Home > In de kijker > Madeira Safe to Discover

NULL

12 januari 2021 - update van de pandemie maatregelen

Huidige situatie
Volgens de meest recente gegevens registreerden de Madeira-eilanden met ongeveer 267.000 inwoners 1.027 actieve infecties op 7 januari 2021.
Dit brengt het totaal bevestigde gevallen op 2.379 en 18 sterfgevallen sinds 16 maart 2020. 33% van deze gevallen waren geïmporteerd (781) en werden geïdentificeerd aan de hand van tests op de luchthavens in de regio. Meer dan 40% van de bevestigde gevallen (998) werd gediagnosticeerd in de afgelopen 14 dagen, tijdens de feestdagen rond kerstmis. De belangrijkste reden voor deze aanzienlijke groei is te wijten aan familiefeesten en traditionele feesten. De transmissieketens zijn volledig geïdentificeerd en er zijn aanvullende maatregelen genomen om de pandemie op te sporen en te beheersen.

Incidentie
Madeira heeft naar schatting 267.000 inwoners. Sommige gemeenten, namelijk de kleinere, Porto Santo en Porto Moniz, hebben respectievelijk ongeveer 5000 en 2350 inwoners. De ratio's van nieuwe gevallen in de afgelopen 14 dagen per 100.000 inwoners zijn hoog. 12 gevallen in Porto Santo en 6 gevallen in Porto Moniz zijn voldoende om deze gebieden als hoog risico te benoemen. De lage bevolkingsdichtheid heeft ertoe geleid dat volgens internationale statistieken momenteel verschillende gemeenten op Madeira een hoog besmettingsrisico lopen. Er is echter geen actieve transmissie in de gemeenschap op Madeira of Porto Santo en alle transmissieketens zijn geïdentificeerd. De vaccinatie is aan de gang sinds eind december 2020 en op 7 januari zijn al meer dan 1.200 gezondheidswerkers gevaccineerd. Het doel is om in 2021, tussen 60% en 80% van de bevolking te laten vaccineren.

Genomen maatregelen - update op 13 januari 2021
Om de epidemiologische situatie op Madeira onder controle te blijven houden, heeft de regionale regering een reeks nieuwe korte termijnmaatregelen geïmplementeerd die van kracht zijn tot en met 31 januari:
Restaurants en winkels - doordeweeks gesloten om 18u00, afhaal- of aan-huis-geleverde maaltijden toegestaan ​​tot 22u00 uur. Op zaterdag en zondag is de sluiting om 17u00 uur, inclusief afhalen en thuisbezorging. Behalve hotels die het diner voor hun gasten kunnen garanderen. Alle industriële, commerciële en dienstverlenende activiteiten, evenals casino's, zijn in de week open tot 18u00 en in het weekend tot 17u00. Uitzondering voor apotheken, klinieken en kantoren, evenals pompstations.
• Scholen - klassikale lessen op de middelbare en hogere scholen zijn opgeschort, evenals alle buitenschoolse activiteiten.
• Telewerken - de regionale overheid heeft het huidige werk tot een minimum beperkt en heeft waar mogelijk gekozen voor telewerken.
• Bezoeken aan verzorgingstehuizen worden opgeschort tot 15 januari, terwijl men de zorgwerkers en bewoners test en vaccineert.
• Beperkingen op het verkeer - het is in de autonome regio Madeira verboden om op de openbare weg te rijden tussen 19u00 en 05u00 op weekdagen en tussen 18u00 en 05u00 in het weekend.
• Beperking van bijeenkomsten - alle familie-evenementen of bijeenkomsten van deze aard zijn beperkt tot vijf personen, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen.
• Sportactiviteiten - opschorting van alle sportactiviteiten, behalve senioren teams die regelmatig deelnemen aan nationale competities.
• Versterking van de inspectie - de autoriteiten versterkten de inspectie om naleving in het hele Gewest te garanderen.
De verwachting is dat Madeira, met de genomen maatregelen, zal herstellen tot een van de laagste incidenties van de pandemie in Europa en zal dalen tot het aantal gevallen van vóór Kerstmis.

Open voor toerisme
Madeira blijft open voor bezoekers en de epidemiologische situatie blijft onder controle. Iedereen die ons bezoekt, is onderworpen aan de geldende veiligheidsregels en -maatregelen, maar de bestemming biedt nog steeds een echte en veilige ervaring.
De belangrijkste maatregelen werden geïmplementeerd op 1 juli 2020, toen Madeira zijn deuren heropende voor toerisme en een verplichte en gratis test implementeerde bij aankomst of 72 uur voor vertrek bij de oorsprong, hygiënemaatregelen en het gebruik van een masker wanneer sociale afstand niet is gegarandeerd, wat plaatsen zoals de natuur of de stranden uitsluit, waar het nog steeds mogelijk is om te genieten van de ervaring zonder masker. Al deze regels zijn te vinden op https://madeirasafetodiscover.com/wp-content/uploads/2020/06/Tourism-reopening-in-Madeira_Final.pdf

Tot 7 januari zijn er ongeveer 146.000 PCR-tests uitgevoerd op luchthavens en havens in Madeira en Porto Santo en lokale laboratoria hebben al meer dan 240.000 PCR-tests verwerkt.

Passagiers die in het bezit zijn van een gecertificeerd medisch document waaruit blijkt dat ze hersteld zijn van COVID-19, afgegeven binnen de 90 dagen voor aankomst in de regio, of een document waaruit blijkt dat ze zijn ingeënt tegen COVID-19, volgens het aanbevolen plan en met inachtneming van de periode van activering van het immuunsysteem volgens de kenmerken van het product, kunnen ze vrij de eilanden betreden.


Madeira - veilig om te ontdekken
Madeira blijft zich inzetten om zichzelf te positioneren als een veilige bestemming en certificeert samen met SGS, een wereldleider op het gebied van inspectie, verificatie en testen, bedrijven uit de toerismesector die gevestigd zijn in Madeira, om zo de beste omstandigheden te garanderen en het risico van overdracht te minimaliseren.
Tegen het einde van 2020 waren bijna 700 voorstellen voorbereid voor certificeringsprojecten, 62 eenheden geregistreerd, 54 eenheden gecontroleerd, 17 bedrijven al gecertificeerd en nu in 2021 zijn er elke week nieuwe bedrijven die deze zwaar criteriumcertificering behalen. Deze certificering is beschikbaar voor alle bedrijven in de toeristische sector en is gemakkelijk te herkennen aan het logo "Madeira Safe to Discover". De overgrote meerderheid van de lokale bedrijven adopteerden ook het “CLEAN & SAFE” -zegel, gecreëerd door VisitPortugal, wat een bewijs is van hun toewijding tot het beschermen van de gezondheid en het opvolgen van de maatregelen.
Dankzij deze strikte maatregelen, die ongeveer zes maanden geleden werden geïmplementeerd, toen Madeira heropend werd voor toerisme, zijn er geen meldingen van gevallen van Covid-19-overdracht in hotels.
Ondanks de toename van het aantal gevallen van lokale transmissie op Madeira in de afgelopen twee weken, blijft Madeira ondubbelzinnig een veilige bestemming voor al zijn bezoekers. De inzet van de regio voor de veiligheid van haar inwoners en bezoekers is en blijft een topprioriteit.