Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Beleefreizen > Wijnroute van Noord-Portugal

Wijnroute van Noord-Portugal

Terug

Verken de Minho in het noorden van Portugal en ontdek de unieke lichte en verfrissende Vinho Verde-wijn, nergens anders ter wereld te vinden. Het past goed bij vis en schaaldieren en is perfect op een warme dag. De druivenranken klimmen omhoog langs hekjes op het heuvelachtige landschap die bezaaid is met traditionele espigueiros (graanschuren). Granieten herenhuizen en historische gebouwen rijzen op uit het groene landschap en zijn zeker een bezoek waard. Begin aan de kust, in Caminha en Vila Nova de Cerveira. Aan de oevers van de rivier de Minho vindt u de mooie stad Valença. Verder naar het noorden zijn de steden Monção en Melgaço de belangrijkste producenten van een van de beroemdste soorten Vinho Verde, Alvarinho. Niet ver weg is het Peneda-Gerês National Park, met bergdorpjes vol geschiedenis, zoals Castro Laboreiro en Soajo. Arcos de Valdevez, Ponte da Barca en Ponte de Lima danken hun naam aan de rivieren die hen aantrekkelijk en koel maken, zoals Viana do Castelo, aan de monding van de rivier de Lima. Bezoek Barcelos, aan de rivier de Cávado, en Braga, met zijn traditionele regionale erfgoed. En waarom niet een uitstapje maken naar de oude stad Guimarães, die op de Werelderfgoedlijst staat, en dan de bezienswaardigheden van Amarante, een ander historisch stadje aan de rivier. Vertrek niet zonder de meest bekende landgoederen in de regio te bezoeken, die even beroemd zijn vanwege hun statige huizen als de kwaliteit van hun wijnen.

Dag 1     Aankomst Porto
Bij aankomst ga je de huurwagen afhalen aan de luchthaven van Porto en rij je naar Celorico de Basto (88km) waar je in Casa de Canedo wordt verwelkomd met een drankje. Het landhuis dateert uit de 17de eeuw en doet nog steeds actief aan landbouw. Het huis ligt in een vredige vallei op +/- 500m van de weg en kijkt uit op de bergen van de Serra do Marão.  De Bastostreek staat bekend voor de prachtige landschappen en lekkere wijnen. Overnachting in Casa de Canedo (O)

Dag 2     Celorico de Basto
Suggesties: bezoek en wijndegustatie in Quinta da Aveleda, Celorico de Basto, Cabeceiras de Basto, Amarante, Parque Natural de Alvão, Vila Real, ...
Overnachting in Casa de Canedo (O)

Dag 3     Celorico de Basto - Guimarães
Korte rit van 45 km naar Guimarães waar je de komende 2 nachten verblijf in Casa de Sezim met indrukwekkende zitkamers waar panoramisch behangpapier uit de 19de eeuw taferelen weergeeft uit de oude en nieuwe wereld van Amerika. Wijn wordt hier al sinds 1930 gemaakt en men kan de oude installaties nog steeds zien. De Vinho Verde-wijn die nu wordt geproduceerd heeft reeds menige prijzen gewonnen. Overnachting in Casa de Sezim (O)

Dag 4     Guimarães
Suggesties: wijndegustatie in de wijnbar "Castas e Tostas", bezoek aan "Caves of Port Wine", het historische centrum van Guimarães, Braga, Bom Jesus, Barcelos, Basto, Fafe.
Overnachting in Casa de Sezim (O)

Dag 5     Guimarães - Ponte de Lima (Gemieira)
Vandaag trek je 59km noordwaarts om er de komende 3 nachten te verblijven in Casa do Barreiro, een uitstekend voorbeeld van een plaats waar landbouw en vooral wijnbouw altijd de dominante activiteit waren. Het wijnhuislabel draagt dezelfde naam "Casa do Barreiro". Het is een typisch voorbeeld van een landhuis uit de 17de eeuw, met wijnkelder waar degustaties worden gehouden. Tijdens het oogstseizoen kan men deelnemen aan de druivenpluk. Er is een zwembad en tuinen met mooie tegelpanelen van Jorge Colaço. Aan de voorkant van het huis heeft men een spectaculair uitzicht over de Limavallei. Overnachting in Casa do Barreiro (O)

Dag 6 & 7      Ponte de Lima
Suggesties activiteiten: bezoek en degustatie in Palacio da Brejoeira in Monção of de Solar do Alvarinho in Melgaço of de Solar do Vinhão in Ponte de Barca of de "Loja Rural" in Ponte de Lima.
Suggesties bezoeken: Ponte de Lima, Viana do Castelo, Ponte de Barca, Arcos de Valdevez, Parque Natural de Peneda Gerês.

Dag 8             Vertrek
Rit van 80km naar de luchthaven van Porto waar je de huurwagen inlevert en terugvlucht naar België of Nederland.

Wijnroute van Noord-Portugal

PT-BR-WRNP-PT

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen
- 2 nachten in Casa de Canedo
- 2 nachteni in Casa de Sezim
- 3 nachten in Casa do Barreiro
- Dagelijks ontbijt
- Welkomstdrankje in elke Solar
- Wijndegustatie in Casa de Canedo
- Bezoek aan de wijnmakerij met degustatie in Casa de Sezim
- Bezoek aan de wijnmakerij met degustatie in Casa do Barreiro
- Bezoek aan Casa Barbosa Aranha - Interpretatiecentrum van de Vinho Verde - gelegen in het historisch centrum van Ponte de Lima

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de best beschikbare vluchten en tarieven)
- Huurwagen - overzicht en prijzen 
- Annulerings- en reisverzekering