Home > In de kijker > Reizen naar de Azoren in coronatijd

Reizen naar de Azoren in coronatijd

European Safest Destination 2020

Vanaf 20 november 2020 gelden volgende aangepaste maatregelen

Dragen van een mondmasker:
- verplicht dragen van een mondmasker op vluchten, ferries en bussen, in winkels, supermarkten en shopping malls, bij het binnenkomen van een restaurant, eens aan tafel mag het masker af.
- in openlucht en publieke ruimtes is het dragen van een mondmasker verplicht als de social distancing niet kan worden nageleefd.

Donderdag 16 januari 2021 werd besloten om tijdelijk restaurants en bars te sluiten.
Enkel take-away is momenteel mogelijk.

Inreisvoorwaarden

Men dient zich online te registreren 72 uur voor aankomst. De link wordt door ons doorgestuurd naar al onze klanten.

Bij vertrek naar de Azoren dient men bij de check-in een schriftelijk of digitaal bewijs voor te leggen van een negatieve COVID-19 test afgelegd max. 72 uur voor aankomst op de Azoren.
De test van het type PCR moet afgenomen zijn door een geaccrediteerd labo met handtekening van de persoon die de test heeft afgenomen en moet in het engels worden opgemaakt.

Verder dient er bij een verblijf van 7 dagen of meer een extra test worden afgelegd op dag 6/7 te tellen vanaf de datum van de eerste test. Deze test is snel en gratis en wordt afgelegd in daarvoor voorziene gezondheidsposten. Het resultaat wordt binnen de 24 uur bekend gemaakt. Tot aan bekendmaking van het resultaat dient men overal een masker te dragen.
Kinderen onder de 12 jaar dienen geen testen af te leggen.

Max. 48 uur voor terugkeer naar België dient het PLF-formulier ingevuld te worden.
Vanaf 31 december 2020, moeten alle Belgische onderdanen die terugkeren uit een rode zone (na een verblijf van meer dan 48 uur), bij aankomst in België onmiddellijk in quarantaine gaan en 2 tests laten afnemen (1 op dag van terugkeer en 1 na 7 dagen)