Home > Bestemmingen > Afrika > Tanzania

Tanzania

Terug

Tanzania is minder bekend dan buurland Kenia en is zo misschien Afrika's best bewaarde geheim. Het is de thuis van de Kilimanjaro, Afrika's hoogste berg en wordt begrensd door de drie grootste meren van Afrika, het Malawi Meer, het Tanganyika Meer en het Victoria Meer. Deze meren bezitten 's werelds grootste diversiteit aan vissoorten.
Een aantal hoogtepunten zijn: de Ngorongoro krater (de grootste ongeschonden krater ter wereld), de Olduvaikloof (de wieg van de mens), de Great Rift Valley (20 miljoen jaar oud) en de wildvlakten van de Serengeti.
Er is de jaarlijkse grote emigratie van miljoenen herbivoren die op verschillende plaatsen kan geobserveerd worden doorheen het jaar. Meer dan 25% van Tanzania is beschermd natuurgebied, waaronder 20% van de grote zoogdieren van Afrika, 35 soorten antilopen en 1,5 miljoen gnoes (wildebeest). De "Big 10" van Tanzania zijn: olifant, buffel, neushoorn, leeuw, luipaard, cheetah, wilde hond, nijlpaard, zebra en giraf en ook nog de beroemde "Jane Goodall" chimpansees aan de oevers van het Tanganyika Meer.

Tanzania heeft ook meer dan 1000 vogelsoorten waarvan 400 alleen al te vinden zijn in het Lake Manyara National Park. De beste periode voor observatie is de winter, wanneer er nog eens 160 soorten trekvogels bijkomen.

Een safari in Tanzania is makkelijk te combineren met een strandverblijf op Zanzibar.

KLIMAAT 
Er is een tropisch klimaat aan de kust, op de eilanden en in het Selous gebied.
Van juni tot eind oktober is het droge seizoen. Het kan 's nachts wel heel koud zijn aan de kraterrand.
Van eind oktober tot half december is het klimaat ideaal aan de Ngorongoro krater en is het zeer warm op de Serengeti, Zanzibar en aan Lake Manyara.
Van half december tot maart is het zomer met droog en zeer warm weer. Door de hoogte blijft het aan de Ngorongoro krater veel koeler. 

Droge seizoen:
juni-oktober: tijdens deze maanden is regen ongewoon - temperaturen variëreren sterk volgens hoogte en ligging maar meestal is het zonnig en de lucht helder - het is een heel goede periode om Tanzania te bezoeken.
januari-februari: korte droge seizoen

Regenseizoen:
maart-mei: lang regenseizoen - winterperiode 
november-december: kort regenseizoen - meestal in de vorm van een onweersbui

Voor deze bestemming zullen wij graag voor u een programma uitwerken, rekening houdend met de duur van uw reis, uw interesses en uw budget.