Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Wandelvakanties Azoren > São Miguel Wandeltour Deluxe

Wandeltour Deluxe

Terug

Ontdek de meest ongerepte plekjes van São Miguel, elk met een uniek ecosysteem. Laat je keer op keer verbazen door de schoonheid van de natuur en ervaar de oprechte gastvrijheid van de bevolking.
Dit programma is voor wie luxe en comfort heel belangrijk is. Je verblijft dan ook in een paar van de beste hotels op het eiland.

Hoogtepunten
- prachtige wandelpaden en verbazende landschappen
- maak kennis met de onderwaterwereld en haar bewoners
- ontdek de rijke cultuur en erfgoed 


Dag 1     Aankomst São Miguel
Aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada en transfer naar het exclusieve White Azores Hotel.

Dag 2     Ontdek Caldeira das Sete Cidades en Ferraria     
Na het ontbijt volg je de wandelrout van Sete Cidades waar je de schoonheid van het eiland ontdekt ontstaan door verschillende vulkaanuitbarstingen lang geleden.
Bij het benaderen van het wandelpad wordt er gestopt voor een van de meest indrukwekkende uitzichten op de Caldeira van Sete Cidades - het uitkijkpunt Gruta do Inferno. Daarna start de wandeling aan het uitkijkpunt van Vista do Rei, langs de zuidelijke rand met prachtige uitzichten op de meren en de oceaan. Na 5km wandelen langs de kraterrand daal je af naar de krater. In het dorp van Sete Cidades is er tijd voor de picknicklunch en kan je genieten van dit rustig kleine dorp. 
Na de lunch wandel je kort langs de oever van het groene meer om daarna te klimmen naar Vista do Rei waar je nogmaals kan genieten van een prachtig uitzicht op beide meren.
Afhannkelijk van het weer en het getij is er gelegenheid tot baden en snorkelen in Ferraria.
Overnachting in White Azores Hotel.
Afstand wandeling: 6 km - hoogteverschil: 544m

Dag 3     Lagoa do Fogo 
Na een heerlijk ontbijt trek je naar een van de meest ongerepte en mooiste van de meren op het eiland. Je wandelt naar de jongste stratovulkaan van het eiland en door beschermde natuurgebieden.
De route start in het zuiden van het eiland langs een onverhard pad. Je begint de beklimming tot bij een waterkanaal vanwaar het pad 2km verdergaat. Dan kom je in een open landschap met grote hellingen en passeer je verschillende bronnen om uiteindelijk het meer te bereiken. Na een rustpauze en een picknicklunch kan je genieten van prachtige uitzichten op de oceaan en de zuidkust van het eiland.

Mogelijkheid tot het bezoeken van Caloura of de stranden van Água d'Alto, met een dip in de oceaan en gelegenheid tot snorkelen.
Overnachting in White Azores Hotel.
Afstand wandeling: 12 km - hoogteverschil: 581m

Dag 4     Salto do Prego
Na het ontbijt zeg je vaarwel aan het White Azores Hotel en trek je naar de oostkant van het eiland naar een klein dorpje Faial da Terra genaamd. De wandeling loopt langs een riviertje, verschillende boomgaarden, bruggen en oude paden die al eeuwenlang worden gebruikt. 
Als je het bos betreedt begint de afdaling naar de magische waterval Salto do Prego. Voor wie wil kan een dip nemen in het kristalheldere (maar koude) water. Op de terugweg passeer je het verlaten dorp Sanguinho die momenteel een nieuw leven krijgt. Verwacht je aan een complete onderdompeling in het verleden.
Stop aan het uitkijkpunt van Pico dos Bodes met een adembenemend zicht op de oceaan en de bergen. Tijdens de warmere maanden kan je verfrissing zoeken in de oceaan in Povoação of Ribeira Quente. Tijdens de rest van het jaar zijn er de thermale bronnen en baden van Furnas.
Overnachting in het Furnas Boutique Hotel
Afstand wandeling: 4,5 km - hoogteverschil: 220m

Dag 5     Vrije dag in Furnas
Na het ontbijt kan je op eigen initiatief op verkenning van Furnas. Geniet van de thermale bronnen van Terra Nostra of Poça da Dona Beija en proef van de befaamde "cozido" een soort hutsepot die ondergronds wordt bereid in de fumaroles bij het meer. Vergeet zeker niet een behandeling te boeken in de Spa van het hotel.
Overnachting in het Furnas Boutique Hotel

Dag 6     Moinhos da Ribeira Funda
Na een uitgebreid ontbijt maak je je klaar voor het pad aan de noordkust van het eiland, steeds met de oceaan in zicht. Je passeert kleine baaien en strandjes en watervallen die neerstorten in zee. Na 6km kan je de dag eindigen en snorkelen in de baai van Maia of een bezoek brengen aan het tabaksmuseum of de theefabriek van Gorreana met schitterend uitzicht op de oceaan en de noordkust.
Overnachting in het Furnas Boutique Hotel
Afstand wandeling: 6 km - hoogteverschil: 224m

Dag 7     Vertrek
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen. We zijn er zeker van dat je hier ooit eens terugkomt.
Verlenging mogelijk.

prijs 2019

Vanaf €1.585 per persoon in dubbel kamer (afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid)

Inbegrepen
- 6 overnachtingen in vermelde hotels - ontbijt inbegrepen
- welkomstreceptie in het eerste hotel met info over het programma
- 4 begeleide wandeldagen
- Picknicks om mee te nemen tijdens de wandelingen
- 1 avondmaal in het eerste hotel (exclusief dranken)
- transfer van de bagage tussen de hotels
- verzekering bij ongevallen
- luchthaventransfers

Niet inbegrepen
- internationale vluchten (vanaf +/- €240 pp - volgens reisperiode en beschikbaarheid op de vluchten)
- maaltijden (behalve 1 diner)
- extra activiteiten (walvisobservatie, spabehandelingen,...)
- annulatie- en reisverzekering