Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Pico > Casa das Pedras

Pico - Casa das Pedras - plattelandstoerisme

Terug

Casa das Pedras is het onlangs gerenoveerde stenen vakantiehuisje van het hartelijke Nederlandse koppel Mart en Marjella. Het is een kraaknet en cosy nestje van waaruit je het eiland kan gaan verkennen. Mooi, landelijk gelegen aan de oostkant van Pico met uitzicht op São Jorge. Wie zich geïnspireerd voelt door het eiland kan zijn creativiteit gaan uitleven in het pottenbakkersatelier van Marjella naast de deur.

ligging

In het dorp Ribeirinha op 40 km van de luchthaven, 44 km van Madalena en 23 km van Lajes do Pico.

accommodatie

Casa das Pedras is een aangenaam vakantiehuisje met een frisse open-planinrichting: uitgeruste keuken (koelkast, gasfornuis, koffiezetapparaat, waterkoker, houtkachel) en eethoekje, zitgedeelte, twinbedden kunnen samen of uit elkaar worden geplaatst, badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger.
Extra bed mogelijk voor 1 kind (vanaf 7 jaar).

faciliteiten

Parkeergelegenheid, droogrek.
Beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak zijn inbegrepen.

Handdoeken ook ter beschikking om mee te nemen als u gaat zwemmen in zee. De oceaan bevindt zich op 3 km afstand, zwemgelegenheid aanwezig. In de zomer is er een kleine bar geopend.

eten & drinken

Het ontbijt bestaat uit yoghurt, muesli, zelfgemaakte konfituur, vers fruit, koffie/thee en brood.
Het wordt ofwel aan huis gebracht of geserveerd op het overdekt terras met prachtig uitzicht over de oceaan en het eiland S. Jorge.

In het dorp (bij de kerk) is een geldautomaat en een kruidenierszaak met bar.

en ook nog... raku !

In het ernaast gelegen pottenbakkersatelier Barro & Barro, dat wordt gerund door de gastvrouw, kunt u een raku-workshop volgen. Raku - betekenis: geluk & vreugde - is een van de meest opwindende technieken in keramiek waarbij je een bord met glazuur gaat beschilderen. In een gasoven wordt het vervolgens verhit tot 1000 graden°C. Wanneer de glazuur volledig gesmolten is, wordt het werkstuk uit de oven gehaald. U kunt de warmte voelen en u hoort de 'pings' van het barsten van de glazuur wanneer het werkstuk afkoelt. Daarna wordt het in een met zaagsel gevulde bak geplaatst en wordt er gewacht op de vlammen en rook. De bak wordt afgesloten met een deksel. Na ongeveer 30 minuten wordt uw kunstwerk uit de zaagselbak gehaald. U zult verrast zijn wanneer u uw eigen werkstuk heeft schoongemaakt en de wonderen van raku worden onthuld.

Prijs workshop: €35 pp. 
Inbegrepen: materiaal, een lunch (broodjes, soep of salade) en koffie, thee, vruchtensap of wijn. De groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers.
U dient uiterlijk 1 dag van tevoren te reserveren.

Fotoalbum

Slideshow