Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Douro > Douro Cruise - M/S Queen Isabel 5*

Douro - Douro Cruise - M/S Queen Isabel 5*

Terug

De Douro rivier kronkelt langs ruwe en romantische landschappen. Het werk en het doorzettingsvermogen van de mens hebben de vruchtbare terrassen gevormd uitgestrekt over de hellingen. Bedekt met wijngaarden produceert de regio wat haar faam maakt: porto en vinho verde. Kom aan boord van de M/S Queen Isabel 5*, die plaats biedt aan 118 passagiers, en geniet van een pracht van een cruise langs de valleien van deze gouden rivier. Dit unieke landschap met vele dorpjes, wijngaarden en een verscheidenheid aankerken en kloosters is Unesco werelderfgoed.

Deze talrijke middeleeuwse en barokke parels vormden de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk. Tijdens uw cruise maakt u een excursie naar Spanje om Salamanca te ontdekken, de thuisbasis van de oudste universiteit van Europa, opgericht in 1218. De talrijke seculiere en religieuze monumenten, de twee kathedralen en de Plaza Mahyor maken het een waardevolle halte. Een bezoek aan Porto met haar bruggen en kleurrijke gevels dompelt u onder in het hart van de Portugese ziel. 

Het programma    Vertrekdata: april-november 2022       Prijs vanaf €1.995,- pp

Dag 1 - Brussel > Porto
Lijnvlucht naar Porto. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia). Inscheping aan boord van M/S Queen Isabel 5*. Welkomstcocktail en diner aan boord.

Dag 2 - Regua > Lamego > Pinhão
De M/S Queen Isabel vangt zijn vaart aan. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw
drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden. Kleine dorpjes liggen als het ware middenin de olijf- en wijngaarden. Lunch aan boord. Aankomst in Regua in de
vroege namiddag, poort tot de wijnregio Alto Douro. In de namiddag, vertrek per autocar naar Lamego, een van de meest historische steden in de Douro Vallei. Bezoek aan de kathedraal waarvan het geheel, ondanks de mengeling van vele bouwstijlen, bijzonder fascinerend is door haar schoonheid en grootsheid. U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. ’s Avonds, diner in een prachtig wijnlandgoed, de Quinta da Avessada, gelegen in het hart van de wijnstreek.
Dit familiebedrijf produceert de bekende Moscatelwijn. De avond start met een aperitiefje
temidden van de wijngaarden in een muzikaal kader, terwijl het uitzonderlijk mooie avondlicht zich over de wijngaarden werpt. Bezoek aan het wijnlandgoed onder leiding van de eigenaar, gevolgd door een typische landelijke maaltijd met zelf geproduceerde wijnen en dit alles opgeluisterd door lokale muzikanten. Daarna terugkeer naar het schip in Pinhao, een belangrijk wijnbouwcentrum, gelegen aan de samenvloeiing van de Pinhãorivier en de Douro.

Dag 3 - Vega Terron > Castelo Rodrigo
In de voormiddag vaart het schip tot Vega Terron, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe en steile valleien van de Douro. De rivier werd verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren.
Lunch aan boord. In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel steekt dit middeleeuws dorp uit boven het plateau dat zich uitstrekt naar Spanje ten oosten en tot aan de Douro-vallei ten noorden. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamadorkerk. ’s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

Dag 4 - Vega Terron > Salamanca > Barca d'Alva
Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als Unesco werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs
onder meer de Plaza Mayor, een van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit, gesticht in 1215 op de patio de las Escuelas. Bezoek aan de nieuwe kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en beschermd een rijkelijk versierd gewelfd interieur. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder rond te kuieren door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in Barca d’Alva en diner.

Dag 5 - Regua > Solar de Mateus
In de voormiddag vaart het schip doorheen de romantische vallei van de Douro in een uniek
kader tussen de wijngaarden die zich verspreiden over elke centimeter land. Lunch aan boord. In de namiddag, bezoek aan een prachtig gelegen wijnlandgoed en wijnproeven. Vervolgens verder per bus richting Solar de Mateus, een elegant landhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi met bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems. Terugkeer aan boord en diner.

Dag 6 - Varen > Porto
In de voormiddag vaart het schip richting Porto.
Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek voorhet stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de
monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht over
de rivier. Het historische centrum prijkt op de Unesco werelderfgoedlijst. Met haar bruggen,
monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog.
In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een
prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw en is een van de oudste monumenten van de stad. De kapel van het Heilig Sacrament, links van het transept, herbergt een prachtig altaar met een gebeiteld zilveren altaarstuk. Het bezoek aan de stad eindigt in een van de wijnkelders met proeverij. ’s Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

Dag 7 - Guimarães > Braga
‘s Morgens, vertrek per autocar naar Guimaraes, gelegen in het noordoosten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques. Ontdek het historische centrum, langs het Largo da Oliveira (olijfboomplein), een opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuws geheel. Bezoekhet kasteel van de hertogen van Braganca, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne. Lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag, richting Braga
om het uitzonderlijk erfgoed van de stad te ontdekken. Braga, ook bekend als het ‘Rome van
Portugal’, is tot op vandaag nog steeds een van de belangrijkste religieuze centra van het land.
Wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen.
Bezoek aan de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, hét symbool van de stad en de oudste
kathedraal van Portugal. ’s Avonds, diner en fadoconcert aan boord.

Dag 8 - Porto > Brussel
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

Belangrijke nota: De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden naargelang de vluchturen,
vaarroute of technische specificaties. Door weersomstandigheden kan een aanlegplaats geannuleerd
of vervangen worden: dit kan enkel beslist worden door de Kapitein die altijd een oplossing zal zoeken zo voordelig mogelijk voor de passagiers.

FADO AVOND AAN BOORD

Fado ontleent zijn naam aan het Latijnse “fatum”, het lot. Deze gewaardeerde zangkunst draagt de ziel van Portugal en drukt een bijzondere emotie uit, saudade genoemd.
De melancholie, getint met nostalgie, werd geboren in de arme wijken van Lissabon waar mensen van allerlei afkomst samen leefden. Beladen met fatalisme en trots, drukt fado
de dagdagelijkse overlevingsstrijd uit. Sommige historici beweren dat fado in Brazili  is geboren toen het Portugesehof daar op vakantie was, anderen beweren dat het een oud
zeemanslied is... aan u om het voor uzelf te bepalen tijdens de show aan boord!

BRAGA, “HET PORTUGESE ROME”
Braga staat bekend om zijn monumentale kerken. Het is het religieuze centrum van Portugal. Lange tijd was de stad conservatief en vroom, vandaag is het een verrassende stad met een levendig voetgangerscentrum. Men vindt er de oudste kathedraal van het land. Om de bijzondere sfeer van de stad op te snuiven is er niets beter dan een wandeling
te maken door het labyrint van smalle straatjes met gotische kerken en barokke gebouwen

Downloads

Programma en info [920 KB]