Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Douro Begeleide Fietstour

Douro Begeleide Fietstour

Terug

Leer alles over de unieke portwijnen van Portugal al fietsend door de historische Douro-regio en de oudste wijnstreek ter wereld. Tijdens deze fietsvakantie krijg je de kans om verschillende portsoorten te proeven, de wijnkelders te bezoeken en de fascinerende geschiedenis van dorpen en steden te herbeleven. Ook de boottocht op de Douro, varend tussen de glooiende wijngaarden, is een hoogtepunt om niet te vergeten. Uitrusten en aansterken doe je op wel heel bijzondere adresjes.


Dag 1 - Porto - Pinhão + boottocht
Bij aankomst word je opgewacht in de luchthaven van Porto. Transfer naar Pinhão. Na een lichte lunch verken je de Douro-rivier vanop een bootje. Geniet van de uitzichten op de wijngaarden langs de oevers. Terug in Pinhão kun je ontspannen bij het zwembad van het hotel. Quinta Nova produceert trouwens zijn eigen - erg degelijke - tafelwijn en heeft een wijnshop.
Overnachting in Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo

Dag 2 - Sabrosa - Pinhão
(afstand 35 km)
Transfer naar Sabrosa. Korte rit met schitterende uitzichten op de portwijngaarden in terrasbouw. De route gaat over het algemeen bergaf, dus je kan volop genieten van de Douro-vallei.
Je kan stoppen in Quinta Nova na een korte klim vanaf de Douro rivier of je kan verder rijden tot Pinhão (+15km). In de namiddag bezoek aan het Douro Museum in Régua. Wie wil kan ook tot hier fietsen (+/- 25 km vanaf Pinhão), meestel over vlak terrein langs de Douro rivier. 
Overnachting in Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo

Dag 3 - Pinhão - Pocinho - Marialva
(afstand 52 km)
Alvorens de pedalen weer in gang te trappen, neem je eerst de trein over een oud spoor langs de wondermooie Douro naar het dorpje Pocinho. Onderweg naar Marialva - een van de historische dorpen van Portugal - is er een bezoek aan het Côa Museum. De Côa-vallei is een unieke plek, een openluchtmuseum van prehistorische rotskunst. Het verblijf voor de nacht heeft een kleine SPA en mooi openluchtzwembad met zicht op het kasteel van Marialva.
Overnachting in Casas do Côro

Dag 4 - Marialva Loop
(afstand 49 km)
Vandaag fiets je naar Trancoso, nog een historisch dorp van Portugal. Verwacht je aan wat klimmen maar ook aan adembenemende uitzichten zoals het dorp Moreira do Rei met het kasteel. Het oude deel van Trancoso is gebouwd binnen de majestueuze stadsmuren en is een bezoek meer dan waard. Op de terugweg rij je langs Soto Maior of Ribeira do Freixo en nog enkele kleine typische dorpjes.
Op het einde van dag kom je tot rust bij een aperitief alvorens te genieten van het diner. 
Overnachting in Casas do Côro

Dag 5 - Marialva - Castelo Rodrigo
(afstand 55 km)
Vandaag verbind je twee historische dorpen: Marialva en Castelo Rodrigo. Deze twee middeleeuwse ommuurde dorpen nemen je mee terug in de tijd, toen de dappere dorpsbewoners vochten tegen de Spaanse bezetters.
Overnachting in Casa da Cisterna

Dag 6 - Castelo Rodrigo - Barca de Alva
(afstand 35 km)
Fiets door de romantische wijngaarden naar Barca de Alva. Eenmaal aangekomen staat de lunch te wachten aan de oever van de Douro-rivier. Wie vandaag geen zin heeft om te fietsen kan ook kiezen voor een ezelstocht. In de namiddag kan je een wijndomein bezoeken waar de beroemde Barca Velhawijn geproduceerd wordt. Wie fietst naar Barca de Alva moet ook de weg terug fietsen.
Overnachting in Casa da Cisterna

Dag 7 - Castelo Rodrigo - Almeida - Porto
Transfer naar Porto. Onderweg wordt gestopt in het historische dorp Almeida. Dit dorp is een van de kroonjuwelen van de Portugese militaire architectuur, met hexagonale muren rond het 17de-eeuwse fort. In Porto bezoek je een portwijnkelder waar je enkele van de beste porto’s van Portugal proeft. In de namiddag heb je tijd om deze bruisende en unieke stad te verder te verkennen. Het hotel ligt dichtbij Praça da Ribeira, in het hart van het historische centrum van Porto (Unesco-werelderfgoed) met huizen die dateren van de 16de, 17de en 18de eeuw.
Overnachting in een 4*-hotel in Porto

Dag 8 - Vertrek
Transfer naar de luchthaven van Porto voor de vlucht naar Brussel


Begeleide fietstour: vanaf €2.590 per persoon - min. 4 deelnemers vereist (PT-CDOUR7-AZ)

Gegarandeerde vertrekdatum: 7 oktober
Alle andere data zijn op aanvraag

Inbegrepen
- 7 overnachtingen met ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
- 6 diners, 1 lunch, 1 picknick
- Engelstalige gids
- ondersteunend minibusje - snacks en vers fruit op fietsdagen
- boottocht op de Douro
- luchthaven-transfers zoals beschreven
- lokale transfers
- huur van hybride fietsen
- kaarten en documentatie
- GPS-toestel en GPS-routes
- toegangsgelden musea
- verzekering
- T-shirt en fles water.

Niet inbegrepen
- Vluchten - we zoeken voor u het best beschikbare tarief
- 5 lunches
- 1 diner
- niet vermelde diensten