Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 45 Levada do Caniçal - Pico do Facho

45 Levada do Caniçal - Pico do Facho

Terug

11 km - circulair - middelmatig - 3-4 uur

Dit is een van die routes met een beetje van alles: van de levada tot de zee en terug naar de bergen voor een unieke ervaring langs buitengewone paden die keer op keer verrassen.

Het startpunt van deze wandeling ligt naast de oude tunnel die Machico met Caniçal verbindt. Het pad is vlak en biedt een prachtig uitzicht over Caniçal, een mooi vissersdorp dat tot 1982 uitblonk als het centrum van de walvisindustrie.

De route van de levada eindigt in dalende richting naar het centrum van de stad. Je moet tot het einde van de levada gaan en dan verder langs de weg. Wanneer je het centrum van het dorp bereikt, kun je een beetje uitrusten om energie op te doen om het pad langs de promenade aan het strand Praia de Natal voort te zetten. Aan het einde van deze promenade begint de klim naar de Pico do Facho.

Het pad gaat verder op oneffen terrein over de berg. Stop van tijd tot tijd voor een prachtig uitzicht, niet alleen over het dorp, maar ook over de Levada en de vallei.

Bij aankomst op Pico do Facho kun je ervoor kiezen om het uitkijkpunt te bezoeken of verder te gaan naar het eindpunt waar ook het startpunt was.