Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 41 Levada Nova - Santo da Serra

41 Levada Nova - Santo da Serra

Terug

12,5 km - circulair - middelmatig - 3-5 uur

Deze cirkelvormige route begint en eindigt in het gebied van Santo da Serra, bekend om zijn golfbaan en zijn traditionele markt die elke zondagochtend plaatsvindt.

De route begint vlakbij de Capela dos Cardais met enkele natuurlijke obstakels maar gemakkelijk te overwinnen.

Onderweg vindt men een verscheidenheid aan endemische planten. De beleving die deze wandeling biedt, altijd zij aan zij met de waterloop van de levada, is even gevarieerd als de landschappen en de omgeving.

Op ongeveer 8 km van de start, bevindt zich een knooppunt met verschillende opties. Vooraleer te beslissen welke route je gaat volgen, raden we aan om eerst naar het einde van de levada te gaan op ongeveer 150m, waar zich een waterval bevindt. Geniet van een pauze en luister naar de natuur.

We raden aan om bij de kruising naar omhoog te gaan richting Santo da Serra. Maar je kan ook terugkeren langs dezelfde weg of richting Levada dos Tornos nemen. De klim is ongeveer 200 meter hoog met een mix van trappen, onverharde en stenen wegen. Wanneer je de hoofdweg bereikt, neem je richting Capela dos Cardais, om op hetzelfde punt uit te komen waar de wandeling begon.