Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 10 Calheta - Levada das 25 Fontes e Risco

10 Calheta - Levada das 25 Fontes e Risco

Terug

9,9 km - lineair heen/terug - gemakkelijk - 3-4 uur

De Levada das 25 Fontes e Risco is een van de populairste levada-wandelingen op het eiland Madeira. De naam komt overeen met het aantal fonteinen of watervalletjes dat u kan tellen eens aangekomen.

Het pad van Calheta naar 25 Fontes, met passage door een tunnel, onthult vele landschappen en prachtige sensaties. Onderweg kan je een grote variëteit endemische soorten fauna en flora bewonderen. Geniet van het contact met de natuur en neem alles op wat het te bieden heeft!

Bij aankomst aan 25 Fontes kan je genieten van de landschappen en de omgeving, zoals de watervallen die zich in een prachtige lagune storten. Neem een ​​pauze en open je geest of neem misschien een duik in het ijskoude water!

Na de pauze bij 25 Fontes ga je verder richting Risco waar je een prachtige waterval kunt bewonderen. Beëindig de wandeling met een bezoek aan het huis van Rabaçal, dat klein lijkt door de grootsheid van de omliggende bergen. Maak van de pauze gebruik om wat krachten op te doen met een snack of gewoon om te ontspannen.

Rabaçal is een unieke en magische plek, rijk aan watervallen, fonteinen, lagune en nog veel meer! Kom en ontdek!