Home > Bestemmingen > Indische Oceaan > Seychellen

Seychellen

Terug

De Seychellen zijn een archipel bestaande uit ongeveer 115 eilanden. Mahé is het grootste eiland en bezit de hoogste top (Morne Seychellois 905 m), prachtige stranden en blauwe lagunes. Praslin is het tweede grootste en ligt op een 40 km ten noordoosten van Mahé.

De eilanden aan de buitenkant van de archipel bestaan uit koraal en zijn begroeid met casuarinabomen en kokospalmen. De eilanden aan de binnenkant bestaan uit graniet, wat uniek is in de wereld. Ze zijn bergachtig en begroeid met ondoordringbaar oerwoud.

Het Aldabra-atol, opgebouwd uit basalt, kalksteen en koraal, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO evenals de Vallée de Mai op het eiland Praslin. 

Op huwelijksreis naar de Seychellen: het summum van romantiek!
Kan er iets prachtiger zijn dan er de reis van zijn leven door te brengen, tenzij u liever ter plaatse trouwt?  Raadpleeg ons.

Elk eiland is anders, uniek! Om de verscheidenheid van de Seychellen te ontdekken is een combinatie van verschillende eilanden een must. Indien het uw eerste reis is, raden wij u aan om Mahé, La Digue en Praslin te combineren maar wij zijn te uwer beschikking om uw droomreis op maat samen te stellen. Naargelang de gekozen reisroute, kan een stopover te Abu Dhabi of te Dubai ingepland worden, op de heen- of terugreis.

Uitstappen
Op voorhand te reserveren of ter plaatse, via de lokale agent.

Melodie van 2 eilanden: dag gewijd aan de ontdekking van 2 eilanden : Praslin en La Digue met inbegrip van de niet te missen ‘Vallée de Mai’ en haar natuurlijke palmenwoud en Union Estate, haar kokosbomenplantage, de reuzenschildpadden en haar koloniaal huis, Anse Source D’Argent, het mooiste en meest gefotografeerde eiland ter wereld.
Robinson Crusoë: één dag catamarancruise naar de eilanden St Pierre en Curieuse, op ontdekking van het onderwaterleven, de reuzenschildpadden, de mangrove, het strand van Anse Georgette inclusief een wandeltocht, een duik in de lagune en een BBQ op het strand.
Zeester: dag gewijd aan de ontdekking van de eilanden in de omgeving van Victoria, het maritiem park van Ste Anne, Cerf Island en Seche Island, met inbegrip van een tocht met een glasbodemboot, een creoolse lunch, stop om in het kristalheldere water te zwemmen en ontspanning op een fijn zandstrand.

KLIMAAT
De Seychellen genieten het hele jaar door van een warm tropisch klimaat met temperaturen tusssen 24° en 30°C.
Twee tegenovergestelde passaatwinden bepalen meestal het weerspatroon: de noord-westelijke winden komen voor van oktober tot maart met een gemiddelde snelheid van 8 tot 12 knopen; de iets frissere zuid-oostelijke winden blazen van mei tot september met een snelheid tussen 10 en 20 knopen wat deze periode ideaal maakt voor de zeilsport.
De rustige periodes in april en ook nog oktober brengen redelijk warme en windvrije condities.
De 'warmste' periode ligt tussen december en april en de 'koudste' tussen juni en oktober. Juli en augustus zijn over het algemeen de droogste maanden en de moessonperiode loopt van november tot maart.
Ideale periode voor zwemmen, snorkelen en vooral duiken is april/mei en oktober/november als de temperatuur van het water tot 29°C kan oplopen en de zichtbaarheid dikwijls meer dan 30 meter is.

BEREIKBAARHEID PER VLIEGTUIG                                       

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden verschillende lijnvluchten per week met bestemming Seychelles aan !

Op het ogenblik van de reservatie zoeken we het beste beschikbare tarief in functie van de reisdata en de gewenste boekingsklasse.

AIR AUSTRAL
Vertrek vanuit Parijs (Charles de Gaulle) via La Réunion en vanuit Brussel of Luxemburg via Parijs

AIR FRANCE
Seizoenvlucht vanuit Parijs (Charles de Gaulle) en vanuit Brussel of Luxemburg via Parijs

BRITISH AIRWAYS  
Vertrek vanuit Brussel via Londen

CONDOR
Vertrek vanuit Brussel, Luxemburg of Amsterdam via Frankfurt

EMIRATES
Vertrek vanuit Brussel, Amsterdam of Düsseldorf via Dubaï

ETHIAD AIRWAYS 
Vertrek vanuit Brussel via Abu Dhabi

ETHIOPIAN AIRLINES 
Vertrek vanuit Brussel via Addis Ababa

QATAR AIRWAYS
Vertrek vanuit Brussel via Doha

TURKISH AIRLINES
Vertrek vanuit Brussel via Istanbul

Voor deze bestemming zullen wij graag voor u een programma op maat uitwerken, rekening houdend met de duur van uw reis, uw interesses en uw budget.

Downloads

Map hotels Seychellen [42 KB]