Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Pico > Lava Homes

Pico - Lava Homes****

familivakanties gastronomie villas yoga zwembad
Terug

Lava Homes is het resultaat van een droom om een ​​klein dorp te bouwen op het eiland Pico, ideaal om er de vakantie door te brengen met familie of vrienden. De keuze viel aan de noordkust van het eiland, vanwege het prachtige uitzicht naar het westen met de baai van Santo Amaro ... en de top van de berg van Pico.
De ligging werd gekozen vanwege de natuurlijke schoonheid, flora en de aanwezigheid van verschillende ruïnes, die het geheel een schilderachtige toon geven. Het resort wordt doorkruist door een "canada" (natuurlijk landelijk pad) dat behoort tot de beschermde wandelroutes van het eiland. Men streeft naar het behoud van de natuur en het milieu, de bescherming van het historisch cultureel erfgoed en de lokale identiteit.

ligging

Gelegen in Santo Amaro aan de noordkust met een uitstekende locatie en een uniek landschap, cultureel erfgoed en een ecologische omgeving, waar rust en kalmte overheerst.
De parochie van Santo Amaro aan de noordkust van het eiland ligt 20 km van het belangrijkste noordelijke dorp en heeft voornamelijk een landelijke bevolking van ongeveer 300 inwoners. De belangrijkste attracties zijn de natuurlijke zwembaden van Portinho en Caisinho, en de Furada picknickplaats. Door de eeuwen heen was deze parochie de belangrijkste marinescheepswerf van de Azoren. Er is ook een regionale handwerkschool.

accommodatie

Het resort bestaat uit 14 villa's met veel privacy en omringd door groen en met een panoramisch uitzicht over de oceaan en het kanaal tussen Pico en São Jorge. 

3 x 1-slaapkamervilla: kamer met dubbel bed, badkamer en leef/eetkamer met kitchenette. Max. 2 pers. + 1 extra bed voor kind tot 12 jaar + 1 babybed
8 x 2-slaapkamervilla: 1 kamer met dubbel bed + 1 kamer met twinbedden), 1 badkamer en leef/eetkamer met kitchenette. Max. 4 pers. + 1 extra bed voor kind tot 12 jaar + 1 babybed
3 x 3-slaapkamervilla: 1 kamer met dubbel bed + 1 kamer met twinbedden + 1 suite met privé badkamer, 1 aparte badkamer en leef/eetkamer met kitchenette. Max. 6 pers. + 2 extra bedden voor kind tot 12 jaar + 1 babybed

Casa da Colina (T2) ligt op een zeer steil terrein, het wordt niet aanbevolen voor mensen die slecht te been zijn en kleine kinderen. Bij Casa da Colina is het mogelijk om alle bedden van elkaar te scheiden.
Casa do Outeiro (T1) met gemakkelijke toegang met parkeerplaats op 1 minuut lopen. Bij Casa do Outeiro is het mogelijk om de bedden te scheiden.
Casa da Eira (T2) heeft een kleine trap om het huis te bereiken en heeft een parkeerplaats op 1 minuut lopen. Bij Casa da Eira is het mogelijk om de bedden van slechts één kamer te scheiden.
Casa da Vigia da Baleia (T3) zonder trappen met gemakkelijke toegang met parkeerplaats op 1 minuut lopen. Bij Casa da Vigia da Baleia is het mogelijk om de bedden van slechts twee kamers te scheiden.
Casa da Baía do Canto (T2) met trappen en wordt niet aanbevolen voor mensen met mobiliteitsproblemen of kleine kinderen. Bij Casa da Baía do Canto is het mogelijk om de bedden van slechts één kamer te scheiden.
Casa da Canada (T1) heeft geen trappen en is gemakkelijk te bereiken, maar het heeft drie treden om het huis te bereiken. Het is niet mogelijk om bedden te scheiden.
Casa da Terralta (T3) is zeer goed bereikbaar met parkeergelegenheid voor de deur en geen trappen. Bij Casa da Terralta is het mogelijk om de bedden van slechts twee kamers te scheiden.
Casa da Queijaria (T2) zonder trappen met gemakkelijke toegang met parkeerplaats op 1 minuut lopen. Bij Casa da Queijaria is het mogelijk om de bedden van slechts één kamer te scheiden.
Casa do Piquinho (T2) is het enige huis dat is aangepast voor mensen met motorische problemen. Bij Casa do Piquinho is het mogelijk om de bedden van slechts één kamer te scheiden.
Casa do Curral (T2) is zonder trappen met gemakkelijke toegang met parkeergelegenheid op 1 minuut lopen. Bij Casa do Curral is het mogelijk om alle bedden van elkaar te scheiden.
Casa do Pôr do Sol (T1) ligt op een terrein met veel hellingen en trappen, het wordt niet aanbevolen voor mensen die slecht te been zijn en kleine kinderen. Bij Casa do Por do Sol is het mogelijk om de bedden te scheiden.
Casa das Poças (T2) ligt op een terrein met veel hellingen en trappen, het wordt niet aanbevolen voor mensen die slecht ter been zijn en kleine kinderen. Bij Casa das Poças is het mogelijk om alle bedden uit elkaar te halen.
Casa das Floresta (T3) ligt op een steil stuk grond en wordt niet aanbevolen voor mensen met mobiliteitsproblemen en jonge kinderen. Bij Casa da Floresta is het mogelijk om de bedden van slechts twee kamers te scheiden.
Casa do Ilhéu (T2) ligt op een steil stuk grond, het wordt niet aanbevolen voor mensen met mobiliteitsproblemen en kleine kinderen. Bij Casa do Ilhéu is het mogelijk om alle bedden uit elkaar te halen.

Opmerking: Casa da Queijaria is de enige T2 met 2 badkamers en alle T3 hebben 2 badkamers.

Elke villa is uitgerust met zonnepanelen en de verwarming gebeurt door middel van een pelletkachel in de woonkamer en oliekachels in de slaapkamers. De koeling gebeurt door middel van natuurlijke ventilatie (geen airco aanwezig)
Alle villa's zijn uitgerust met fornuis, oven, magnetron, vaatwasser, wasmachine/droger, strijkijzer en strijkplank, kluis en alle andere keukenapparatuur zoals potten en pannen, mixer, waterkoker, koffiezetapparaat, serviesgoed en bestek.

De handdoeken worden standaard elke 3 dagen ververst en het beddengoed elke 7 dagen.
Op verzoek kan het bad- en bedlinnen extra worden ververst.

faciliteiten

Verwarmd zwembad van 5 x 14m en 1,5m diep.
Panoramische kamer voor multi-gebruik zoals yogalessen die verschillende keren per week worden gegeven. Het gebruik van deze kamer is tegen betaling (€100-€150 - afhankelijk van het seizoen)

Hoewel de villa's over wasmachines beschikken, is er ook een wasservice beschikbaar in het resort die door de gasten kan worden aangevraagd.
Kleine giftshop met lokaal handgemaakte producten van Pico.
Kleine kruidenierswinkel met basisproducten

eten & drinken

Restaurant Magma - 28 plaatsen binnen en 12 op het terras. Hier wordt het ontbijtbuffet geserveerd (niet inbegrepen in de dagprijs van de villa's) van 08u00 tot10u00, lunch van 12u30 tot 14u30 en het diner van 19u00 tot 21u30
De gasten kunnen een tafel reserveren in het restaurant of opteren voor een meeneemmaaltijd die ze kunnen nuttigen in hun villa.
Kleine kruidenierswinkel, met een volledig assortiment producten zodat gasten hun maaltijden zelf kunnen bereiden in het comfort van hun villa. 

Het Magma Restaurant is in de zomer altijd vol, dus we raden aan om van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een tafel.

Belangrijke informatie

Hoewel het hotel kinderen jonger dan 12 jaar toelaat, vestigen wij de aandacht op het feit dat door de ligging van de villa's er plaatsen zijn met enig gevaar die extra aandacht van de ouders vereisen. De ouders zijn als zodanig verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen en het resort kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen veroorzaakt door de nalatigheid van de ouders die ook verantwoordelijk worden gesteld voor materiële schade veroorzaakt door hun kinderen.

Afwijkende verkoopsvoorwaarden

Bij reservatie dient 50% voorschot te worden betaald.