Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Levada/Vereda wandelingen > 50 Vereda das Funduras

50 Vereda das Funduras

Terug

7,5 km - lineair - gemakkelijk - 3-4 uur

Dit pad begint bij het uitzichtpunt van Portela, waar men de schoonheid van de dorpen Porto da Cruz en Faial kan bewonderen, vlakbij de indrukwekkende rots van Penha d'Águia.

De wandeling gaat verder langs de bosweg van Serra das Funduras tot deze het prachtige Laurisilva-bos binnendringt. Onderweg kunnen wandelaars de buitengewone schoonheid van de endemische flora en fauna van het eiland Madeira bewonderen. Het groen van de bomen en vegetatie, het melodieuze gezang van vogels en de hele omgeving maken deze wandeling bijna magisch en onrealistisch. Geniet van de natuur en van de vele plekjes die speciaal gemaakt zijn om te relaxen en te picknicken.

Verderop bevindt zich het "Casa das Funduras", een prachtig huis dat de bosbouwactiviteiten van de streek ondersteunt. Naast het huis vind je de afdaling naar de Maroços, die de wandelaar naar het bevolkte centrum van deze streek brengt. Langs deze afdaling passeert men de traditionele terrassen ("poios") die deel uitmaken van dit geweldige landbouwlandschap, zeer kenmerkend voor deze streek.