Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > São Miguel Wandelvakantie - plus versie

São Miguel Wandelvakantie

Terug

Wandelprogramma onder begeleiding van een natuurgids

Dag 1 - Wandeltocht Moinho do Félix - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 5,5 uur - Afstand: 5,5 km - Moeilijkheidsgraad: licht

We vertrekken vanuit Ponta Delgada naar Lomba de São Pedro, in de gemeente Ribeira Grande.
Het wandelpad bevindt zich langs de noordkust van het eiland São Miguel en is ideaal voor wie houdt van natuur, watervallen en kustlijnen. Je leert ook meer over de oude landbouwproductie en over de watermolens die in dit gebied werden gebruikt.
Het is een circulairewandeling van 5,5 km die in totaal ongeveer 2,5 uur duurt. De wandeling begint bij de kerk van São Pedro met een onverharde weg die naar beneden gaat in de richting van de oceaan. We stoppen eerst bij het uitkijkpunt Miradouro da Rocha en bereiken dan de waterval van Homem.
Vanaf hier brengt het pad ons naar de oude ruïne van de watermolen van Felix, de waterval van Teofilo, de waterval van Gruta en de forelbron. Deze plaatsen zijn van een immense schoonheid en ja zal ze zeker  willen vastleggen op talrijke foto's!
Aan het einde van het wandelpad zullen we ook enkele oude fonteinen kunnen zien die ooit werden gebruikt om de dorpen van water te voorzien. Na deze geweldige dag gaan we terug naar Ponta Delgada.

Dag 2 - Thematour naar Furnas per minivan- volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
Duur: 7,5 uur - Moeilijkheidsgraad: licht


Tijdens deze complete tour voel en ervaar je de vulkanische oorsprong van het eiland in Furnas, een magische plek vol geothermische activiteit. Na het ophalen in Ponta Delgada, beginnen we met een bezoek aan de plaatselijke theefabriek Gorreana voordat we het uitkijkpunt over Furnas bereiken: Pico do Ferro. Foto's voor het album zijn een must. Daarna gaan we naar de Caldeiras das Furnas om de beroemde fumarolen te bezoeken en het mineraalwater uit verschillende bronnen te proeven.
Langs de Lagoa das Furnas, is het plaatselijke restaurant onze volgende stop om de beroemde "Cozido" te proeven, een van de meest karakteristieke gerechten van de Azoren. Het is een mengsel van regionale groenten en vlees gekookt met hulp van vulkanische activiteit. Een gastronomische ervaring die u niet mag missen. Dit is een heel speciale maaltijd die alleen wordt gekookt met de stoom van de aarde.
Na de lunch bezoeken we de honderdjarige botanische tuin Parque Terra Nostra, beroemd om zijn buitengewone collectie inheemse planten van de Azoren, evenals andere planten van over de hele wereld die zich hebben aangepast aan de lokale omstandigheden. Aan het einde van het bezoek wordt je uitgenodigd om een ​​duik te nemen in een ijzerrijk warmwaterzwembad met een temperatuur van 35-40ºC (95-104 ° F), een ontspannende ervaring.
Op de terugweg naar Ponta Delgada passeren we de zuidkust en ook Vila Franca do Campo, waar we het Princes Ring-eilandje (Ilhéu de Vila Franca) kunnen zien en meer te weten komen over de eerste hoofdstad van het eiland en de zware aardbeving van 1522.

Dag 3 - Wandeltocht Lagoa do Fogo - volledige dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 3,5 uur - Afstand: 3 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Deze tocht neemt je mee naar een van de mooiste meren van het eiland - Lagoa do Fogo. Het is een totale ervaring vol prachtige landschappen, geschiedenis en natuur. Het pad naar het meer loopt door een grote verscheidenheid aan inheemse en endemische vegetatie, en biedt de mogelijkheid om van het meer te genieten vanuit een minder bekend maar prachtig perspectief.
Je ontdekt het verhaal achter de waterbronnen en de ruïnes van de oude vlasfabriek, die er materialen en stoffen van produceerde. 
De tocht begint in Ponta Delgada en vertrekt voor een eerste stop bij Miradouro do Pisão, een geweldig uitkijkpunt dat uitkijkt op de natuurlijke zwembaden en het klooster van Caloura, voordat je het startpunt van het wandelpad bereikt bij het strand van Agua d'Alto.
We zullen onze picknick houden aan de oever van het meer zodat je kan genieten van het landschap en het kristalheldere water, evenals de caldeira van de vulkaan waarin het meer ligt.

Ga met ons mee om dit paradijs te ontdekken. Als je van wandelen in de natuur houdt en je wilt de meest ongerepte plekken van dit eiland zien, dan is deze wandeling de juiste keuze.
De wandeling is ongeveer 11 km lang en kan behoorlijk uitdagend zijn met zijn wegen omhoog en omlaag om het meer te bereiken, maar het is de moeite meer dan waard!
Aan het einde van de dag kan een stop worden gemaakt bij het strand van Agua d'Alto of bij Caloura om ons op te frissen met een duik in de oceaan.

Dag 4 - Wandeltocht Salto do Cabrito - halve dag

Pick-up en drop-off aan het hotel in Ponta Delgada.
Duur: +/- 3,5 uur - Afstand: 4 km - Moeilijkheidsgraad: licht


Dit is een circulaire wandeling die begint naast de Caldeiras van Ribeira Grande. Het is ongeveer 4 km lang en een relatief gemakkelijke wandelroute, hoewel het een aantal steile hellingen heeft.
Op deze route geeft de gids interessante informatie over de watervoorraden van het eiland São Miguel. Dit is een geweldige kans om in contact te komen met de natuur en tegelijkertijd te ontdekken hoe deze heel nuttig wordt in ons leven. Het pad doorkruist alle belangrijke locaties van de waterkrachtcentrale van Fajã Redonda.
Het eerste deel van het pad is om af te dalen over een onverharde weg met weelderige natuur tot je de waterkrachtcentrale van Salto do Cabrito bereikt. Hier kunnen we genieten van de Salto do Cabrito-waterval en de tijd nemen om foto's te maken.
Daarna gaan we een trap op met een zeer steile helling en onderweg passeren we een ijzeren loopbrug. Voor degenen die hoogtevrees hebben, wees voorbereid om deze uitdaging aan te gaan! Het is echter een wandelpad dat zeer de moeite waard is omdat het heel dicht bij de rivier ligt en we echt het gevoel hebben midden in de natuur te zijn.
Nadat we de waterkrachtcentrale Fajã do Redondo zijn gepasseerd, die vroeger erg belangrijk was om sommige dorpen van het eiland São Miguel te bevoorraden, keren we terug naar het startpunt - Caldeiras da Ribeira Grande. We hebben nog wat tijd voor een korte pauze alvorens terug te keren naar Ponta Delgada.

Dag 5 - Wandeltocht Serra Devassa & Nascentes do Canário

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7 uur - Afstand: 10,4 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Tijdens dit avontuur van een hele dag kun je het vulkanische complex van Sete Cidades ontdekken langs een ander pad, maar toch met de meest karakteristieke locaties. Deze wandeling is trouwens uitdagend, maar de landschappen zijn ongelooflijk mooi, met verborgen meren, aquaducten en waterbronnen, allemaal omgeven door inheemse vegetatie. Het brengt ons naar het hoogste punt van Sete Cidades: Pico das Éguas.
Deze circulaire wandeling begint bij Muro do Carvão, waar onze gidsen u vertellen over de bezienswaardigheden die we gedurende de dag zullen bezoeken.
Als we door Serra Devassa wandelen, krijgen we de kans om Lagoa do Caldeirão te zien en te passeren langs Pico das Éguas, Lagoa das Éguas en Lagoa do Canário.
Hier is het tijd om even te pauzeren voor de picknicklunch.
Heb je al gehoord over het uitzichtpunt Grota do Inferno? Het is een van de bekendste plaatsen op het eiland São Miguel. Daar gaan we heen en dan verder langs de Canário-bronnen om Serra Devassa terug te bereiken. Door een andere route te nemen, zien we ook het meer Lagoa Rasa en komen we in de streek van Lagoa das Empadadas om terug te keren naar het startpunt.
Dit is de perfecte manier om Sete Cidades te ontdekken op een minder bekend pad en te leren over de geomorfologie van het eiland.

Dag 6 - Trektocht Pico da Vara - volledige dag

Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Duur: +/- 7 uur - Afstand: 7 km - Moeilijkheidsgraad: middelmatig

Tijdens deze speciale wandeling bereiken we het hoogste punt van het eiland São Miguel.
Pico da Vara betekent een bezoek aan een van de twee natuurreservaten van het eiland die volledig omgeven zijn door inheemse vegetatie. Dit gebied is ook erg belangrijk vanwege zijn natuurlijke watervoorraden.
Beginnend bij de Planalto dos Graminhais gaan we de windturbines zien die een deel van de groene energie van het eiland produceren en we zullen genieten van de bezienswaardigheden van een gebied dat gewijd is aan de bescherming en het behoud van de inheemse vegetatie. We steken het vulkanische complex van Nordeste over, kijken uit over het prachtige landschap van Povoação en bereiken Pico da Vara. Hier, op een hoogte van 1.103 meter boven de zeespiegel, terwijl we genieten van het uitzicht over São Miguel, pauzeren we om wat uit te rusten bij een picknicklunch.
Na de lunch volgen we het pad naar beneden en gaan we verder in de richting van onze laatste stop, het park van Ribeira dos Caldeirões, alvorens terug te keren naar Ponta Delgada.

NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Wandelprogramma São Miguel Plus

AZ-HTSMPLUS-FU

2023
Volwassene 365,-
Kind 8-12 jaar 214,-

Prijzen per persoon 

Deze activiteit gaat enkel door als er min. 4 deelnemers zijn ingeschreven.

Kan enkel worden gereserveerd met accommodatie.

Inbegrepen
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- wandelstokken voor de wandeltochten
- lunch tijdens de dagexcursies - Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)
- aansprakelijkheids verzekering bij ongevallen

Niet inbegrepen
- toeslag voor transfers van en naar hotels buiten Ponta Delgada
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen