Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 7 Levada Prazeres - Raposeira

7 Levada Prazeres - Raposeira

Terug

6,7 km - lineair - gemakkelijk - 2-4 uur

Deze aangename wandeling begint in Prazeres, en brengt je een paar kilometer verder naar de streek van Raposeira, een paar kilometer verder in het zuiden van het eiland, wat een goede optie is eender welke periode van het jaar.

Wandelend zij aan zij met de Levada, is dit een mooie tocht met een mix van endemische flora en fauna en kan men ook goed het resultaat zien van de aanleg van de levada die het water verzamelt en transporteert naar de landbouwgebieden. 

Onderweg kunnen wandelaars genieten van de prachtige uitzichten, tussen valleien en open velden, op de bewoonde gebieden en de met zorg aangelegde percelen met gewassen.

Een beetje verder passeert men enkele huizen. Hier kan men zien hoe de bewoners hun dagdagelijkse taken uitvoeren zoals het onderhouden van de velden en het verzorgen van de dieren.

Het contrast tussen de weelderige vegetatie en landbouwgrond maakt deze tocht speciaal en anders dan de vele andere. Geniet van de omgeving en van het contact met de natuur om een pauze te nemen en wat energie op te laden.