Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Porto naar Lissabon

Porto naar Lissabon

Terug

Fiets van Porto naar Lissabon langs de prachtige Atlantische kust van Portugal. Dit is de makkelijkste fietstour uit ons aanbod, over vlakke wegen langs de westkust waar je halt kan houden bij talloze strandbars voor een koffie, aperitief of een smakelijke lunch met gegrilde vis. Daarnaast fiets je over paden door beschermde natuurgebieden, het dennenbos van Leiria en het klooster van Alcobaça (Unesco-werelderfgoed). Eindigen doe je in stijl door de middeleeuwse stadspoorten van Obidos.


Dag 1 - Porto
Deze heuvelachtige stad biedt een waaier aan stijlen en fascinerende periodes uit de geschiedenis. De regio werd al bewoond in de 4de eeuw, toen de Romeinen het nog ‘Portus Calle’ noemden. Het historische centrum, het Ribeira-district, is Unesco-werelderfgoed en een goed startpunt om de stad te verkennen. Niet te missen zijn de portwijnkelders in de Ribeira de Gaia.
Op deze eerste dag worden de fietsen ingesteld en is er een briefing over het reisschema.
Overnachting in Porto 

Dag 2 - Porto - Espinho - Furadouro - Ovar (56 km)
Vandaag fiets je langs de Dourorivier tot aan haar estuarium. Vervolgens ga je verder naar het zuiden langs de kust, over fietspaden langs de prachtige zandstranden. Tijdens deze rit kom je tal van plaatsen tegen waar je jezelf kan trakteren op een traditionele Portugese maaltijd of gewoon om een drankje te nuttigen terwijl je uitkijkt op de Atlantische Oceaan. In Espinho, een kosmopolitisch vakantieoord, kan je verder rijden tot Furadouro langs een fietspad van 21km.
Overnachting in Ovar

Dag 3 - Ovar - Barra - Mira (65 km) 

De tocht van vandaag neemt je mee door de lagunes van Aveiro. Deze lagune is het resultaat van de terugtrekking van de oceaan in de 16de eeuw. Stroken land omsluiten er het zeewater. De lagune strekt zich uit parallel aan de Atlantische Oceaan over een lengte van 47 km en een breedte van 11 km. Het is een van de belangrijkste en mooiste hydrografische landschappen van Portugal. Op het strand van San Jacinto neem je de ferry naar Barra, aan de zuidkant van de lagune. Daarna ga je langs de Ria de Aveiro naar het fietspad dat je tot aan het hotel in de streek van Mira brengt. Op het strand van Mira staan traditionele strandtentjes heel dikwijls in felle gestreepte kleurtjes. Praia de Mira met de duinen en Atlantische Oceaan aan de ene kant en de kleine vredige lagune van Barrinah de Mira aan de andere kant, een vissersdorpje wat zich aan het ontplooien is als vakantieresort. De vissersbootjes worden nog steeds door ossen op het strand getrokken.
Overnachting in de streek van Mira

Dag 4 - Mira – Figueira da Foz (55 km)
De rit van vandaag brengt je naar de stad Figueira da Foz die haar naam kreeg vanwege de ligging aan de monding (foz) van de Mondego-rivier en die zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste badsteden in centraal Portugal.
Onderweg passeer je heel veel duinen bedekt met dennenbossen en er zal tijd genoeg zijn om te genieten van het prachtige groene landschap. Je fietst langs de Atlantische kust en de Serra da Boa Viagem omhoog voor een prachtig panoramisch uizicht vanbij de Miradouro da Vela, waar je niet alleen de stad kan zien liggen maar ook de zoutpannen en bij heldere dagen zelfs de kustlijn tot aan de Berlengas eilanden. Daarna daal je af naar de vuurtoren van Cape Mondego.
Overnachting in Figueira da Foz.

Dag 5 - Figueira da Foz - São Pedro de Moel (65 km) 
Vandaag steek je eerst de brug over de Mondego-rivier over en fiets je tot vlakbij Carriço waar je een fietspad neemt die leidt door Pinhal de Leiria, een dennenbos aangelegd door koning D.Dinis in de 14de eeuw om te voorzien in hout voor de bouw van schepen.
Je peddelt langs kleine stranden en langs een fietspad die dit gigantische bos doorkruist. Stranden als Praia do Pedrogão, Praia da Vieira en Praia de São Pedro de Moel lijken oases in dit landschap.
Het laatste is een groot strand, beschermd tegen de wind en ideaal voor sporten, voornamelijk windsurfen en duiken.
Overnachting in São Pedro de Moel 

Dag 6 - São Pedro de Moel - Foz do Arelho (55 km)
Je verlaat São Pedro de Moel en rijdt richting Nazaré, een traditioneel en bekend vissersdorp. Het is hier dat men de hoogste golven vindt (Nazaré Cannon) in Praia do Norte. Het is ook de plaats waar de bekende surfer Garret McNamara in 2013 het wereldrecord heeft gebroken door een golf van 30m te berijden. De laatste stop is Foz do Arelho, gelegen aan de samenvloeiing van de Óbidos-lagune en de zee, met 2 heel verschillende stranden.
Overnachting in Foz do Arelho

Dag 7 - Foz do Arelho – Óbidos (15 km)
Op de laatste rit van deze tour laat je de Atlantische Oceaan achter je en rij je landinwaarts langs de prachtige en rustige lagune
De laatste stop is het lieflijke stadje Óbidos met zijn witgekalkte huisjes versierd met bougainvillea's en kamperfoelie. Óbidos is een van de beste voorbeelden van een Portugese middeleeuwse vesting.
Overnachting in Óbidos.

Dag 8 - Vertrek 

Op eigen initiatief per trein of bus naar Lissabon. Een private transfer kan worden geregeld mits toeslag.


Prijzen 2019 - geldig voor aanvang op zondag

Comfort formule (3* hotels of gelijkwaardig)
Laagseizoen (01.03-30.05 & 01.10-30.11) 
€930,00 pp - min. 2 deelnemers
Toeslag single: €237,50 
Prijs extra bed is op aanvraag

Hoogseizoen (01.06-30.09)
€1.243,00 pp - min. 2 deelnemers
Toeslag single: €344 
Prijs extra bed is op aanvraag

Premium formule (4* hotels of gelijkwaardig)
Laagseizoen (01.03-30.05 & 01.10-30.11)
€1.488,00 pp - min. 2 deelnemers
Toeslag single: €344 
Prijs extra bed is op aanvraag

Hoogseizoen (01.06-30.09)
€1.799,00 pp - min. 2 deelnemers
Toeslag single: €482 
Prijs extra bed is op aanvraag

Inbegrepen
- 7 overnachtingen op basis van dubbel kamer en ontbijt volgens gekozen formule  
- Transport van de bagage tussen de hotels
- huur hybridefiets
- Mappen en documentatie
- GPS met GPS tracks
- Persoonlijke ongevallenverzekering tijdens de tour
- Waterfles
- Noodnummer 24u/24u assistentie  

Niet inbegrepen
- Vluchten
- Luchthaventransfers (prijs op verzoek)
- Toeslag voor aanvang op andere dagen dan zondag: €105 p.p.
- Niet vermelde diensten en persoonljke uitgaven
- Maaltijden
- Annulatie – en reisverzekering