Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 5 Levada do Brasileiro - Levada do Moinho

5 Levada do Brasileiro - Levada do Moinho

Terug

12,8 km - circulair - moeilijk - 3-4 uur

Dit is een circulaire route die begint en eindigt op de Regionale Weg 110 (ER 110), en gaat langs de Levada do Brasileiro en een deel van de Levada do Moinho, in Porto Moniz. Het is een van die wandelingen die de wandelaars inspireert met een verscheidenheid aan landschappen en alle zintuigen prikkelt, in een werkelijk unieke ervaring.

Het pad begint met de afdaling naar de Levada do Brasileiro, langs een nogal onregelmatig en enigszins steil pad dat dieper het hart van het Laurissilva-bos ingaat totdat het de levada bereikt. Het pad gaat dan relatief vlak verder langs de waterloop in een omgeving met endemische flora en fauna en enkele afgronden die een gevoel van hoogtevrees kunnen veroorzaken.

Aan het einde van deze levada kan men de Lagoa do Bardo bezoeken en genieten van een pauze alvorens verder te gaan langs een aangenaam pad met open velden en dichte vegetatie.

De wandeling gaat verder langs de Levada do Moinho tot wanneer je bij de bosweg komt die je volgt om terug te keren naar de weg, vlakbij het punt waar deze wandeling begon.