Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 47 Santo da Serra - Ribeiro Frio

47 Santo da Serra - Ribeiro Frio

Terug

12,7 km - lineair - middelmatig - 3-5 uur

Deze wandeling verbindt Santo da Serra met Ribeiro Frio, twee van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Madeira, niet alleen bezocht door toeristen, maar ook door bewoners.

Het pad begint in het centrum van Santo da Serra, via een bosweg langs forellenvijvers, waar je een poosje kan ontspannen, een kopje thee drinken of gewoon van de omgeving genieten. Loop verder langs de bosweg tot bij de levada en dompel jezelf onder in de verbazingwekkende natuur. Geniet van elke stap terwijl je de grote verscheidenheid aan endemische flora en fauna van het Laurisilva bos kan aanschouwen.

Onderweg zal je enkele open plekken viinden die een prachtig uitzicht bieden op de valleien en pieken. Ga verder langs de levada en geniet van de energie van de pure natuur om je heen.

Op een gegeven moment vind je de weg naar Portela wat een mogelijk einde is van deze wandeling. We raden u echter ten zeerste aan om door te gaan tot het einde van het pad bij Ribeiro Frio, waar je kan zien hoe men er forellen kweekt  en waar je enkele typische specialiteiten van het eiland kan proeven.