Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Actief São Miguel

Actief São Miguel

Terug

programma - 3, 4 of 5 dagen 

Dag 1 - Jeeptour Sete Cidades & Lakes

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada - lunch in een lokaal restaurant inbegrepen
Duur: +/- 7 uur - Moeilijkheidsgraad: licht

Dit is een actieve dag met een jeeptour langs verharde wegen en kajakken en fietsen in Sete Cidades.
We brengen je naar de top van Sete Cidades met een stop aan enkele uitkijkpunten zoals Pico do Carvã, Pico da Cruz en Lomba do Vasco. Er is een korte stop voorzien in het dorp van Sete Cidades en daarna naar het befaamde uitkijkpunt Vista do Rei.
Lunch in een lokaal restaurant.
In de namiddag is het tijd om te genieten van de streek per fiets en kajak. Dit is een uitstekende manier om de natuur te verkennen. De gids geeft interessante informatie over Sete Cidades en uitleg over kajakken.
Er zijn fietsen voor kinderen beschikbaar. Gelieve lengte en gewicht per kind door te geven zodat we een geschikte fiets kunnen voorzien.

Dag 2 - Walvisobservatie (3 uur) & tour per minivan naar Lagoa do Fogo

Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada (te voet bereikbaar van de hotels in Ponta Delgada) - lunch inbegrepen

Drop-off aan het hotel in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)

Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Lunch is voorzien.
In de namiddag per minivan naar de top van de berg Serra da Água de Pau, ook Pico da Barrosa genoemd en daarna naar het uitkijkpunt van Lagoa do Fogo met een spectaculair open zicht over het meer en de oceaan. Tijdens de afdaling is er een stop voorzien aan Caldeira Velha met de mogelijkheid om te baden en te relaxen in een thermaal bad met waterval, temidden van endemische flora.
De laatste stop is de mooie waterval van Salto do Cabrito, waar men ook aan canyoning doet. Om de tour te beëindigen passeren we langs het centrum van Ribeira Grande

Dag 3 - Thematour naar Furnas per minivan - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
Duur: 7,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht

Tijdens deze complete tour voel en ervaar je de vulkanische oorsprong van het eiland in Furnas, een magische plek vol geothermische activiteit. Na het ophalen in Ponta Delgada, beginnen we met een bezoek aan de plaatselijke theefabriek Gorreana voordat we het uitkijkpunt over Furnas bereiken: Pico do Ferro. Foto's voor het album zijn een must. Daarna gaan we naar de Caldeiras das Furnas om de beroemde fumarolen te bezoeken en het mineraalwater uit verschillende bronnen te proeven.
Langs de Lagoa das Furnas, is het plaatselijke restaurant onze volgende stop om de beroemde "Cozido" te proeven, een van de meest karakteristieke gerechten van de Azoren. Het is een mengsel van regionale groenten en vlees gekookt met hulp van vulkanische activiteit. Een gastronomische ervaring die u niet mag missen. Dit is een heel speciale maaltijd die alleen wordt gekookt met de stoom van de aarde.
Na de lunch bezoeken we de honderdjarige botanische tuin Parque Terra Nostra, beroemd om zijn buitengewone collectie inheemse planten van de Azoren, evenals andere planten van over de hele wereld die zich hebben aangepast aan de lokale omstandigheden. Aan het einde van het bezoek wordt je uitgenodigd om een ​​duik te nemen in een ijzerrijk warmwaterzwembad met een temperatuur van 35-40ºC (95-104 ° F), een ontspannende ervaring.
Op de terugweg naar Ponta Delgada passeren we de zuidkust en ook Vila Franca do Campo, waar we het Princes Ring-eilandje (Ilhéu de Vila Franca) kunnen zien en meer te weten komen over de eerste hoofdstad van het eiland en de zware aardbeving van 1522.

Dag 4 - Wandeltocht Serra Devassa & Nascentes do Canário

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7 uur - Afstand: 10,4 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Tijdens dit avontuur van een hele dag kun je het vulkanische complex van Sete Cidades ontdekken langs een ander pad, maar toch met de meest karakteristieke locaties. Deze wandeling is trouwens uitdagend, maar de landschappen zijn ongelooflijk mooi, met verborgen meren, aquaducten en waterbronnen, allemaal omgeven door inheemse vegetatie. Het brengt ons naar het hoogste punt van Sete Cidades: Pico das Éguas.
Deze circulaire wandeling begint bij Muro do Carvão, waar onze gidsen u vertellen over de bezienswaardigheden die we gedurende de dag zullen bezoeken.
Als we door Serra Devassa wandelen, krijgen we de kans om Lagoa do Caldeirão te zien en te passeren langs Pico das Éguas, Lagoa das Éguas en Lagoa do Canário.
Hier is het tijd om even te pauzeren voor de picknicklunch.
Heb je al gehoord over het uitzichtpunt Grota do Inferno? Het is een van de bekendste plaatsen op het eiland São Miguel. Daar gaan we heen en dan verder langs de Canário-bronnen om Serra Devassa terug te bereiken. Door een andere route te nemen, zien we ook het meer Lagoa Rasa en komen we in de streek van Lagoa das Empadadas om terug te keren naar het startpunt.
Dit is de perfecte manier om Sete Cidades te ontdekken op een minder bekend pad en te l
eren over de geomorfologie van het eiland.

Dag 5 - Wandeltocht Faial da Terra + bezoek aan Nordeste per minivan

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7,5 uur - Afstand: 4,5 km - Moeilijkheidsgraad: licht


Combinatie van een van de mooiste wandelingen op São Miguel met een comfortabele rit naar Nordeste.
We vertrekken vanuit Ponta Delgada in de richting van Faial da Terra. Hier beginnen we aan onze circulaire wandeling Faial da Terra - Salto do Prego, waarbij we ook het verborgen dorp Sanguinho bezoeken. Tijdens de wandeling is het ook mogelijk om onszelf op te frissen in de verbazingwekkende waterval Salto do Prego, vooral in de zomer.
Na deze prachtige wandeling stoppen we in het centrum van het dorp Faial da Terra om even te ontspannen en te genieten van de oude walvishaven, voordat we verder gaan voor de tweede helft van de dag.
De weg brengt ons naar verschillende miradouros langs de kust van Nordeste, een prachtig deel van het eiland São Miguel! We bezoeken de uitzichtpunten van Ponta do Sossego en Vista dos Barcos.
Onze laatste stop van de dag is het park van Ribeira dos Caldeirões, waar je kunt genieten van nog een adembenemende waterval, vooraleer terug te keren naar Ponta Delgada.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Actief São Miguel - 3 dagen - AZ-ACTSM3-FU - prijzen 2023 3 dagen 4 dagen 5 dagen
Walvisobservatie - halve dag x x x
Minivan tour Lagoa do Fogo - halve dag x x x
Jeeptour Sete Cidades & meren - volledige dag x x x
Wandeltocht Serra Devassa & Nascentes do Canário - volledige dag - x x
Wandeltocht Faial da Terra + minivan tour Nordeste - volledige dag - - x
prijzen 2022      
Volwassene 289,- 346,- 434,,-
Kind 6-12 jaar 175,- 227,- 259,-

Prijzen per persoon 

Deze activiteit gaat enkel door als er min. 4 deelnemers zijn ingeschreven.

Kan enkel worden gereserveerd met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- lunch tijdens de dagexcursies - Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

- aansprakelijkheids verzekering bij ongevallen

Niet inbegrepen
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen