Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 32 Fajã da Nogueira - Caldeirão do Inferno

32 Fajã da Nogueira - Caldeirão do Inferno

Terug

16,5 km - lineair heen/terug - moeilijk - 5-7 uur

Deze route combineert een aantal factoren die het tot een waar avontuur maken, waarbij de wandelaars worden meegenomen langs een bosweg tot bij de levada die naar de majestueuze Caldeirão do Inferno loopt, net boven de Caldeirão Verde.

Het voorgestelde parcours begint bij de hydro-elektrische centrale van Fajã da Nogueira, ongeveer 2 km van de hoofdweg. Dit bospad kan te voet of met een jeep of 4x4 worden overgestoken tot bij het pad naast de Levada, langs het emblematische gebied van de Montado do Sabugal, waar je de imposante Til-bomen (Ocotea foetens) kunt bewonderen, een endemische soort van de regio, meer dan 600 jaar oud. 

Het pad is vlak en heeft verschillende tunnels, watervallen en lagunes, die worden afgewisseld met prachtige uitzichten op de bergen van de centrale bergketen. Op deze wandeling bevindt zich de langste wandeltunnel van het eiland (+/- 2,5 km lang), de passage duurt ongeveer 40 minuten.  

Na de lange tunnel neemt het pad je naar de verborgen Caldeirão do Inferno, dat vorm krijgt tussen de imposante bergen, rotsen, watervallen en lagunes.

Geniet van de plek om even te herbronnen alvorens terug te keren langs dezelfde weg.