Mauritius

Terug

Mauritius behoort samen met de eilanden Réunion en Rodrigues tot de Maskarenen-archipel gelegen in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. Het land is van vulkanische oorsprong, wat nog te zien is aan de miljoenen vulkanische stenen die her en der verspreid liggen. De bergen zijn bijzonder door hun grimmige vormen en hebben diepe ravijnen met spectaculaire watervallen en ook een aantal kratermeren. Mauritius een harmonie van parelwitte zandstranden, lagunes blauwer dan blauw, kristalhelder water, palmbomen en een alomtegenwoordige zon.
Tropische bloemen, exotische vogels en een lucht vol kruidengeuren. 

Trots op zijn verleden en zijn tradities, is Mauritius tevens modern en dynamisch en biedt het eiland een ongerepte natuur, kwaliteitsvolle hotels, een verfijnde gastronomie zonder de ongelooflijke vriendelijkheid van de inwoners te vergeten.

Maar Mauritius is tevens een multiculturele republiek. De bevolking is één van de meest kleurrijke, van blank tot zwart. Er wordt er Engels, Frans, creools, Indisch en Chinees gesproken. Aanhangers van verschillende culturen en godsdiensten respecteren er elkaars overtuiging en leven er harmonieus samen. Iets waar andere naties naar opkijken. Te Port Louis, bij voorbeeld, staan een moskee, een pagode, een kathedraal en een hindoetempel broederlijk naast elkaar...

Tips

Op huwelijksreis naar Mauritius of ter plaatse trouwen: het summum van romantiek! We regelen alles voor u, van de administratieve stappen tot aan de organisatie van de ceremonie. Raadpleeg ons.
Combinatiereizen: Combineer de bestemmingen met elkaar. Het eiland La Réunion ligt op 45 minuten vlucht, Rodrigues op 90 minuten en afhankelijk van de gekozen reisroute valt een stopover in Dubai op de heen- of terugreis te overwegen.

Uitstappen

Op voorhand te reserveren of ter plaatse via onze lokale agent.

De schoonheden van het eiland vanuit de hemel gezien : helikoptervlucht (van 15 tot 60 minuten), mogelijk vanuit verschillende helihavens op het eiland.
Cap naar het westen : catamarancruise langs de westkust, met ontmoeting van de dolfijnen. Een hele dag in het teken van ontspanning op een privé-eiland, op verkenning van het onderwaterleven en barbecue aan boord.
Ongerepte kleuren : een dag in het hart van de natuur op ontdekking van de krater van Trou aux Cerfs, de bergengte van Rivière Noire, Grand Bassin, de bereiding van rum en ‘Terres des Sept Couleurs’.

Praktische inlichtingen

- Belgische onderdanen : geldige reispas en minimum geldig voor de ganse periode van uw reis.
- Gezondheid : geen verplichte inentingen.
- Tropisch klimaat het hele jaar door met 2 verschillende seizoen.
  De zuidelijke zomer (november-april) : warmere temperaturen (25-30°), af en toe tropische buien
  tussen december en april, risico op cyclonen tussen januari en maart.
  De zuidelijke winter (mei-oktober) : frisser (20-25°) en droger met een oostenwind die de lagune en
  de kust blootgesteld aan de wind verfrist. Over het algemeen zijn de west- en noordkust warmer en
  met minder neerslag dan de oost- en zuidkust.
- Talen: Engels, Frans en Creools.
- Uurverschil : +3u in de winter, +2u in de zomer.
- Munteenheid : de Mauritiaanse Roepie.
- Juni 2016 : 1€ = ± 39,1 MUR (1 MUR = ± 0,026 €).
- Netspanning : 220 volts.
- Er wordt links gereden.

Downloads

Ligging hotels Mauritius [53 KB]