Home > Bestemmingen > Europa > Madeira > Wandeltochten met gids

Wandeltochten met gids

Terug

Onderstaande Levada- en Veredawandeltochten onder begeleiding van een gecertifieerde gids worden uitgevoerd in kleine groepjes

Levada do Caldeirão Verde - Caldeirão do Inferno

Locatie: Santana
Niveau: middelmatig - Duur: volledige dag - Afstand: 15 km - Hoogte: min. 890m/max. 980m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

Deze wandeltocht is een waar sprookje in een groen paradijs dat begint aan het huis van Queimadas. Het pad is opmerkelijk groen en onderweg heb je een prachtig uitzicht over het dorp São Jorge en de omringende bergen. Water is alom aanwezig onderweg, het gutst uit de muren, stroomt in de levada en op regenachtige dagen valt het ook nog eens uit de lucht. Onderweg moet men ook door een aantal tunnels, vergeet je zaklamp niet en iets om je hoofd te beschermen.
Aangekomen aan Caldeirão Verde kan je genieten van het adembenemende uitzicht op de ernorme waterval die op de koude en kristalheldere lagune valt.

Levada do Rei

Locatie: São Jorge
Niveau: gemakkelijk - Duur: volledige dag - Afstand: 12 km - Hoogte: min. 530m/max. 710m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

Dit is een van de levadas die je niet mag missen. Een prachtige pad door het Laurissilva-woud van Madeira waar je kan genieten van de unieke vegetatie van dit UNESCO Werelderfgoed. Het eerste gedeelte bestaat uit een mix van endemische en geïntroduceerde planten bij de ontdekking van het eiland. Je ziet verschillende perspectieven van het dorp in de verte. Tijdens het tweede gedeelte voert het pad naar het binnenland van het eiland, dat ongerept is gebleven sedert de ontdekking, meer dan 5 eeuwen geleden. Dit is een van de mooiste paden van Madeira met natuurlijke flora en fauna zoals, laurier, heide, vinken, en nog zoveel meer. 

Levada Ribeiro Frio - Portela - Camacha

Locatie: Ribeiro Frio
Niveau: middelmatig - Duur: volledige dag - Afstand: 16 km - Hoogte: min. 520m/max. 870m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

Ribeiro Frio is een befaamde streek door de verschillende attracties. De bezoeker vindt er een prachtige tuin, een beroemde forellenvijver en de start van verschillende mooie wandelpaden. Dit pad in het bijzonder, is zonder twijfel een van de mooiste van Madeira. Je kan genieten van het natuurlijk erfgoed van het eiland met de vele endemische soorten fauna en flora die zorgen voor een rustige en vredige omkadering. De zonnestralen baden zich een weg door de laurierbomen en andere planten. Deze rustige wandeling loopt de hele tijd langs de zachtjes stromende levada. Met wat geluk kan je een forel bespeuren die zich zal verstoppen van zodra hij menselijke aanwezigheid voelt. Hier en daar zit een vink te wachten op wat brood van de vrijgevige wandelaars.

Levada Rabaçal 25 Fontes

Locatie: Rabaçal / Paul da Serra
Niveau: middelmatig - Duur: volledige dag - Afstand: 11 km - Hoogte: min. 900m/max. 1290m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

De 25 Fontes (25 fonteinen) levada is een van de meest populaire op het eiland Madeira. De naam komt overeen met het aantal fonteinen of watervallen dat u kunt tellen zodra u daar aankomt.
Vanaf Rabaçal naar de 25 Fontes, onthult het pad vele landschappen en prachtige sensaties. Onderweg kan men een ​​grote verscheidenheid aan endemische flora en fauna bewonderen. Geniet van het contact met de natuur!
Na aankomst bij de 25 Fontes kunt u genieten van de landschappen en de omgeving, zoals de watervallen die zich naar beneden storten in een prachtige lagune. Neem een ​​pauze om even tot rust te komen. Je kan ook een dipje nemen in het ijskoude water.
Na de 25 Fontes, ga je verder richting Risco, waar zich een prachtige waterval bevindt. Eindig de tocht met een bezoekje aan het huis van Rabaçal, dat er heel nietig uitziet tussen de omringende bergen. Rabaçal is een unieke en magische plek, rijk aan watervallen, fonteinen, lagunes en nog veel meer!

Levada dos Tornos - Boaventura

Locatie: Boaventura
Niveau: middelmatig - Duur: volledige dag - Afstand: 15 km - Hoogte: min. 400m/max. 650m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

De Levada dos Tornos is een van de belangrijkste levadas die een groot deel van het eiland Madeira doorkruist om water van het noorden naar het zuiden van het eiland te brengen. Tijdens deze wandeltocht ontdek je het begin van deze belangrijke levada.
Het pad begint in het gebied van Lombo do Urzal (Boaventura) vlakbij een groep huizen waar je een stukje moet klimmen om de levada te bereiken. Neem rechts en volg de levada tot bij de bron van de Levada dos Tornos, waar je een prachtige waterval vindt. Neem een korte pauze alvorens terug te keren langs dezelfde route maar dan richting Fajã do Penedo. Onderweg kan je genieten van de weelderige planten en kan je diverse soorten endemische flora en fauna ontekken.
Ga door tot aan Casa del Levadeiro waar je even kunt pauzeren alvorens af te dalen lans de onverharde weg tot aan het einde van deze prachtige wandelroute. Ontdek de natuur in zijn puurste vorm!

Levada da Ribeira da Janela

Locatie: Porto Moniz
Niveau: uitdagend - Duur: volledige dag - Afstand: 22 km - Hoogte: min. 430m/max. 460m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

Dit is een uitstekende levada die begint in Lamaceiros, Porto Moniz. Langs de 13 km neemt de levada je mee naar het hart van de unieke vallei van Ribeira da Janela. Onderweg zijn er verschillende tunnels die er een andere ervaring van maken. De grond in de tunnel kan glad zijn en er kan wat water uit de rotsen stromen. Wees ook voorzichtig met je hoofd. We raden aan om een zaklamp en een waterdichte jas mee te nemen. Geniet van het fantastische landschap met zijn unieke flora en fauna.
Aan het einde bereik je Ribeira da Janela. Het fantastische uitzicht wordt gedomineerd door grote rotsen die het landschap kleuren met een zachte tint grijs. Tussen de rotsen stroomt het zuivere en kristalheldere water, die hier en daar verschillende vijvers vormen.
Tijd om even te ontspannen en de benen te laten rusten bij een picknick. Er zijn ook een paar lagunes onderweg die diep genoeg zijn om een duik te nemen. Je hoeft ze alleen maar te vinden!

Levada do Norte

Locatie: Cabo Girão /Ribeira Brava
Niveau: gemakkelijk - Duur: halve dag - Afstand: 8 km - Hoogte: min. 531m/max. 570m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

De Levada do Norte is een van de grootste en belangrijkste levadas van Madeira, die door een groot deel van deze regio loopt. Dit prachtige traject van de Levada do Norte begint net onder de bekende Cabo Girão, en leidt naar de streek van Boa Morte in Ribeira Brava. Het is een zeer aangename en gemakkelijke route die het hele jaar door kan worden afgelegd, omdat het zich in het zuidelijke deel van het eiland bevindt, waar het klimaat milder is.
Onderweg kan je genieten van de fantastische uitzichten met als hoogtepunt de parochies van Câmara de Lobos en Campanário. Hier en daar kan je inwoners zien die hun velden en plantages aan het bewerken zijn of gewoon een wandeling maken.
Zoals op de meeste wandelpaden van Madeira, kan men ook hier verschillende soorten endemische flora en fauna vinden. Neem af en toe een pauze en geniet van het prachtige uitzicht en de hele omgeving.

Levada do Moinho

Locatie: Ponta do Sol
Niveau: gemakkelijk - Duur: halve dag - Afstand: 9 km - Hoogte: min. 370m/max. 410m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

De Levada do Moinho begint op Lombada da Ponta do Sol, vlakbij de kerk van de Lombada.
In het begin van dit parcours vallen vooral de goed gecultiveerde landbouwgronden. Samen met de panoramische uitzichten op de vallei en het mooie dorp Ponta do Sol bieden ze een aangenaam uitzicht. Verder ziet men veel endemische flora en fauna en watervallen.
Tegen het einde van de route kun je het pad beklimmen dat naar de Levada Nova leidt. Eenmaal daar, volg de tegenovergestelde richting tot je de indrukwekkende waterval van deze Levada bereikt. Het is een fascinerend schouwspel die enkele momenten van bewondering verdient.
Je kan het pad langs de Levada Nova voortzetten, doch wees achtzaam want er zijn verschillende stukken met diepe afgrond en geen bescherming. Het is daarom niet aanbevolen voor minder ervaren wandelaars. De terugkeer gaat langs dezelfde route en tot bij de kerk van de Lombada.

Levada dos Maroços

Locatie: Machico
Niveau: gemakkelijk - Duur: halve dag - Afstand: 7 km - Hoogte: min. 300m/max. 370m
Inbegrepen: aansprakelijkheidsverzekering, transport, gids, zaklamp

De Levada dos Maroços neemt wandelaars mee op een fascinerende ontdekkingsreis naar de cultuur en tradities van Madeira. De prachtige landschappen van deze route zijn voornamelijk samengesteld uit landbouwgronden aangevuld met uitzichten over de stad Machico.
Onderweg zie je de bewoners tijdens hun dagdagelijkse taken, zoals het land bewerken of het hoeden van hun dieren. Als je geluk hebt, kun je onderweg vers fruit kopen aan een aantrekkelijke prijs. Zo kan je ook proeven van wat in deze streek wordt geteeld en aangeboden wordt door de producenten.
Het typische goede weer in het zuiden van het eiland garandeert dat deze tocht mogelijk is het hele jaar door.

Prijzen 2023

Halve dag: €32 per persoon - kind 7-10 jr: €16
Volledige dag: €45 per persoon - kind 7-10 jr: 22,50
Picknickbox: €18 per persoon - kind 7-10 jr: €9

Downloads

Wandeltochten met gids [4.3 MB]