Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 8 Levada da Rocha Vermelha

8 Levada da Rocha Vermelha

Terug

14,3 km - lineair heen-terug - middelmatig - 3-5 uur

Het pad van Levada da Rocha Vermelha begint in Calheta en passeert net onder de Levada das 25 Fontes en misschien net daarom een ​​beetje minder bekend. Het is een zeer aangename wandeling, ideaal om een ​​dag in contact te zijn met de fantastische natuur van Madeira.

Een paar meter voorbij het begin van de route vind je een tunnel, hoewel lang, voor iedereen toegankelijk. Vergeet niet een zaklantaarn mee te nemen en je hoofd te beschermen.

Onderweg kan men verschillende soorten typische flora en fauna herkennen, met o.a. de vink, varens en de Madeira bosbes (Uveira). Al dit moois wordt aangevuld met panoramische landschappen over de vallei van Rieira da Janela of Paul da Serra. 

Een beetje verderop bevinden zich enkele vijvers en watervalletjes en als hoogtepunt een mooie waterval. Geniet van deze plek en vergeet zeker niet enkele foto's te nemen van deze prachtige en pure omgeving.

Volg de levada links en geniet van nog enkele kilometers vol natuurlijke schoonheid. Wanneer je aan het einde van het pad komt, neem een pauze om energie op te doen voor de terugweg.