Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Beleefreizen > Wijngaarden van de Douro en Minho

Wijngaarden van de Douro en Minho

Terug

De donkere Douro slingert zich 850km van zijn bron in Spanje naar de monding bij Porto. Onderweg heeft de rivier spectaculaire ravijnen uitgesleten in de rotsen. Het mooiste stuk ligt tussen Mesão Frio en Pinhão. De heuvels zijn hier dicht bebouwd met terrassen met hier en daar een quinta die een witte stip vormen in het voor de rest groene landschap. Verschillende uitkijkpunten bieden fotogenieke plaatjes op maar het allermooiste is bij São Leonardo de Galafura. Of u de vallei nu per boot, trein of auto verkent, de herinnering zal u lang nablijven.

De Minhostreek ligt tussen de Douro-rivier ten zuiden en de Minho-rivier ten noorden en wordt als de geboorteplaats van het land beschouwd. Hier liggen twee van de oudste steden van Portugal: Guimarães, de eerste hoofdstad en Braga, het belangrijkste religieuze centrum van het land. Het leven is hier nog erg traditioneel. In de valleien wordt de karakteristieke "Vinho Verde" gemaakt. Deze "groene" wijn past uitstekend bij vis en zeevruchten of gewoon als aperitief op een warme dag.

Laat u dus betoveren door het  landschap van de Douro en Minho: de valleien, de kronkelende rivier, de terrasvormige wijngaarden, frisse lucht ... en neem de gelegenheid om een ​​aantal wijnproducenten te bezoeken om er te proeven van de uitstekende wijnen.

Dag 1     Aankomst Porto
Bij aankomst afhalen van de huurwagen bij de luchthaven van Porto en rit naar Sabrosa (140km) waar u incheckt in Quinta da Veiga voor de komende 2 nachten. De quinta ligt aan de rechteroever en geniet van veel zon door de ligging op de zuidgerichte hellingen.
Overnachting in Quinta da Veiga (O,D)

Dag 2     Douro - Ferrão
Suggesties: bezoek het Douromuseum in Peso da Régua, Pinhão (treinstation), Sabrosa, Lamego, Vila Nova de Foz Coa.
Overnachting in Quinta da Veiga (O)

Dag 3     Ferrão - Guimarães
Vandaag trek je naar Guimarães (100km). Niet te missen onderweg is Vila Real met het Palácio Matéus en het lieflijke stadje Amarante.
De komende 2 nachten verblijf je in het elegante Casa de Sezim met indrukwekkende salons. Het huis produceert bekroonde Vinho Verde-wijnen.
Overnachting in Casa de Sezim (O,D)

Dag 4     Guimarães
Suggesties: wijndegustatie in de wijnbar "Castas e Tostas", bezoek aan "Caves of Port Wine", het historische centrum van Guimarães, Braga, Bom Jesus, Barcelos, Basto, Fafe.
Overnachting in Casa de Sezim (O)

Dag 5     Guimarães - Ponte de Lima
Je trekt nog 59km meer naar het noorden om aan te komen in Ponte de Lima waar je intrekt in Paço de Calheiros gelegen op een heuvel met prachtige uitzichten over de wijngaarden van de Lima-vallei beneden en wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van een 17de-eeuws herenhuis. Het bevindt zich temidden prachtige tuinen en is befaamd voor zijn indrukwekkende oprijlaan die leidt naar een oude stenen fontein in de schaduw van een imposante magnoliaboom.
Overnachting in Paço de Calheiros (O,D)

Dag 6 & 7   Ponte de Lima
Suggesties activiteiten: bezoek en degustatie in Palacio da Brejoeira in Monção of de Solar do Alvarinho in Melgaço of de Solar do Vinhão in Ponte de Barca of de "Loja Rural" in Ponte de Lima.
Suggesties bezoeken: Ponte de Lima, Viana do Castelo, Ponte de Barca, Arcos de Valdevez, Parque Natural de Peneda Gerês.
Overnachting in Paço de Calheiros (O)

Dag 8     Vertrek
Inleveren van de huurwagen bij de luchthaven van Porto (59km) en terugvlucht naar België of Nederland.

O = Ontbijt - D = Diner

Wijngaarden van de Douro en Minho

PT-BR-VYDM-PT

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen
- 2 nachten in Quinta da Veiga
- 2 nachten in Casa de Sezim
- 3 nachten in Paço de Calheiros
- Dagelijks ontbijt
- Welkomstdrankje in elke Solar
- Diner op dag 1, 3 en 5
- Bezoek aan het wijngoed met degustatie in Quinta da Veiga
- Bezoek aan het wijngoed met degustatie in Casa de Sezim
- Bezoek aan het wijngoed met degustatie in Paço de Calheiros
- Bezoek aan Casa Barbosa Aranha - Interpretatiecentrum van de Vinho Verde - gelegen in het historisch centrum van Ponte de Lima

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de best beschikbare vluchten en tarieven)
- Huurwagen - overzicht en prijzen 
- Annulerings- en reisverzekering