief testten)

44 mensen stierven er ten gevolge van COVID-19. De RT-ratio is 0,99

Inreisvoorwaarden

Iedereen die in het bezit is van een Covid-19 Digitaal Certificaat (dus iedereen die minstens 2 weken volledig is gevaccineerd) dient geen PCR-test af te leggen (niet voor vertrek en niet ter plaatse).

Wie niet volledig is gevaccineerd moet voldoen aan volgende voorwaarden:

Bij vertrek naar de Azoren dient men bij de check-in een schriftelijk of digitaal bewijs voor te leggen van een negatieve COVID-19 test afgelegd max. 72 uur voor aankomst op de Azoren.

De test van het type PCR moet afgenomen zijn door een geaccrediteerd labo met handtekening van de persoon die de test heeft afgenomen en moet in het engels worden opgemaakt.
Indien men via Lissabon vliegt moet er specifiek vermeld staan dat het om een RT-PCR test gaat. Anders wordt men geweigerd op de vlucht naar Lissabon. 

Er is geen 2de test meer nodig indien men langer dan 7 dagen op de Azoren verblijft, noch voor vluchten tussen de eilanden.

Kinderen onder de 12 jaar dienen geen testen af te leggen.

Max. 48 uur voor terugkeer naar België dient het PLF-formulier ingevuld te worden.

Uitgebreide info zie PDF-bijlage