Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fly & Drive > Portugese 'Hideaways'

Portugese 'Hideaways'

Terug

Deze 9-daagse Fly & Drive brengt je van Porto via Lissabon naar de Algarve. De twee metropolen, Porto en Lissabon behoren momenteel tot de hipste Europese citytrip-bestemmingen. Dompel je onder in het stadsleven en ontspan op het einde aan zee. Tussenin is er een overnachting in het dromerige kuuroord Curia. In elk hotel is 1 diner voorzien op de dag van aankomst en is een parkeerplaats voorzien voor de huurwagen, wat niet onbelangrijk is, zelfs in de steden.

Dag 1     Aankomst Porto
Bij aankomst op de luchthaven van Porto haal je de huurwagen af en rij je het moderne 4*-hotel HF Ipanema Park. (D)

Dag 2     Porto
Met een "BlueBUS"- ticket ga je op verkenning in Porto. Met de Hop-On Hop-Off formule kan je zo dikwijls in- en uitstappen als gewenst wat toelaat bepaalde stadsdelen af te wandelen zoals de door UNESCO beschermde oude binnenstad van Ribeira aan de rivier rivierfront of de aan de andere kant van de rivier gelegen promenade van Vila Nova de Gaia, waar de beroemde portwijnhuizen zijn gevestigd. Apropós: Het ticket bevat ook een bezoek aan een wijnmakerij inclusief degustatie. (O)

Dag 3     Porto - Curia
Vandaag rij je naar het Curia Palace Hotel in het gelijknamige kuuroord (+/- 95 km). Onderweg loont een bezoekje aan het magische bos van Buçaco dat dankzij de goede zorgen van de monniken die hier leefden van de 6de eeuw tot 1834, is dit bos een van de oudste van Europa. Het geniet van een microklimaat en heeft een heel rijke en gevarieerde plantengroei. Voor wie het niet zo heeft voor groen kan vandaag best de universiteitsstad Coimbra bezoeken met de befaamde bibliotheek omdat de route van morgen aanzienlijk langer is (O,D)blioth

Dag 4     Curia - Lissabon
Ongeveer 235km scheiden Curia van Lissabon. We raden aan om onderweg zeker een bezoek te brengen aan het laat-gotische klooster van Batalha (Unesco Werelderfgoed) en voor wie de dag ervoor reeds Coimbra heeft bezocht kan even halt houden in het pelgrimsoord Fátima.
Het onderkomen voor de volgende 3 nachten is Hotel HF Fenix ​​Lisboa in het centrum van de stad. (O,D)

Dag 5     Lissabon
Met de "Lisboa Viva Kaart" kan je 24 uur gebruik maken van de metro en de eeuwenoude trams en andere transportmogelijkheden van de "Carris" groep. De klassieke bezienswaardigheden zijn o.a. het Castelo de São Jorge, de wijken Alfama, Baixa, Chiado en Bairro Alto en de westelijke wijk Belém met de befaamde Torre de Belém, het Jerónimos-klooster (Unesco Werelderfgoed) en het Monument van de Ontdekkingsreizigers. Oh ja, vergeet niet binnen te wippen bij de Pasteleria de Belém om er te proeven van de overheerlijke pastéis de Belém met een kopje koffie (O).


Dag 6     Lissabon - Cascais | Estoril | Sintra
Je kan vandaag nog een dagje spenderen met het verkennen van Lissabon of met de huurwagen de kuststreek verkennen met Estoril en Cascais (30km) of het door Unesco beschermde romantische Sintra met het magische Palácio da Pena. (O)

Dag 7     Lissabon - Albufeira
Na een rit van +/- 255km bereik je Albufeira en kan je intrekken in het Alpinus Algarve Hotel waar je de komende 3 nachten zal verblijven. (O,D)

Dag 8     Albufeira
In en vooral rondom Albufeira zijn er tal van prachtige stranden en baaien waar je kan ontspannen. (O)

Dag 9     Albufeira
Voor wie iets meer van de Algarve wenst te verkennen kunnen we volgende aanbevelen: Lagos en de goudkust, Tavira bij de Spaanse grens en meer naar het binnenland het kuuroord Caldas de Monchique, Silves met het moorse kasteel, Loulé met op zaterdag de "zigeunermarkt", Faro - de hoofdstad van Algarve, Olhão met de grootste vissershaven van de streek en voor de natuur- en vogelliefhebbers de lagune van de Ria Formosa. Keuze te over!! (O)

Dag 10    Vertrek
Inleveren van de huurwagen aan de luchthaven van Faro en terugvlucht naar België of Nederland. (O)

Portugese Hideaways

PT-FDPHIDE9-PT

01.01.19

31.03.19

01.04.19

07.07.19

08.07.19

08.09.19

09.09.19

03.11.19

04.11.19

23.12.19

Dubbel kamer 925,00 1.295,00 1600.00 1.295,00 925,00

Prijzen per kamer

Kinderen
0-12 jaar: max. 1 kind gratis op de kamer van de ouders of 2 volw.

Inbegrepen
- 2 nachten in Porto - HF Ipanema Park 
- 1 nacht in Centro streek - Cúria Palace Hotel Spa & Golf
- 3 nachten in Lissabon - HF Fénix Lisboa 
- 3 nachten in Algarve - Alpinus Hotel 
- Dagelijks ontbijt
- Welkomstdrankje in alle hotels
- 1 diner in Hotel HF Ipanema Park (exclusief dranken)
- 1 diner in Hotel Cúria Palace (exclusief dranken)
- 1 diner in Hotel HF Fénix Lisboa (exclusief dranken)
- 1 diner in Hotel Alpinus (exclusief dranken)
- 1 ticket Blue Bus pp en bezoek aan een portwijnkelder en wijndegustatie
- 1 Green card 24u (24u toegang tot metro, bus en tram in Lissabon)
- Gratis parking in alle hotels
- Gratis wifi in alle hotels
- Upgrade volgens beschikbaarheid bij de check-in
- Late check-out volgens beschikbaarheid  

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de best geschikte vluchten en tarieven)
- Huurwagen - overzicht en prijzen
- Annulerings- en reisverzekering