Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fietsvakanties > Het Oosten van Algarve - standplaats Pechão

Het Oosten van Algarve - standplaats Pechão

Terug

Heb je een hekel aan koffers in- en uitpakken elke dag opnieuw? Dan is dit de geknipte tour voor je!
Fiets gedurende een week door de Algarve waar prachtige landschappen op je wachten. Je ontdekt tradtionele steden en dorpjes, ontelbare historische schatten en culturele juweeltjes. De wegen zijn voornamelijk vlak tot heuvelachtig, met hier en daar een steile klim of afdaling, meestal op goede onverharde of geplaveide zijwegen.


Dagelijkse afstand is +/- 40 km en je vertrekt elke dag vanuit hetzelfde hotel of resort.
Keuze uit touring of mountain bike - beide ook te verkrijgen in e-bike versie. Dag 1 - Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Faro waar je een taxi neemt naar het hotel (+/- €25).
's Avonds word je door het team begroet in het hotel, worden de fietsen afgesteld en overhandigd en wordt het programma overlopen.
De volgende dagen kan je zelf een keuze maken uit een van de tours, gezien ze allemaal vertrekken aan het hotel. De vrije dag plan je zelf in naar wens.

Dag 2 - zwart - 36 km - hoogteverschil 250m
Deze tour neemt je mee door het landelijke gebied van de Barrocal. U bereikt de kust bij de badplaats Fuseta. De regio Barrocal staat bekend om zijn fruitbomen. Fuseta is een drukke kleine vissershaven met veel kleine, kleurrijke boten en een promenade met een aantal cafés en restaurants. Bij het verlaten van Fuseta fiets je door het natuurreservaat Ria Formosa. U vervolgt uw weg op een zeer aangenaam fietspad dat u dwars door het natuurgebied tussen de lagunes en de spoorlijn voert. Hier kunt u een grote verscheidenheid aan watervogels zien. Het zeezout (Flor de Sal) uit deze regio is zeer gewaardeerd en wordt gewonnen uit de vele zoutvlakten in dit gebied.

Dag 3 - blauw - 40 km - hoogteverschil 620m
De rit neemt je mee over kleine wegen door sinaasappelboomgaarden en andere boomgaarden naar het lieflijke dorpje Sta Barbara de Nexe. Onderweg passeer je het voetbalstadion. Rond eind januari/begin februari staan de amandelbomen in bloei en is het hele gebied bedekt met witte bloesem. Het rustige dorpje Sta Barbara staat op een heuvel en biedt u een prachtig uitzicht tot aan Faro en de Atlantische Oceaan. De parel van dit dorp is de gotische kerk ‘Igreza Matriz’ die werd gebouwd in de 15e eeuw en prachtige ‘azulejos’ bevat: blauwe en witte handgeschilderde tegels. Vlakbij is er een moderne wijngaard waar u kunt genieten van wijndegustaties. De route leidt dan verder bergopwaarts door de slaperige, ongerepte dorpjes Charneca, Palhagueira en Corotelo. Vanaf hier geniet je van een geweldige rit naar beneden door kleine gehuchten met weelderige vegetatie en keer je via Estoi terug naar je hotel.

Dag 4 - groen - 40 km - hoogteverschil 380m
De tour leidt eerst in oostelijke richting langs zijwegen en enkele onverharde paden naar Moncarapacho. Je fietst door kleine dorpjes met witte en felgekleurde huizen. 
Soms passeer je indrukwekkende Quinta's met enorme boomgaarden met sinaasappels en ander fruit. Je fietst door ongerepte natuur met een verscheidenheid aan planten en wilde bloemen en veel groenblijvende johannesbroodbomen. De route is vrij heuvelachtig met af en toe een glimp van de zee in de verte. Verschillende delen van de route gaan over onverharde wegen die op sommige plaatsen behoorlijk ruig kunnen zijn. Sommige paden worden begrensd door stenen muren, gebouwd door boeren, die de hekken rond tuinen vervangen. Af en toe zul je een Moorse bron opmerken; sommige hiervan werken nog. Op de terugweg naar je hotel passeer je Quelfes, het enige dorp met nieuwere gebouwen.

Dag 5 - rood - 38 km - hoogteverschil 310m
Tijdens deze tour bezoek je Faro, de hoofdstad van de Algarve. Je fietst eerst door het centrum van Estoi, langs het dorpsplein met zijn indrukwekkende kerk “Igreja de Sao Martinho”. Je fietst verder langs het voetbalstadion en dan richting Gambelas en Montenegro. De route voert je door een prachtig dennenbos, en dan ga je verder op een heel goed fietspad dat je naar Faro brengt. Binnen en rond de muren van de oude stad zijn er tal van bezienswaardigheden om te verkennen, en verschillende kleine cafés en restaurants waar je een pauze kunt nemen en kunt genieten van een hapje of een ontspannen lunch. De route volgt dan de oude stadsmuren en dan keer je langs rustige landweggetjes terug naar uw hotel.

Dag 6 - violet - 42 km - hoogteverschil 470m
Deze tour start met een goede ochtendtraining en een korte klim naar een bergkam. 
Op de top kun je een glimp opvangen van São Bras, de stad waar je naartoe gaat. Verderop kun je het heuvelachtige Serra-gebied zien en ook de vallei die je moet oversteken om São Bras te bereiken. Dit gebied is weer typerend voor de hele Barrocal-regio met sinaasappelboomgaarden en daarnaast een groot deel van onontgonnen land waar veel fruitbomen groeien en ook de wijdverspreide ‘medronho’ struik. Dit is het begin van het gebied waar de kurkeiken groeien, wat zich uitstrekt tot in de Serra-regio. Vanuit São Bras geniet je van een geweldige rit bergafwaarts naar Bengado en vervolg je over een grotendeels vlakke weg naar Sta Catarina, waar je een olijfoliecoöperatie kunt bezoeken met een klein museum. Vervolgens fietst u recht naar beneden naar Moncarapacho en vandaar terug naar het hotel.

Dag 7 - geel - 44 km - hoogteverschil 400m
Vandaag begin je je tocht zoals op dag 4 maar nadat je door Torre bent gegaan splitst de weg zich en fiets je door de vlakte van de Ribeiro de Lourenço, een ongerepte riviervallei met veel sinaasappelboomgaarden. U passeert een prachtig aangelegde golfbaan en een gebied van dik bamboe voordat u de ingang van het vakantieoord Quinta do Lago bereikt. Je fietst dan midden in de rivierdelta van het natuurgebied Ria Formosa. De delta is een uitgestrekt gebied met vertakte lagunes en waterkanalen en veel zoutvlakten. Na door het lagunegebied te hebben gefietst, kom je aan de rand van het vliegveld, waarna je Montenegro omzeilt en door het kleine universiteitsstadje Gambelas gaat. Bij het bereiken van de spoorlijn eindigt het pad. Uiteindelijk bereik je de drukke hoofdweg en fiets je daar een stukje langs en dan ga je via Patacão en Conceição terug naar het hotel.

Dag 8 - Vertrek
Op tijd voor de terugvlucht neem je een taxi naar de luchthaven (+/- €25)

 

Het Oosten van Algarve 
PT-BTEALSG7-LB

08.02.22
31.03.22

01.04.22

14.05.22

15.05.22

30.06.22

01.07.22

30.09.22

01.10.22

31.10.22

01.11.22

15.11.22

Dubbel kamer 595,- 620,- 715,- 900,- 620,- 595,-
Single kamer 765,- 940,- 1.055,- 1.305,- 940,- 765,-
Fietsen  
Touring Bike, seat and front fork suspension, 21 gears, 26“ or 28“ wheels, rack 130,-
Trekking bike, 20 or 27 gears, front fork suspension, disc brakes, 29“ wheels, rack 150,-
E-Touring bike, 3 el. levels, 8 gears, 26“ or 29“ wheels, seat and front fork suspension, disc brakes, rack 210,-

Prijzen zijn per persoon

Inbegrepen
- 7 overnachtingen in familiaal gerund 4* hotel op basis van kamer met ontbijt
- Briefing meeting over de route en instelling fietsen 
- GPS met geprogrammeerde routes
- Reisdocumenten: topografische kaarten in schaal van 1:33’000 met routebeschrijving en foto’s
- 24u hulplijn bij problemen

Niet inbegrepen
- Vluchten - we zoeken voor u het meest geschikte tarief
- Niet vermelde diensten
- Aankomsttransfer van de luchthaven van Faro naar het hotel in Faro (taxi kost +/- €15)
- Lunches en diners
- Annulerings- en reisverzekering
- Dossierkosten

Extra opties

Luchthaventransfers bij aankomst en vertrek: €70
Half pension: op aanvraag
Gids: €150/dag