Sri Lanka

Terug

De parel van de Indische Oceaan

Sri Lanka (tot 1972 Ceylon genaamd) ligt in de Indische Oceaan ten zuidoosten van de zuidelijke punt van India. Een tropisch paradijs met prachtige exotische stranden, kleurrijke vissersdorpjes, indrukwekkende tempels en een prachtige fauna en flora.

Sri Lanka heeft prachtige verrassingen voor u in petto. De natuur is gul geweest. Je ontdekt er spectaculaire contrasten tussen ongerepte stranden en verborgen baaitjes, tussen de bergen en de watervallen, de bossen waar men nog wilde olifanten, zeldzame orchideeën, edelstenen en specerijen kan vinden.

Sri Lanka heeft tevens een ongelooflijk cultureel erfgoed. Niet minder dan 7 bezienswaardig-heden staan op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO.

De glimlach is een uiting van de gastvrijheid van een bevolking die sinds eeuwen andere volken heeft ontvangen en fier is op deze kruisingen. De inwoners zijn aanhangers van een gastvrijheid, een permanente aandacht en een ‘kennis van het leven’ dat Ayurveda wordt genoemd. Dit principe is gebaseerd op de kennis van zichzelf en het gebruik van planten in baden en massages…

Klimaat 

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat met 2 regenseizoenen:
- tussen mei en juli in het zuid-westen en tussen december en januari in het noord-oosten.
Een heldere blauwe hemel en zonnige dagen zijn echter nooit ver weg zelfs tijdens het regenseizoen, wanneer tropische stormen en regenbuien nooit lang duren. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius. De warmste periode is gewoonlijk van maart tot juni. De temperatuur zakt geleidelijk naarmate het landschap overgaat in het heuvelachtige hinterland, met op enkele plekken zelfs tot onder de 10°C 's nachts.

De duikperiode in Sri Lanka is vanaf half november tot maart. Buiten deze periode is duiken niet aan te raden en vaak niet mogelijk vanwege verschillende stromingen.

Bereikbaarheid

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden verschillende lijnvluchten per week met bestemming Sri Lanka aan ! 

Op het ogenblik van de reservatie zal Rainbow het beste beschikbare tarief zoeken in functie van de reisdata en de gewenste boekingsklasse. 

QATAR - Vertrek uit Brussel, Dusseldorf, Parijs … via Doha

EMIRATES - Vertrek uit Brussel, Dusseldorf, Parijs … via Dubai

ETIHAD - Vertrek uit Brussel, Dusseldorf, Parijs … via Abu Dhabi

TURKISH AIRLINES - Vertrek uit Brussel via Istanbul

Praktische inlichtingen

Belgische onderdanen: geldige reispas, d.w.z. nog zeker geldig tot 6 maanden na terugreis. Visa verplicht. Speciale formaliteiten ETA-approval http://www.eta.gov.lk.

Gezondheid: geen verplichte inentingen.
Klimaat: droog seizoen van december tot maart. Regelmatige regenbuien van korte duur. Moessonperiode van mei tot september in het Zuiden en van december tot februari in het Noorden.
Talen: Engels, Singhalees en Tamoul.
Uurverschil: +4,5u in de winter, +3,5u in de zomer.
Munteenheid: de Cingalees Ruppee.
Juni 2019, 1€ = ± 197 LKR (100 LKR = ± 0,50 €).
Netspanning: 220 volts.
Er wordt links gereden.

Voor deze bestemming zullen wij graag voor u een programma op maat uitwerken, rekening houdend met de duur van uw reis, uw interesses en uw budget.