Home > Bestemmingen > Europa > Portugal > Wandelvakanties > Douro-vallei Deluxe

Douro-vallei Deluxe

Terug

Velen associëren de geschiedenis van wijn en de oudste wortels in wijnproductie met landen zoals Italië en Frankrijk. Deze verdienste behoort echter tot de wijnregio van de Douro, een van de meest schitterende regio’s van Portugal en een van de oudste ter wereld.

De schoonheid van de Douro is het resultaat van een perfecte harmonie tussen de natuur en de invloed van de mens en dit sinds eeuwen. Samen creëerden ze de perfecte omstandigheden voor wijngaardplantages in deze streek die de meest prestigieuze wijnen van het land produceert.
De groene heuvels, steile hellingen, de rust en de schoonheid van de Douro rivier die contrasteert met de witte en roze tinten van de amandelen, verlenen de regio charme en glamour, waardoor het een van de meest romantische en unieke bestemmingen is van Portugal.
Portugal ontstond in het noorden waar enkele van de oudste grenzen van Europa werden gevormd. Dit is een streek met belangrijk artistiek, cultureel en historisch erfgoed.
We nodigen je uit om je te laten verleiden en verliefd te worden op de prachtige omgeving met epische verhalen, legendes en uiteraard de authenticiteit van de regio.


Dag 1 – Aankomst Porto – Penafiel
Onthaal op de luchthaven van Porto, waar je alle informatie ontvangt over het programma en de nodige uitrusting. De volgende bestemming is Penafiel, waar de familie Vinha je opwacht om je te verwelkomen in Solar Egas Moniz. De rest van de dag kan je genieten van de rust in dit lieflijke toevluchtsoord.
Overnachting in Solar Egas Moniz

Dag 2 - Paço de Sousa klooster en Castro de Monte Mozinho                          13km + 450m  
Na het ontbijt op basis van typische lokale producten gaat de tocht eerst naar het Paço de Sousa klooster, een van de 21 Romaanse Route monumenten. Deze route is een belangrijke architectonische erfenis van Romeinse oorsprong die teruggaat tot vele eeuwen voor het bestaan van Portugal. In het midden van een bucolisch landschap bereik je Castro de Monte Mouzinho, een van de grootste pre-romaanse ruïnes van het Iberisch Schiereiland. Nog steeds in de sfeer van de eeuwenoude geschiedenis keer je terug naar “Solar Egas Moniz” om te genieten van de zonsondergang. Misschien met een glaasje witte port als aperitief?
Overnachting in Solar Egas Moniz

Dag 3 - Treintocht langs de wijngaarden en Douro-rivier                               12 km + 370m
Vandaag staat een treinrit met prachtige uitzichten over de Dourorivier en de wijngaarden op het programma. Het eindpunt is Peso da Régua, de hoofdstad van de Douro, waar je het Douro museum kan bezoeken. De wandeling leidt je naar Quinta do Vallado met een historische positie als portwijnproducent waar je wordt ontvangen met een voorname portwijn.
Overnachting in The Vintage House - Douro

Dag 4 - Typische dorpjes Sabrosa & Provesende                                            14,4km + 370m
Na een gevarieerd ontbijt en een korte transfer begint de wandeling door de typische dorpjes Sabrosa en Provesende, beschermde wijndorpen in het Dourogebied (UNESCO Werelderfgoed) met unieke uitzichten over de Dourovallei.
Overnachting in The Vintage House - Douro

Dag 5 - Régua & wijndegustatie                                                                       10km + 200m
Na het ontbijt neem je de trein van Pinhão naar Régua. Aangekomen begint de wandeling tot aan Quinta da Pacheca.
Overnachting in Quinta da Pacheca

Dag 6 - Lamego                                                                                                 14km + 300m
Na het ontbijt volgt een korte transfer naar Lamego. De route van vandaag staat in het teken van de geschiedenis met het kasteel van Lamego gelegen boven het dorp, ooit toneel van menig slagveld.
De gothische kathedraal is een ander ex libris van de dag met acht eeuwen geschiedenis. Het heiligdom Nossa Senhora dos Remédios is een ander hoogtepunt met het imponerend trappenwerk van 686 treden versierd met azulejos. Daarna wandel je verder naar Quinta da Pacheca met unieke uitzichten over de wijngaarden en contact met de lokale bevolking. 
Overnachting in Quinta da Pacheca

Dag 7 - De historische stad Porto
Vandaag staat de historische stad Porto op het programma. Afhankelijk van de tijd van het jaar bereik je de stad met een boottochtje op de Dourorivier (lunch inbegrepen) of per trein. Het 1872 River House, gelegen aan de oever van de rivier temidden het Unesco Werelderfgoed verwelkomt je in de stad van de 6 bruggen.
Overnachting in 1872 River house

Dag 8 - Vertrek
Na een typisch ontbijt wordt je naar de luchthaven gebracht. Wens je liever een paar dagen langer te blijven dan zullen we je met plezier verder helpen.

De Route
Meestal langs wandelwegen &-paden.
Niveau is middelmatig


Deze tour is op zelfstandige basis dus vertrekdatum naar eigen keuze.

Prijs per persoon: vanaf €1.750 op basis van dubbele kamer

Toeslagen voor single kamer, alleenreizende personen of special seizoenen zijn van toepassing.

Inbegrepen
- Verwelkoming op de luchthaven voor overhandiging van GSM, GPS-tracks en informatie over het programma
- huur van GPS
- aankomsttransfer van de luchthaven naar Solar Egas Moniz 
- vertrektransfer van Porto naar de luchthaven
- 7 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt
- 5 picknicks om mee te nemen op de actieve dagen
- bezoek en wijndegustatie in Quinta da Pacheca
- 1 diner in Solar Egas Moniz (excl. dranken)
- Bagage transfer tussen de hotels
- Verzekering

Niet inbegrepen
- Vluchten
- Diners (uitzondering 1 diner in Solar Egas Moniz)
- Extra activiteiten
- Treintickets