Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Atlantische Costa Verde

Atlantische Costa Verde

Terug

De noordwestkust van Portugal staat bekend als de Costa Verde of Groene Kust dankzij de overvloed aan vegetatie en de nabije bergen van de Minho. Terwijl je noordwaarts trekt vanuit Porto ervaar je het steeds veranderende kustlandschap van brede zandstranden, rotsachtige baaien, kiezelstranden, gezellige badplaatsen en vissersdorpjes. Je zult ook tijd doorbrengen in de kleine historische stad Viana do Castelo en eindigen in het charmante stadje Caminha in het uiterste noorden van Portugal, net aan de overkant van de rivier die de grens vormt met Spanje.

Hoewel een groot deel van de route langs de kust loopt, trek je soms het binnenland in om door velden, bossen en dorpen te lopen om zo een dieper inzicht te krijgen in de levensstijl van Portugese plattelandsgemeenschappen en kleinschalige landbouwbedrijven.

Met relatief korte, ontspannende wandeldagen heeft u voldoende tijd en energie om de steden en dorpen waar u verblijft te verkennen en onderweg een pauze te nemen om te zwemmen of tijd door te brengen op het strand. Profiteer ook van de gelegenheid om te proeven van de verse vis en andere Portugese heerlijkheden van de Minho. 
Als je een paar extra dagen hebt, kan je deze wandelvakantie uitbreiden door de wandeltour te beginnen in Porto of er eerst een paar dagen te verblijven en/of verder te trekken naar de aantrekkelijke badplaats Baiona in Spanje.

Duur: 8 dagen / 7 nachten / 6 wandeldagen
Type: zelf begeleid
Aantal deelnemers: min. 2
Niveau: licht tot middelmatig
Totale wandelafstand: 77 km
Regio: Minho 
Periode: van 1 maart tot 31 oktober 

Dag 1     Aankomst en transfer naar Póvoa de Varzim 
Onthaal op de luchthaven van Porto en transfer naar het kuststadje Póvoa de Varzim. Het is een populaire vakantieplaats voor Portugese families dankij de brede zandstranden. Ervaar de sterke band met de oceaan, verken het kleine historisch centrum, ontspan op het strand of waag je kans in het casino. 
Overnachting in een 4* hotel.

Dag 2     Wandeling van Póvoa de Varzim naar Apúlia (14km | 106m) 
Volg de promenades langs zandstranden en tussen duinen en windmolens. Verlaat vervolgens de kust en wandel door tuinen en bos bij het benaderen van het dorp Apúlia met zijn vissersboten en -hutten. Als je geluk hebt, kom je de zeewierverzamelaars tegen. Ontspan op het strand en probeer een van de lekkerste octopusgerechten van de streek.
Overnachting in een 3* hotel.

Dag 3     Wandeling van Apúlia naar Esposende (8km | +49m)
Loop door de buitenwijken van Fão en langs en over het Cávado-estuarium bij het benaderen van de gezellige badplaats Esposende. Het hotel ligt vlakbij het kleine historische centrum met aantrekkelijke pleinen en kerken. Wie nog wat energie over heeft kan een fiets huren of zich wagen aan kitesurfen of stand-up paddle (SUP).
Overnachting in een 3* hotel.

Dag 4     Wandeling van Esposende naar Castelo de Neiva (13km | +82m) 
De wandeling van vandaag biedt een gevarieerd landschap met dorpjes en landbouwbedrijfjes en een stuk kiezelstrand alvorens landinwaarts te lopen om de Neiva-rivier over te steken. Breng de middag door met het verkennen van het prachtige historische landhuis waar je de nacht zal doorbrengen. Let op de vele historische kenmerken en geniet van de boomrijke tuinen en als het weer het toelaat een plons in het zwembad.
Overnachting in een landelijk hotel.

Dag 5     Wandeling van Castelo de Neiva naar Viana do Castelo (14km | +71m)
Keer terug naar de kust en loop vervolgens door een aangenaam dennenbos op weg naar Viana do Castelo. De tocht eindigt met een spectaculair uitzicht vanop de lange Eiffelbrug. Deze mooie historische stad heeft veel te bieden, waaronder de Santa Luzia-basiliek, het Museu do Traje (kostuummuseum), het oude ziekenhuisschip Gil Eannes (heel interessant vooral voor kinderen) en de prachtige kerk Igreja da Misericórdia.
Overnachting in een 4* hotel.

Dag 6     Wandeling van Viana do Castelo naar Vila Praia de Âncora (18,5km | +116m)  
Wandel door het prachtige historische centrum van Viana do Castelo en volg daarna de kustlijn met de stenen windmolens. Trek dan het binnenland in door stukken bos en velden. Steek het brede zandstrand over om de tocht te eindigen in Vila Praia de Âncora. Lokale vissers zorgen voor een regelmatige aanvoer van verse vis en zeevruchten, dus ontspan en geniet van deze lekkernijen.
Overnachting in een 4* hotel.

Dag 7     Wandeling van Vila Praia de Âncora naar Caminha (9,5km | +42m)
Het is een korte, aangename kustwandeling van de badplaats Vila Praia de Âncora naar het strand van Moledo langs het nieuwe voetpad (ecovia). Loop door een prachtig dennenbos naar de monding van de Minho-rivier en zo naar het rivierstadje Caminha met voldoende tijd om onderweg te stoppen voor een duik in het water. Bezoek de middeleeuwse klokkentoren van Caminha en de gotische parochiekerk of ontspan op het prachtige centrale plein met 16de-eeuwse fontein. 
Overnachting in een 4* hotel.

Dag 8     Terug naar Porto
Na een hartig ontbijt is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Porto (niet inbegrepen).
Verlenging mogelijk.

prijzen 2023

Wandeltour Costa Verde
PT-WCW7-PG

01.03.23

31.05.23

01.06.23

15.09.23

16.09.23

31.10.23

prijs pp in dubbel 799 860 799
toeslag single 399 500 399

Inbegrepen
- 7 overnachtingen met ontbijt in hotels van vermelde categorie 
- Privétransfer van de luchthaven van Porto naar Póvoa de Varzim (dag 1)
- Transfer van de bagage tussen de hotels (1 stuk per persoon - max. 15kg/zak)
- Roadbook met gedetailleerde routebeschrijvingen en niveauprofielen (Engels)
- GPS-track (hiervoor heeft u een smarphone nodig)
- Persoonlijke welkomsbriefing
- 24/7 hulp in geval van nood

Niet inbegrepen
- Internationale vluchten 
- Maaltijden 
- Vertrektransfer van Caminha naar de luchthaven (prijs op verzoek)
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Annulerings- en reisverzekering 

DIT PROGRAMMA BEVALT WEL MAAR HET IS NOG NIET PERFECT?
- Extra nachten in Porto of Caminha?
- Upgrade naar 4*, 5*-hotels of Paradores?

Dit is allemaal mogelijk - gewoon eventjes vragen en dan maken we een aangepast voorstel