Malediven

Terug

De Malediven zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan en bestaan uit 1190 koraaleilanden gevormd rond 26 natuurlijke cirkelvormige atols, verspreid over een oppervlakte van 90.000 km2. Deze atol structuren zijn ontstaan op een scherpe richel die zich verheft uit de oceaanbodem.

99 procent van de Malediven bestaat uit water. De inwoners zijn wijd verspreid over de atols, waarvan 200 eilanden zijn bewoond. Ongeveer 90 eilanden zijn ontwikkeld als exclusieve resorts en de overige eilanden zijn onbewoond of worden gebruikt voor andere doeleinden zoals landbouw.

Elk atol bestaat uit koraalriffen gevormd rond een lagune met diepe kanalen die de riffen verdeelt. De meeste eilandjes liggen in de lagune van een atol waar u kan zwemmen, surfen en snorkelen. Aan de rand van de lagune bevindt zich het rif en daarbuiten de Indische Oceaan.
Deze riffen behoren tot de mooiste en beste plaatsen ter wereld om te snorkelen en te duiken tussen talloze vissen in alle kleuren van de regenboog.

Sommige eilanden hebben een 'huisrif' waar u kan naartoe zwemmen, bij andere eilanden brengt een boot u naar de mooiste plekken. De eilanden waarop een hotel (nooit meer dan één!) staat zijn weelderig begroeid met palmbomen en andere tropische vegetatie. Een rondje wandelen rond het eiland duurt nooit langer dan een half uurtje. Overal loopt u zo het heerlijke zeewater in. Daarna wacht een lekkere maaltijd, vaak met verse vis, of een barbecue op het strand of ook nog een Maldivian Night met bodu berudansen.

Mocht u zich geroepen voelen tot meer activiteiten, dan kunt u met een boot 'eilandhoppen', winkelen in de hoofstad Malé of 's nachts gaan vissen. Een vlucht over dit eilandenrijk in een watervliegtuig is een overgetelijke ervaring. 

De ideale bestemming voor jonggehuwden, duikers en zonaanbidders.
Zeer goed te combineren met bv. Dubai, Abu Dhabi, India & Sri Lanka.
 

Klimaat

Warm en vochtig tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 29°C en nachttemperatuur van rond de 24°C.
Het droge seizoen loopt van januari tot maart.
De moesson duurt van half mei tot november met de meeste regen in juli en augustus
 
Voor deze bestemming zullen wij graag voor u een programma op maat uitwerken, rekening houdend met de duur van uw reis, uw interesses en uw budget.

Downloads

Map Malediven met hotels [2.8 MB]