Home > Bestemmingen > Indische Oceaan > La Réunion

La Réunion

Terug

Een bijzonder eiland

Het eiland La Réunion ligt midden in de Indische Oceaan, 800 km ten oosten van Madagaskar. Samen met de eilanden Mauritius en Rodrigues vormt het de archipel van de Maskarenen. 
La Réunion gelijkt op geen enkel ander eiland. Dit Franse gebied op 10.000 km van Parijs is een stukje tropisch Europa.

Kleurrijk, anders en geheimzinnig is deze voormalige Terre de Bourbon één van de eilanden die bezienswaardig zijn. Het echte karakter van dit eiland ontdekt u het best tijdens de talrijke excursies in het binnenland. In het hartje van dit eiland van 2.500 km² is de overgang tussen oceaan en het gebergte zeer bruusk. De vulkaan, de keteldalen, de bergspitsen, de hoge vlakten met weelderige vegetatie zijn de uiting van een mooie en wilde natuur die men ontdekt via de 1.200 km bebakende wandelpaden zoals de ‘Lavaroute’ met een origineel landschap.

La Réunion, opstandig eiland van de Indische Oceaan, biedt talrijke watersporten, een natuurlijk zeereservaat en stranden om te genieten van de zon en de golven.

Het gastvrije eiland, dat als een berg oprijst uit de Indische Oceaan, heeft een gemengde bevolking die haar oorsprong heeft in Europa, Afrika, China en India. 

La Réunion heeft vele gezichten, Het is een tropisch eiland met lagunes en stranden met wit zand, het heeft moderne steden en tijdloze dorpen, en het mag uitpakken met een natuur die uitzonderlijk gediversifieerd is, met een oneindig aantal microklimaten en beschermd door het "Parc National des Hauts".

Ontdek een eiland dat door Unesco werd opgenomen als Werelderfgoed voor zijn ‘bergtoppen, keteldalen en steile rotswanden’, een eiland met een weergaloze rijkdom, een wereld met veel facetten die verrast, boeit, bewondering afdwingt en ten slotte iedereen verleidt die ingaat op zijn uitnodiging. Het eiland La Réunion laat u een weinig alledaagse ervaring beleven!

Het eiland lijkt op een reusachtige berg die op de Indische Oceaan drijft. Hoogste punt is de inactieve vulkaan Le Piton des Neiges, die 3069 meter haalt. De befaamde vulkaan Piton de la Fournaise is nog steeds actief en biedt soms een grandioos spektakel. Tijdens de uitbarstingen kan men zonder gevaar de lavastromen bekijken.

Op zijn oppervlakte van 2500 km² toont La Réunion een eindeloze reeks verbazende sites en een zeer contrastrijke natuur.
Om te beginnen is er het groene Réunion met zijn oerwoud en 3 grote keteldalen zoals Mafate, dat men slechts te voet kan ontdekken. Salazie toont dan weer een sprookjesdecor met watervallen en rivieren en Cilaos openbaart een onverwacht dorp dat zich vastklampt aan de berghelling.
Het blauwe Réunion vindt men in de lagunes van Saint-Gilles, Saint-Leu en Saint-Pierre, terwijl het gouden Réunion 30 km fijn zand toont langs de kust ‘onder de wind’.
En dan is er nog het veelkleurige Réunion van de tuinen met tropische bloemen en de creoolse woningen.

Op La Réunion vindt u meer dan 70 soorten activiteiten, van - 40 m onder het zeeoppervlak tot een hoogte van meer dan 3.000 meter. Het gebergte ontdekken, te paard, met een jeep, of met de mountainbike… rondtrekken langs meer dan 1000 km bewegwijzerde paden… het majestueuze gebergte in vogelperspectief bekijken met parapente, in een helikopter of ULM… surfen op befaamde spots in Saint-Gilles, zeehengelen op marlijn of tonijn… en diepzeeduiken.

Op dit kruispunt van continenten zal La Réunion u ook beslist verleiden door het warme onthaal en de gastvrijheid van zijn ‘regenboogbevolking’ en zijn creoolse keuken met kruidige smaken die elke lekkerbek kan verwennen.

De hoogtepunten
- De vulkaan en het maanlandschap van la Plaine des Sables
- De Cirque de Cilaos, op een hoogte van 1200 m, aan de voet van de Piton des Neiges
- De Sucrerie de Bois Rouge voor een ontdekking van de suikerfabricatie
- De markt van Saint-Paul, voor het genoegen van de zintuigen
- La Maison de la Vanille, voor een kennismaking met de Vanille Bourbon

Bekijk hier onze beleefreizen

- Combo-reizen: combineer verschillende bestemmingen en reisformules met elkaar !
De ontdekking van La Réunion kan gemakkelijk gecombineerd worden met een verblijf op Mauritius, op 45 minuten vliegen. Verblijf na een trektocht door de maandlandschappen van Le Piton de la Fournaise in La Réunion op het eiland Maruitius en kies er voor de dolce farniente in een paleis op de stranden van Belle Mare. Alles kan, niets moet ! Raadpleeg ons om uw droomreis samen te stellen.
- De eenvoudigste manier om La Réunion te bezoeken is om vooraf een huurwagen te boeken met inbegrip van onbeperkte kilometers, verzekeringen, terugkoop van de vrijstelling, combineer het met hotels uit onze brochure (zie onze rondreisvoorstellen)! Bij de pick-up van de wagen, zal een waarborg gevraagd worden (credit card op naam van de bestuurder).

Uitstappen
Op voorhand of ter plaatse te reserveren, via de lokale agent.

- Activiteitenforfait: keuze uit 3 activiteiten te verdelen over een periode van 8 dagen, activiteiten omkaderd door gediplomeerde monitoren, met inbegrip van het nodige technische materiaal en de verzekering. Ontdekking van een lavatunnel, wandeltocht aan het vulkaan, kanoafvaart of waterwandeltocht, parapente, catamaranuitstap, duiken, daguitstap canyoning. Minimum 2 personen.
- Charmant Reunion: forfait van collectieve uitstappen in combinatie met een hotelverblijf van 3 nachten aan de Zuidkust en 4 nachten aan de Westkust. Dagelijks vertrek en terugkeer (min. 2 personen) met inbegrip van standaard transfers van/naar de luchthaven van Saint-Denis, excursie Piton de la Fournaise en Sud Sauvage per 4x4, excursie Cirque de Cilaos, excursie Piton de Maïdo (2200 m), excursie Cirque de Salazie.
- Helikoptervlucht: La Réunion is op zijn mooist vanuit de lucht gezien! Vanuit Saint-Gilles of Saint-Pierre, aan boord van één van de toestellen van Corail Helicoptères vliegt u over de meest spectaculaire sites van het eiland. Au Cœur des Cascades (50 min) geeft de mogelijkheid de keteldalen en de natuurlijke watervallen te bewonderen. Tijdens Les 3 Cirques (35 min) vliegt u over de keteldalen van Cilaos, Mafate en Salazie. Opstijgen afhankelijk van de weeromstandigheden.

Praktische informatie

- Reisdocumenten: Belgische onderdanen - geldige identiteitskaart.
- Gezondheid: Geen behandeling of inentingen.
- Klimaat: Tropisch warm klimaat het hele jaar door aan de kust, veel frisser in de bergen.
  De zuidelijke zomer komt overeen met een warm en vochtig seizoen van november tot april (risico
  op cyclonen) met een hoogtepunt in januari-februari.
  De zuidelijke winter, droog en fris seizoen, van mei tot oktober, met hoogtepunt in juli-augustus. De
  bijzondere schoonheid van de natuur in de lente (oktober-november) maken ervan een fel begeerd
  seizoen.
- Talen: Frans en creools.
- Uurverschil: +3u in de winter, +2u in de zomer.
- Munteenheid: Euro
- Netspanning: 220 volt
- Extra: Lokale verblijfstaksen ter plaatse te betalen.

Bereikbaarheid
De luchthaven Roland Garros van La Réunion ligt op 10 km van Saint-Denis en op 51 km van Saint-Gilles. Wekelijks zijn er een twintigtal rechtstreekse vluchten vanuit Parijs naar la Réunion, verzorgd door Air Austral, Air France, XL Airways France en Corsair (vluchtduur: ongeveer 11 uur).

Downloads

Ligging hotels Réunion [50 KB]