Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Avontuur op São Miguel

Avontuur op São Miguel

Terug

programma - 3, 4 of 5 dagen  

Dag 1 - Trektocht Pico da Vara - volledige dag

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7 uur - Afstand: 7 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig


Tijdens deze speciale wandeling bereiken we het hoogste punt van het eiland São Miguel.
Pico da Vara betekent een bezoek aan een van de twee natuurreservaten van het eiland die volledig omgeven zijn door inheemse vegetatie. Dit gebied is ook erg belangrijk vanwege zijn natuurlijke watervoorraden.
Beginnend bij de Planalto dos Graminhais gaan we de windturbines zien die een deel van de groene energie van het eiland produceren en we zullen genieten van de bezienswaardigheden van een gebied dat gewijd is aan de bescherming en het behoud van de inheemse vegetatie. We steken het vulkanische complex van Nordeste over, kijken uit over het prachtige landschap van Povoação en bereiken Pico da Vara. Hier, op een hoogte van 1.103 meter boven de zeespiegel, terwijl we genieten van het uitzicht over São Miguel, pauzeren we om wat uit te rusten bij een picknicklunch.
Na de lunch volgen we het pad naar beneden en gaan we verder in de richting van onze laatste stop, het park van Ribeira dos Caldeirões, alvorens terug te keren naar Ponta Delgada.

Dag 2 - Walvisobservatie & per minivan naar Lagoa do Fogo - volledige dag

Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada (te voet bereikbaar van de hotels in Ponta Delgada) - lunch inbegrepen
Drop-off aan het hotel in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)


Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Lunch is voorzien.
In de namiddag per minivan naar de top van de berg Serra da Água de Pau, ook Pico da Barrosa genoemd en daarna naar het uitkijkpunt van Lagoa do Fogo met een spectaculair open zicht over het meer en de oceaan. Tijdens de afdaling is er een stop voorzien aan Caldeira Velha met de mogelijkheid om te baden en te relaxen in een thermaal bad met waterval, temidden van endemische flora.
De laatste stop is de mooie waterval van Salto do Cabrito, waar men ook aan canyoning doet. Om de tour te beëindigen passeren we langs het centrum van Ribeira Grande.

Dag 3 - Jeeptour Sete Cidades & Lakes - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada - lunch in een lokaal restaurant inbegrepen
Duur: +/- 7 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


Dit is een actieve dag met een jeeptour langs verharde wegen en kajakken en fietsen in Sete Cidades.
We brengen je naar de top van Sete Cidades met een stop aan enkele uitkijkpunten zoals Pico do Carvã, Pico da Cruz en Lomba do Vasco. Er is een korte stop voorzien in het dorp van Sete Cidades en daarna naar het befaamde uitkijkpunt Vista do Rei.
Lunch in een lokaal restaurant.
In de namiddag is het tijd om te genieten van de streek per fiets en kajak. Dit is een uitstekende manier om de natuur te verkennen. De gids geeft interessante informatie over Sete Cidades en uitleg over kajakken.
Er zijn fietsen voor kinderen beschikbaar. Gelieve lengte en gewicht per kind door te geven zodat we een geschikte fiets kunnen voorzien.

Dag 4 - Canyoning Ribeira dos Caldeirões - halve dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. 
Duur: 4,5 uur - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

We beginnen met het ophalen om 8u15 uur in Ponta Delgada om je mee te nemen op avontuur. Deze tour vindt plaats in het ongelooflijke landschap van Ribeira dos Caldeirões in Nordeste, een beschermd gebied in het noordoosten van het eiland São Miguel. De gidsen die tijdens de tour met je meegaan, zullen foto's en video's van je maken om deze ervaring voor eeuwig vast te leggen.
We warmen op terwijl we het pad oplopen tot het startpunt van dit spannende avontuur. We zullen springen, glijden en abseilen in een 100% natuurlijke omgeving, afdalend langs de rivier die vanaf de bergtop stroomt, volledig omgeven door endemisch weelderig bos. De afdaling begint met klauteren en het verkennen van de stroom, om te wennen aan deze nieuwe praktijk. Abseilen langs watervallen is een onvergetelijke ervaring waarbij je de kracht van de natuur dichtbij je voelt. 
Duur van de activiteit: aan de 3 uur voorbereiding en canyoning zelf, moet je ongeveer 40 minuten toevoegen voor het inbegrepen ophalen en vervoer vanaf Ponta Delgada en 40 minuten voor de terugweg.
Houd er rekening mee dat deze activiteit om veiligheidsredenen beschikbaar is voor kinderen ouder dan 5 jaar. Minimale lengte: 1,20m - Maximale lengte 2,10m
Minimaal gewicht 20 kg - Maximaal gewicht 120 kg
Houd er ook rekening mee dat de tour voor uw eigen veiligheid afhankelijk is van het waterpeil en de weersomstandigheden.
 

Dag 5 - Thematour Furnas per minivan - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
Duur: 7,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Avontuurlijk São Miguel - AZ-AVSM3-FU - prijzen 2023 3 dagen 4 dagen 5 dagen
Trektocht Pico da Vara - volledige dag x x x
Walvisobservatie - halve dag x x x
Minivan tour Lagoa do Fogo - halve dag x x x
Jeeptour Sete Cidades & meren - volledige dag x x x
Canyoning Ribeira dos Caldeirões - halve dag - x x
Thematour Furnas per minivan - volledige dag - - x
prijzen 2023      
Volwassene 258,- 333,- 421,-
Kind 6-12 jaar 156,- 232,- 284,-

Prijzen per persoon 

Deze activiteit gaat enkel door als er min. 4 deelnemers zijn ingeschreven.

Kan enkel worden gereserveerd met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- wandelstokken voor de trektocht Pico da Vara
- uitrusting voor de canyoning (wetsuit, botten, harnas, helm en touwen) + gecertificeerde gids
- lunch tijdens de dagexcursies - Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

- aansprakelijkheids verzekering bij ongevallen

Niet inbegrepen
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen