Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Canyoning & klimmen

Canyoning & klimmen

Terug

Canyoning niveau l - voor beginners

Ooit al eens gedroomd van canyoning? Dan is dit je kans. Duik in de prachtige natuur van Madeira en verken een ribeira van binnenuit. De gemakkelijke tours zijn een goede inleiding tot deze mooie sport. Ook geschikt voor wie het nog maar een of twee keer heeft gedaan.

Deze canyoning tour is een sportieve uitdaging en geeft een inzicht in het landelijke Madeira. Deze groene canyon ligt verborgen in een prachtige vallei waar de tijd blijkt stil te staan. Na een korte wandeling door het platteland kom je bij een steil pad wat door karakteristieke boomheide loopt tot aan het begin van de canyon. Het ganse jaar door vloeit er water in deze canyon. Er zijn 4 verschillende rappels van verschillende hoogte tot 17 meter, 2 smalle glijstroken en 2 kleine sprongen (optioneel). De bomen in de canyon zijn bedekt met het mystieke "baardmos", verder zie je ook wilde venkel (funcho) waarnaar de hoofdstad Funchal werd genoemd. Aan het einde van de canyon is er een wandeling van 15 min. langs oude terrassen, tot aan het startpunt.

Wanneer: elke dag, het hele jaar door, min. 2 deelnemers
Duur: halve dag
Mee te brengen: zwemgerief en handdoek
Inbegrepen: transfer, uitrusting, speciale canyoning schoenen, gecertifieerde gids, water, snack en foto's genomen tijdens de canyoning

Prijs: €60 p.p.

Canyoning Ribeiro Frio of Ribeira das Cales

Het ligt al in de naam van de canyon. Ribeiro Frio betekent koude rivier in het Portugees. Koud is het zeker, maar ook heel mooi!
Deze canyon bevindt zich in het Laurissilva-woud in het noorden van het eiland. Er is een wandeling van 15 min. om tot bij de canyon te komen. Er zijn 4-6 rappels tot 16m hoog, afhankelijk van het waterniveau. Een paar sprongen ontbreken niet. De omgeving is werkelijk betoverend met roodgekleurde rotsen en kristalhelder water. Als de zon de canyon bereikt lijkt het wel een paradijsje. Op het einde is er een wandeling van +/- 15 min. tot aan een huis waar men zich kan omkleden. 

Wanneer: elke dag - min. 2 deelnemers 
Duur: 3 tot 4 uur 
Aantal watervallen: 6 - aantal sprongen: 3 (allemaal optioneel) - langste abseil: 15m
Mee te brengen: zwemgerief, handdoek en een warme trui/fleece
Inbegrepen: alles wat nodig is voor de activiteit, gecertifieerde gids(en)

Prijs: €60 p.p.

Canyoning in het noorden

Wil je het Laurissilva-woud heel grondig verkennen? Dan is deze tour voor jou.
Geschikt voor beginners, maar hou rekening met een steile wandeling van 45 min. tot aan het begin van de canyon.

Seixal is hét canyoning centrum van Madeira.
Rit naar Chão da Ribeira (letterlijk: rivierbedding) Dit is de plek waar verschillende grote canyons, zoals de Seixal canyon samenkomen. Ze beginnen allemaal in Paul da Serra op een hoogte van 1400m. en 1000m. lager vloeien ze samen naar zee.  Hier ben je in het unieke Laurissilva-woud vlakbij Seixal. Na een wandeling van 45 min. bergop begint het avontuur met een rappel in een zijrivier. In totaal zijn er 7 verschillende rappels waarvan de hoogste 20m hoog is.
Nota: er zijn geen sprongen of glijpartijen in deze canyon.

Wanneer: elke dag, het hele jaar door, min. 2 deelnemers 
Duur: 5 - 6 uur 
Mee te brengen: zwemgerief, handdoek 
Inbegrepen: transfer, uitrusting, speciale canyoning schoenen, gecertifieerde gids, water, snack, foto's genomen tijdens de canyoning. 

Prijs: €70 p.p.

CANYONING NIVEAU II - VOOR GEVORDERDEN

Al besmet met het canyoning virus en je wil meer? Niet bang van een rappel van 50m langs een waterval naar beneden? Neem dan zeker een kijkje in de tours voor gevorderden.

Ribeira do Lajeado

Deze canyon is een langer type met meer watervallen en meer sprongen, gelegen in Paúl da Serra in het noorden van Madeira op een hoogte van 1.400m. Hier heeft men een weids uitzicht op de bergen rond de streek van Rabaçal en de kristalheldere meren. Het is 10 min. stappen tot aan de rivier en op het einde 30 min. langs de levada do Alecrim.

Wanneer: elke dag - min. 2 deelnemers
Duur: 5 tot 6 uur
Aantal watervallen: 10 - aantal sprongen: 6 (allemaal optioneel) - langste abseil: 30m
Mee te brengen: zwemgerief, handdoek en een warme trui/fleece
Inbegrepen: alles wat nodig is voor de activiteit, gecertifieerde gids(en)

Prijs: €80 p.p.

CANYONING NIVEAU III - VOOR GEVORDERDEN

Dit niveau zijn technisch

Ribeira da Pedra Branca

 

Ribeira Funda

De trip begint in een zo goed als verlaten dorpje aan de noordkant van het eiland. De laatste meters met de wagen zijn een avontuur! We beginnen met een rappel om op te warmen alvorens  aan de 55m. hoge afgrond te komen die je naar een van de mooiste canyons van Madeira brengt. Het avontuur gaat verder tussen de hoge bergwanden, langs watergordijnen en rotsen met kleuren van ijzerrood tot kopergroen. Onderweg zijn er in totaal 8 rappels en 2 (optionele) sprongen van 6 en 8 meter hoog alvorens we opnieuw zicht krijgen op de oceaan aan de noordkant van het eiland. De canyon eindigt met een laatste rappel door een waterval vlakbij een nauwelijks herkenbare oude weg die naar zee leidt. Met uitzicht over de noordkust wandelen we in een paar minuten terug naar de weg.

Wanneer: elke dag, het hele jaar door, min. 2 deelnemers
Duur: volle dag
Mee te brengen: zwemgerief, handdoek
Inbegrepen: transfer, uitrusting, speciale canyoning schoenen, gecertifieerde gids, water, snack, foto's genomen tijdens de canyoning.
Niet inbegrepen: eten & drinken
Voorwaarden: een absoluut gebrek aan hoogtevrees en rappel ervaring zijn vereist voor deze tour
Bij reservatie dient een opsomming van vroegere ervaringen worden opgegeven

Prijs: €80 p.p.

Ribeiro Passo

Deze canyon bevindt zich vlakbij São Vincente aan de noordkust, in het Laurissilva-woud, en heeft technische rappels tot 60m. Deze canyon kan je enkel doen nadat je de Ribeira Funda canyon hebt gedaan of mits bewijs van ervaring in een gelijkaardige canyon.

We starten met een mooie wandeling van 30 min. tot de toegang van de canyon langs de Fajã do Rodrigue. Bij de levada dalen we af in de canyon. In totaal zijn er 13 verschillende rappels, sommige erg technisch met een moeilijke toegang. De hoogste is 60m. en wordt gedaan in 2 delen. Halverwege wordt er van touw gewisseld. Gebogen knieën gegarandeerd! We passeren meterslange watergordijnen. De zon geeft een prachtige lichtshow aan de grote waterval. Het einde van de canyon is gekenmerkt door weelderige plantengroei met varens, mos en klimop. Op het einde volgt nog een wandeling van 30 min. langs een kleine levada en verlaten terreinen tot aan het startpunt.

Wanneer: elke dag, het hele jaar door, min. 2 deelnemers
Duur: volle dag
Mee te brengen: zwemgerief, handdoek
Inbegrepen: transfer, uitrusting, speciale canyoning schoenen, gecertifieerde gids, water, snack, foto's genomen tijdens de canyoning.
Niet inbegrepen: eten & drinken
Voorwaarden: een absoluut gebrek aan hoogtevrees en rappel ervaring zijn vereist voor deze tour
Bij reservatie dient een opsomming van vroegere ervaringen worden opgegeven.

Prijs: €100 p.p.

En nog meer .....

Er zijn zoveel mooie en uitdagende canyons op Madeira. We weten niet waar beginnen! 

Ribeiro do Vimieiro, Ribeiro da Hortelã, Ribeiro do Seixal and Ribeiro Bonito zijn slechts enkele van de mogelijkheden die we aanbieden. De enige voorwaarde is een eerdere ervaring met ons.
Het is belangrijk te weten wat je kan om de perfecte tour voor je te vinden!

Prijzen: €80 - €120 p.p.

Canyoning vakanties

Eén of twee canyons zijn niet genoeg voor je?
Verkies je tijdens je vakantie zo veel mogelijk tijd door te brengen in canyons?
Op Madeira kan men makkelijk een week vullen met verschillende canyons. Meer dan 150 om uit te kiezen! Avontuur, diversiteit en plezier gegarandeerd!

Onze lokale partner organiseert verschillende weekprogramma's voor wie net zo dol is op canyoning als zijzelf. 
Beste seizoen: juni en september
Duur: 1 week
Inbegrepen: alle transfers, uitrusting, speciale canyoning schoenen, gecertifieerde gidsen, water, snack en foto's gemaakt tijdens de canyoning tochten
Verblijf in Hotel Galomar*** of Hotel Galosol****
Min. 4 deelnemers vereist
Prijs op aanvraag. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Coasteering

Coasteering is een activiteit waarbij men zich langs de kust voortbeweegt, of dit nu een strand of een klif is, door middel van zwemmen, duiken, snorkelen, klimmen, grotten of tunnels doorlopen of in het water springen. Madeira biedt uitstekende omstandigheden voor deze sport door de door lava gevormde rotsen en het warme kristalhelder water.
Deze activiteit vindt plaats aan de zuidoostkust van Madeira, met name in Baia d'Abra (Caniçal), een natuurpark van een adembenemende schoonheid. De sprongen - allemaal optioneel - zijn tussen 1 en 10 meter hoog. Coasteering kan worden gedaan door families, groepen of individuen van alle leeftijden, op voorwaarde dat men kan zwemmen. Gedurende de hele route worden de deelnemers geleid door gidsen en instructeurs, die iedereen bijstaan met betrekking tot veiligheidstechnieken en procedures.

Klimmen

Klimervaring voor alle leeftijden! Deze activiteit gaat door in kleine groepjes. Je leert hoe je vast te maken, de juiste greep te vinden,... heel veel entertainment voor de hele familie aan het prachtige schiereiland van Ponta de São Lourenço.

Wanneer: elke dag het hele jaar door, min. 2 deelnemers
Duur: +/- 3 uur (halve dag)
Niveau's: makkelijk tot uitdagend 
Inbegrepen: transfer, gids, helm, abseiling uitrusting
Mee te brengen: sportschoenen, comfortabele kledij en zonnecreme

Prijs: vanaf €50 p.p.