Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Fly & Drive > Ontdek het échte Portugal

Ontdek het échte Portugal

Terug

Weinig landen die zo hun cultureel erfgoed en geschiedenis levendig houden als het trotse Portugal. Niet te verwonderen dat er hier een mooi concept zoals dat van de Solares bestaat. Grandioze land- en herenhuizen uit veelal de 17de en 18de eeuw werden met zorg gerestaureerd en omgevormd tot unieke gastverblijven. Vaak zijn ze nog steeds in handen van dezelfde nobele families, alleen worden de poorten nu opengezet zodat toeristen de rijke tradities van het échte Portugal kunnen ontdekken.
In alle vrijheid rijd je in twee weken noordwaarts van Lissabon tot bijna aan de Spaanse grens - langs machtige rivieren en woeste bergen, eindeloze velden en eeuwenoude wijngaarden, historische dorpen en culturele hoogtepunten.Dag 1     Lissabon - Pinhal Novo (35 km)
Na aankomst in de luchthaven van Lissabon ga je de huurwagen ophalen en rijd je naar Palácio de Rio Frio, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw. Het was toen het grootste wijnproducerend landgoed in Portugal. Het huis is versierd met prachtige azulejos die het leven en werk op het platteland uitbeelden. Het huis is omgeven door een mooie tuin en staat in het midden van een klein bos wat zorgt voor een rustige sfeer.  
Overnachting in Palácio de Rio Frio

Dag 2     Pinhal Novo 
Pinhal Novo ligt 15 km ten noorden van de havenstad Setúbal in "de blauwe hoek van Portugal". Net om de hoek bevinden zich 2 beschermde natuurgebieden: de monding van de Rio Sado, thuisbasis van zoetwaterdolfijnen en vele soorten vogels en het weelderige kustgebergte van de Serra da Arrábida. Spendeer de dag al wandelend, fietsend, te paard… Ga vissen of vogels spotten, bezoek Lissabon, Sintra of Cascais, doe een boottochtje, ontspan bij het zwembad… Alles kan.
Overnachting in Palácio de Rio Frio

Dag 3     Pinhal Novo - Beja (155 km)
Daal af naar de lome Alentejo, de streek van eindeloze gouden velden met olijf- en eikenbomen. Bovenop een heuvel in het platteland, 20km ten zuiden van de stad Beja bevindt zich jouw verblijf voor de komende twee nachten.
Overnachting in Monte da Corte Ligeira

Dag 4      Beja
Geniet van de rust en het weidse landschap met weilanden, steeneiken, dorpjes, stuwmeren en bloemenvelden. Het is er heerlijk wandelen, onder meer in het natuurpark Vale do Guadiana. In het stadje Mértola vind je sporen terug van de Romeinen, Moren, Visigoten...
Overnachting in Monte da Corte Ligeira

Dag 5     Beja - Borba (150 km)
Rij in noordelijke richting tot in Borba, niet zo ver van de grens met Spanje. De weg leidt je onvermijdelijk langs het door UNESCO beschermde Évora, de hoofdstad van de Alentejo en een absolute must met een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis.
In Borba logeer je in een uniek herenhuis dat met veel liefde en smaak gerestaureerd werd en via de kleurrijke inrichting de boeiende geschiedenis van Portugal reflecteert. Borba is een aangenaam stadje met kronkelende steegjes en enkele gebouwen van historisch belang. Daarnaast is het bekend voor de wijnen en olijfolie, marmer en brocante.
Overnachting in Casa do Terreiro do Poço

Dag 6     Borba
Ga op ontdekking in Borba en naar een van de vele must-sees in de omgeving: marmersteden Vila Viçosa en Estremoz, Elvas en Monsaraz en de menhirs en dolmen rond Reguengos de Monsaraz.
Overnachting in Casa do Terreiro do Poço

Dag 7     Borba - Fundão (200 km)
Op de +/- 200km lange route naar het noorden moet je zeker het middeleeuwse Marvão bezoeken en Castelo de Vide gelegen in het natuurpark van de Serra de São Mamede.
Het eindpunt van vandaag is het binnenland van de Centro-streek, een ruig maar prachtig gebied met granieten heuvels en bergen, historische dorpen en kastelen die de landsgrenzen verdedigden. Een traditioneel herenhuis in de Cova da Beira-vallei is je uitvalsbasis voor de komende twee dagen..
Overnachting in Casa do Cimo

Dag 8     Fundão
Trek eropuit naar het Serra de Estrela-park, met het hoogste punt van het vasteland en adembenemende landschappen en fraaie dorpen waar ze zich bekwamen in het maken van de befaamde Serra de Estrela-kaas. Ook een bezoek aan de schitterend gerestaureerde historische dorpen Monsanto en Sortelha of aan de Jardim Episcopal van Castelo Branco zal je je niet beklagen.
Overnachting in Casa do Cimo

Dag 9     Fundão - Sabrosa (180 of 232 km - duur: 2,5 uur)
Vandaag trek je naar de Douro-streek dat de oudste wijnen van Portugal produceert. Quinta da Veiga verwelkomt je met een prachtig panoramisch uitzicht over de door UNESCO beschermde Douro-vallei. In dit wijnhuis mag een degustatie niet ontbreken.
Overnachting in Quinta da Veiga

Dag 10    Sabrosa 
Weer een mooie dag om te vullen, met lekker nietsdoen aan het zwembad, wandelen op het domein of de betoverende omgeving ontdekken.
Overnachting in Quinta da Veiga

Dag 11    Sabrosa - Celorico de Basto (95 km)
Rij verder noordwaarts naar de Minho, bekend voor de idyllische landerijen en de frisse vinho verde-wijnen. Het uitzicht op de bergen van Serra do Marão, de levendige tradities, de antieke objecten en de rust van het platteland maken het tot een schitterend verblijf.
Overnachting in Casa de Canedo

Dag 12    Celorico de Basto
Je kan ontspannen bij het zwembad in de mooie tuinen van het landhuis of helpen met de druivenoogst (eind september - begin oktober). In de omgeving zijn ook enkele schitterende steden te bezoeken zoals Braga (66km) met zijn beroemde kathedraal en kleurrijke religieuze feesten (vooral in de Goede Week), het wijnstadje Amarante (31km) en Guimarães (42km), de stad waaruit Portugal geboren is.
Overnachting in Casa de Canedo

Dag 13    Celorico de Basto - Ponte de Lima (105 km)
De laatste halte van deze rondreis brengt je naar de vruchtbare landbouwstreek van Ponte de Lima, dat vernoemd is naar de Romeinse brug over de Rio Lima. Dit traditionele dorpje komt elke twee weken tot leven tijdens de markt die hier al sinds de middeleeuwen aan de zandoever van de rivier wordt gehouden. Je logeert in de adellijke residentie van Paço de Calheiros waarmee het einde van de reis stilaan in zicht komt.
Overnachting in Paço de Calheiros

Dag 14    Ponte de Lima
Geniet een laatste dag van de mooie Minhostreek, de rust, het eten, de wijn en de aangename mensen.
Misschien nog een bezoekje aan Viana do Castelo of Barcelos? Een laatste hoogtepunt kan het nationaal park Peneda-Gerês zijn, een van de meest indrukwekkende en het enige Nationaal Park van Portugal. Vergeet dan ook zeker niet langs Soajo en Lindoso te passeren.
Overnachting in Paço de Calheiros

Dag 15    Ponte de Lima - Porto (85 km)
Inleveren van de huurwagen op de luchthaven van Porto en terugvlucht naar België of Nederland.

Dit programma kan omgedraaid of aangepast worden naar wens.
Onder voorbehoud van beschikbaarheid in de hotels.

Solares - Landgoed-romantiek voor genieters
PT-FDDSOL14-PT

01.01.18

31.12.18

Dubbel kamer 788
Single kamer 1.299

Prijzen zijn per persoon

Inbegrepen
- 14 overnachtingen in vermelde hotels
- Dagelijks ontbijt
- Welkomstdrankje in elke Solar
- Wijndegustatie in Quinta da Veiga
- Wijndegustatie in Paço de Calheiros

Niet inbegrepen
- Vluchten (we zoeken graag voor u de best geschikte vluchten en tarieven)
- Huurwagen - overzicht en prijzen
- Maaltijden behalve het ontbijt
- Annulerings- en reisverzekeringen