Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Wandelvakanties Azoren > Wandeltour São Miguel, Faial & Pico

Wandeltour São Miguel, Faial & Pico

Terug

Wandelprogramma onder begeleiding van een natuurgids

Dag 1 - Aankomst São Miguel
Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel in Ponta Delgada. Rest van de dag vrij.

Dag 2 - Wandeling Sete Cidades
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 11 km - Duur: 4u00 - Niveau: gemakkelijk

Verkenning van de westkant van São Miguel. Sete Cidades is een van de meest bekende en legendarische meren van het eiland. Het wandelpad loopt rond de vulkaankrater door een geklasseerd en beschermd landschap met buitengewone uitzichten over de meren. Tijdens de wandeling leert u meer over de fauna, flora, geschiedenis en vulkanische formatie van het eiland en krijgt u natuurlijk de legende over het ontstaan van de meren te horen.
Na de wandeling terug langs de zuidkust met stop in Ferraria, een heerlijke natuurlijke badplaats waar het zeewater wordt verwarmd door een vulkanische spleet.

Dag 3 - Thematour naar Furnas (per minivan + lichte wandeling)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven, te zwemmen in een thermaal bad, te proeven van het thermaal water en de befaamde “Cozido das Furnas”, een gerecht dat wordt bereid door middel van ondergrondse stoom. We beginnen met een bezoek aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de cozido wordt bereid, en een lichte wandeling langs het meer. Daarna bezoek aan de stad Furnas, de warmwater- en thermale bronnen. Dan kan u genieten van de cozido-lunch met aansluitend een bezoek aan de botanische tuinen. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme thermaal bad (35°C-40°C). Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de enige theefabriek van Europa - Gorreana - met gelegenheid tot het proeven van de verschillende soorten thee. 

Dag 4 - Walvisobservatie (3 u) en wandeling Lagoa do Fogo
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch inbegrepen.
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Bij terugkeer in de haven wordt u afgehaald voor de lunch in een lokaal restaurant.
Daarna transfer naar het uitkijkpunt van het meer van Lagoa do Fogo waar de wandeling voor deze namiddag begint.
Afstand: 3,5 km - Duur: +/- 2 uur - Niveau: middelmatig / technisch
Het Lagoa do Fogo is een van de mooiste en best bewaarde meren van São Miguel.
Aan een van de uitkijkpunten kan men langs een onverhard pad afdalen naar het meer op de bodem van de krater. Eens beneden komt men aan een wit zandstrand met puimsteen en is het mogelijk een frisse duik in het water te nemen. Terug naar boven langs hetzelfde pad.
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen

 

Dag 5 - Faial - wandeling rond de Caldeira of Cabeço Verde + Capelinhos
Afstand: 7 km - Duur: 3 uur - Niveau: middelmatig
Transfer van het hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar Faial.
Pick-up aan de luchthaven van Horta en per jeep of minivan naar de Caldeira, een gigantische vulkanische krater met prachtig uitzicht over de oceaan en het eiland Pico.
Keuze uit een wandeltocht rond de Caldeira of de wandeling van Cabeço Verde naar Capelinhos. Onderweg ziet u heel wat endemische planten. Eens aangekomen in Capelinhos, bezoek aan het Interpretatiecentrum en mogelijkheid om de vuurtoren te beklimmen, vanwaar men een weids uitzicht krijgt over het nieuwe deel dat aan het eiland werd toegevoegd ten gevolge van de uitbarsting van 1957. Het contrast tussen de zwarte vulkanische rotsen en zand met de blauwe oceaan levert een prachtig beeld.
In de late namiddag per ferry naar het eiland Pico en transfer naar het hotel in Madalena.

Dag 6 - Pico - Wandeling Caminhos de Santa Luzia
Pick-up en drop off aan het hotel in Madalena. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 10,5 km - Duur: 3,5 uur - Niveau: middelmatig

Dit pad bevindt zich in Santa Luzia en loopt door enkele van de wijngaarden die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de wandeling zal u sporen terugvinden van oude ossenkarren die gebruikt werden om de wijn te transporteren, alsook enkele interessante geologische fenomenen. Het bezoek aan een lokale alembic en het Wijnmuseum vervolledigen de dag.
Transfer naar de ferryterminal voor de overzet naar São Jorge. Bij aankomst transfer naar het hotel in Velas.

Dag 7 - Pico
Vrije dag op het eiland Pico. Enkele suggesties: beklimming van de berg Pico, een bezoek aan Lajes en het walvisvaardersmuseum of een dagexcursie naar São Jorge. Prijs op aanvraag.

Dag 8 - Pico - Wandeling Caminho dos Burros (ezelspad)
Pick-up en drop off aan het hotel in Madalena. Picknicklunch inbegrepen.
Afstand: 11,2 km - Duur: 4u30 - Niveau: middelmatig

Het pad begint in de streek van het Centrale Plateau van Pico en gaat de hele weg door zachtjes bergafwaarts, van zuid naar noord. Overal ziet men endemische planten waarvan sommige van indrukwekkende afmetingen. In het Park van Praínha is er pauze voor de picknicklunch en wat vrije tijd om het park te verkennen. Daarna gaat de wandeling verder naar Baía das Canas aan de kust, waar het pad eindigt. Mogelijkheid tot zwemmen in de baai. Terug naar het hotel.

Dag 9 - São Miguel - wandeling Faial da Terra & Salto do Prego
Transfer naar de luchthaven van Pico voor de vlucht naar São Miguel.
Pick up aan de luchthaven en transfer naar Faial da Terra.
Afstand: 6 km - Duur: 3u00 - Niveau: middelmatig/technisch 
Faial da Terra is een dorpje van Povoação, in het zuidoosten van het eiland. De wandeling begint met een steile smalle weg naar Sanguino - een dorpje dat in de vroege jaren '70 werd verlaten en nu stilaan wordt gerestaureerd. De rest van het pad loopt door de bossen, zeer onregelmatig, met veel korte steile heuvels tussen zeer dichtbegroeide vegetatie. Men kan het groen als het ware ruiken. Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot een verkwikkende duik voor de lunch. Op de terugweg volgen we een ander pad met dezelfde karakteristieke eigenschappen. Op het einde is er tijd voor een snack en kennismaking met de lokale bevolking. 
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen

Dag 10 - Terugvlucht of verlenging
Transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Brussel. Verlenging mogelijk.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Wandeltour S.Miguel, Faial en Pico
FU-SMFP9
2019
Volwassene 656,00
Kind 5-12 jaar 506,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- luchthaven- en haventransfers naar en van hotels in Ponta Delgada en Madalena (andere hotels mits toeslag)
- inter-eilandvluchten S.Miguel-Faial & Pico-S.Miguel
- ferryticket Faial - Pico
- activiteiten zoals vermeld in het programma met Engelssprekende gids (transfers inbegrepen voor hotels in Ponta en Madalena)
- transfers naar en van de wandelingen vanuit Ponta Delgada en Madalena (andere locaties mogelijk  mits toeslag)
- lunch tijdens dagexcursies

Maaltijden
- picknicklunch op dag 2, 6, 8 en 9: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap
- cozidolunch op dag 3: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.
- lunch in een lokaal restaurant op dag 4 en 5: voorgerecht, vis of vlees, dessert en drank inbegrepen

Vegetarische optie op aanvraag (24 uur voor de excursie)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen