Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Beleefreizen > Wine & Dine in Het Authentieke Binnenland

Wine & Dine in Het Authentieke Binnenland

Terug

Zesdaagse Fly & Drive van Porto naar Lissabon door het rustieke en charmante binnenland van Portugal, van de Minho langs de Dourovallei en over de Serra da Estrela - de hoogste bergketen van Portugal, naar de weidse Alentejo.  Je verblijf telkens 2 nachten in drie stijlvolle landelijke hotels waar je op de dag van aankomst kan genieten van een heerlijk diner.
Een korte boottour geeft je een ander zicht op de Dourovallei en 3 degustaties laten je kennismaken met de wijnen van Portugal. Tijdens deze reis is het niet de bedoeling om op de kortste tijd zoveel mogelijk te zien. Genieten en ontspannen en inzicht krijgen in de geschiedenis en het dagdagelijkse leven staan op de voorgrond.

Dag 1     Aankomst
Bij aankomst op de luchthaven van Porto haal je de huurwagen af en rij je naar het landgoed Solar Egas Moniz Charming House dichtbij Penafiel (+/- 35 km). In het aristocratische herenhuis uit de 19de eeuw word je op deze eerste avond een typisch regionaal diner geserveerd om in de stemming te komen.

Dag 2     Penafiel
De Solar ligt op slechts 15 km ten noorden van de Douro en een boottochtje op de rivier is dus vanzelfsprekend (+/- 1 uur). Je bent ook van harte welkom om de nabijgelegen, gerenommeerde Vinho Verde-wijngaard van Quinta da Aveleda te bezoeken met proeverij. Wil je alsnog  op excursie gaan dan raden we aan om een omweg te maken naar Amarante (+/- 35km)

Dag 3     Penafiel - Gouveia
Langs het stadje Castelo de Paiva, gelegen aan de Douro, rij je naar Gouveia aan de noordelijke rand van de Serra da Estrela, waar je wordt verwacht in Quinta Madre de Água Hotel Rural (+/- 155km).
Het kleine, idyllisch gelegen romantische hotel maakt deel uit van een uitgestrekt landgoed waar groenten en fruit worden verbouwd en wijn, kaas en olijfolie worden geproduceerd. Je zal er tijdens het diner dus zeker kunnen proeven van enkele huisbereide producten.

Dag 4     Gouveia
In "Madre de Água" kan je genieten van hedendaags wooncomfort en tegelijkertijd inzicht krijgen in het authentieke landelijke leven. Bij een bezoek aan de aangrenzende boerderij staat niet alleen een wijn- en kaasproeverij op het programma, maar kan je ook leren schapen melken.
Suggestie voor een tour van een halve dag is natuurlijk de Serra da Estrela waarvoor de eigenaars je met veel plezier de nodige tips zullen geven.

Dag 5     Gouveia - Estremoz
Op weg naar Pateo dos Solares Charm Hotel in Estremoz (+/- 295 km) is een kort oponthoud in de Serra de São Mamede bij de Spaanse grens onvermijdelijk. Hier ligt het stadje Castelo de Vide met haar zee van daken. Je bezoekt Castelo de Vide best 's ochtends, wanneer de zon de fluwelen witheid van de huizen versterkt, zonder de omtrek ervan te doen vervagen.
Net om de hoek ligt een van de mooiste en meest romantische dorpen van Portugal, Marvão, die oprijst als een adelaarsnest van 863m hoog. Dit bezoek je best in de late middag, wanneer de kleuren en het reliëf niet afgeplat worden door het felle zonlicht.
Je eindigt de dag met een regionaal gastronomisch diner in het rijkelijk gerestaureerde herenhuis.

Dag 6     Estremoz
Van Estremoz ben je snel in de twee andere plaatsen van de "marmeren driehoek", Borba en Vila Viçosa. Het door UNESCO beschermde centrum van Évora in het zuidwesten en Elvas in het oosten bereik je in een half uurtje rijden.
Of je kan een wandeling maken van een kwartiertje naar de Quinta de Tiago Cabeço, waar je wijnen uit Alentejo kan proeven.

Dag 7     Vertrek
Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Lissabon (ca. 165 km) en terugvlucht naar België of Nederland.

Dine & Wine in het Authentieke Binnenland

PT-NCAWD6-PT

Prijzen op aanvraag

Inbegrepen Solar Egas Moniz Charming House
- 2 overnachtingen in een superior kamer
- Dagelijks ontbijt
- Regionaal diner (exclusief dranken)
- Boottochtje van 1 uur op de Douro
- Bezoek aan Quinta da Aveleda met wijndegustatie met kaas en chocolade
- Gratis parking en gratis wifi

Inbegrepen Quinta Madre de Àgua Hotel Rural
- 2 overnachtingen in een superior kamer
- 1 diner (exclusief dranken0
- Bezoek aan de boerderij met wijndegustatie met kaas en schapenmelken
- Gratis parking en gratis wifi

Inbegrepen Pateo dos Solares Charm Hotel
- 2 overnachtingen in een superior kamer
- Regionaal gastronomisch diner (exclusief dranken)
- Bezoek aan Quinta de Tiago Cabaço met wijndegustatie
- Gratis parking en gratis wifi

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken voor u de best beschikbare vluchten en tarieven)
- Huurwagen - overzicht en prijzen
- Annulerings- en reisverzekering