Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Avontuur op São Miguel

Avontuur op São Miguel

Terug

Programma - 6 dagen  - nieuwe versie

Dag 1 - Wandeling Sanghuinho (Faial da Terra & Salto do Prego)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 6 km - Duur wandeling: 3u00 - Niveau: middelmatig/technisch
Faial da Terra is een dorpje van Povoação, in het zuidoosten van het eiland. De wandeling begint met een steile smalle weg naar Sanguino - een dorpje dat in de vroege jaren '70 werd verlaten en nu stilaan wordt gerestaureerd. De rest van het pad loopt door de bossen, zeer onregelmatig, met veel korte steile heuvels tussen zeer dichtbegroeide vegetatie. Men kan het groen als het ware ruiken. Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot een verkwikkende duik voor de lunch. Op de terugweg volgen we een ander pad met dezelfde karakteristieke eigenschappen. Op de terugweg naar Ponta Delgada is er een stop in het dorp Povoação, de eerste nederzetting op het eiland.
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen

Dag 2 - Walvisobservatie & bezoek aan het eilandje van Vila Franca*
Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada. In de namiddag drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch inbegrepen.
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Na dit avontuur is er een pauze in Vila Franca voor de lunch in een lokaal restaurant.
Daarna gaat u aan boord van een omgebouwde traditionele vissersboot voor de overtocht naar het eilandje van Vila Franca, een vulkanische krater in zee, die een gigantische natuurlijke baai heeft gevormd. Het eiland is een natuurreservaat waar u al snorkelend een grote diversiteit van vissoorten kan zien (maskers en snorkels zijn voorzien). Terug naar Ponta Delgada.

*deze activiteit is enkel mogelijk tijdens het zomerseizoen vanwege de openingsperiode van het eilandje wat normaal loopt van 15 juni tot 15 september. Als alternatief is er een bezoek aan het Oficina Museum en de ananasplantages of een andere activiteit in overeenstemming met de klanten bij aankomst.

Dag 3 - Mystieke Furnas-vallei (kano + mountainbike) 
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen. 
Voormiddag: Kanovaren op het meer van Furnas. In het midden van het meer voel je de grootsheid van de slapende vulkaan, omgeven door groene hellingen en warmwaterbronnen. Een lichte activiteit.
Lunch: in Furnas
Namiddag: fietstocht rond het meer en in de vallei van Furnas
Inbegrepen: transfer en lunch

Dag 4 - Avontuur in Sete Cidades (fietsen + Ferraria)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Vandaag ontdekt u de westkant van São Miguel. De sprookjesachtige tweelingmeren van Sete Cidades zijn de meest bekende en legendarische van het eiland.
Als lunch is er een heerlijke picknick aan de oever van het meer. In de namiddag rit terug langs de zuidkust met stop in Ferraria, een heerlijke natuurlijke badplaats waar het zeewater wordt verwarmd door een vulkanische spleet.
De ideale afsluiter van deze avontuurlijke dag!

Dag 5 - Jeepsafari Lagoa do Fogo & Caldeira Velha - halve dag 
Pick-up aan het hotel in Ponta Delgada  
Deze mooie tour van een halve dag gaat off road door bergen en laagvlaktes en neemt u mee naar het natuurreservaat van Lagoa do Fogo waar de natuur op haar best is. De adembenemende uitzichten die u krijgt vanop de kraterrand zijn een must om te fotograferen! Verder naar Caldeira Velha, een warme waterval waar u een dipje kan nemen en genieten van het warme water.

Dag 6 - Canyoning 
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. 
Nordeste, gelegen in het uiterste oosten, wordt beschouwd als de mooiste streek van het eiland en ook wel als de bloemrijkste streek van Europa. We starten deze spannende dag met de canyoning-activiteit in het natuurpark Ribeira dos Caldeirões. Je zal springen, glijden en abseilen in de wilde natuur waarbij je afdaalt langs de rivier die uit de bergen stroomt, omringd door endemische bossen.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Avontuur op São Miguel

AZ-AVSM6-PI

2019

Volwassene

394,00
Kind 6-11 jaar 197,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon 

Inbegrepen
- alle activiteiten en excursies zoals vermeld in het programma (met pick-up aan de hotels in Ponta  Delgada)
- lunch of picknicklunchtijdens de dagexcursies
Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- luchthaventransfers
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- aankomst- en vertrektransfers
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen