Home > In de kijker > Madeira Safe to Discover

NULL

Cijfers op 10 april 2021

Volgens de meest recente gegevens registreerden de Madeira-eilanden met ongeveer 267.000 inwoners 310 actieve infecties op 10 april 2021.
Dit brengt het totaal bevestigde gevallen op 8.786 en 71 sterfgevallen sinds 16 maart 2020.
De transmissieketens zijn volledig geïdentificeerd en er zijn aanvullende maatregelen genomen om de pandemie op te sporen en te beheersen.

De vaccinatie is aan de gang sinds eind december 2020 en op 7 januari zijn al meer dan 1.200 gezondheidswerkers gevaccineerd. Het doel is om in 2021, tussen 60% en 80% van de bevolking te laten vaccineren.

Open voor toerisme
Madeira blijft open voor bezoekers en de epidemiologische situatie blijft onder controle. Iedereen die ons bezoekt, is onderworpen aan de geldende veiligheidsregels en -maatregelen, maar de bestemming biedt nog steeds een echte en veilige ervaring.
De belangrijkste maatregelen werden geïmplementeerd op 1 juli 2020, toen Madeira zijn deuren heropende voor toerisme en een verplichte en gratis test implementeerde bij aankomst of 72 uur voor vertrek bij de oorsprong, hygiënemaatregelen en het gebruik van een masker wanneer sociale afstand niet is gegarandeerd, wat plaatsen zoals de natuur of de stranden uitsluit, waar het nog steeds mogelijk is om te genieten van de ervaring zonder masker. Al deze regels zijn te vinden op https://madeirasafetodiscover.com/wp-content/uploads/2020/06/Tourism-reopening-in-Madeira_Final.pdf

Passagiers die in het bezit zijn van een gecertificeerd medisch document waaruit blijkt dat ze hersteld zijn van COVID-19, afgegeven binnen de 90 dagen voor aankomst in de regio, of een document waaruit blijkt dat ze zijn ingeënt tegen COVID-19, volgens het aanbevolen plan en met inachtneming van de periode van activering van het immuunsysteem volgens de kenmerken van het product, kunnen ze vrij de eilanden betreden.

Madeira - veilig om te ontdekken
Madeira blijft zich inzetten om zichzelf te positioneren als een veilige bestemming en certificeert samen met SGS, een wereldleider op het gebied van inspectie, verificatie en testen, bedrijven uit de toerismesector die gevestigd zijn in Madeira, om zo de beste omstandigheden te garanderen en het risico van overdracht te minimaliseren.
Tegen het einde van 2020 waren bijna 700 voorstellen voorbereid voor certificeringsprojecten, 62 eenheden geregistreerd, 54 eenheden gecontroleerd, 17 bedrijven al gecertificeerd en nu in 2021 zijn er elke week nieuwe bedrijven die deze zwaar criteriumcertificering behalen. Deze certificering is beschikbaar voor alle bedrijven in de toeristische sector en is gemakkelijk te herkennen aan het logo "Madeira Safe to Discover". De overgrote meerderheid van de lokale bedrijven adopteerden ook het “CLEAN & SAFE” -zegel, gecreëerd door VisitPortugal, wat een bewijs is van hun toewijding tot het beschermen van de gezondheid en het opvolgen van de maatregelen.
Dankzij deze strikte maatregelen, die ongeveer zes maanden geleden werden geïmplementeerd, toen Madeira heropend werd voor toerisme, zijn er geen meldingen van gevallen van Covid-19-overdracht in hotels.
Ondanks de toename van het aantal gevallen van lokale transmissie op Madeira in de afgelopen twee weken, blijft Madeira ondubbelzinnig een veilige bestemming voor al zijn bezoekers. De inzet van de regio voor de veiligheid van haar inwoners en bezoekers is en blijft een topprioriteit.